Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Εδώ και 4 μήνες ο Μπαλτάς δεν βρήκε το χρόνο ή τη διάθεση να κάνει το παραμικρό για να αναβαθμίσει τα δημόσια σχολεία... για τις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης όμως και για τα αποικιοκρατικού τύπου σχέδια της

Tweet vom 13. März 2015
Εδώ και 4 μήνες ο Μπαλτάς δεν βρήκε το χρόνο ή τη διάθεση να κάνει το παραμικρό για να αναβαθμίσει τα δημόσια σχολεία. Βρήκε όμως τον χρόνο και τη διάθεση να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για τα αποικιοκρατικού τύπου σχέδια της για την εκπαίδευση στην Ελλάδα (καθώς θέλει να την εφοδιάζουμε με φθηνά εργατικά χέρια των λευκών του Νότου για τις ειδικότητες που χρειάζεται).
Ανακοίνωση για Ελληνογερμανικό Γραφείο Νεολαίας:

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Mpaltas logoΟ Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς έχει δεχθεί ήδη τις επισκέψεις του πρέσβη της Γερμανίας κ. Πέτερ Σοφ, του Μορφωτικού Ακολούθου κ. Βολφγκανγκ Ρεχενχόφερ, των δύο βουλευτών της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας κ.κ. Ι. Καρς και Κ. Σνάιντερ με τους συνεργάτες τους, καθώς και τον κ. Δημήτριο Ράλλη, πρέσβη επί τιμή, ο οποίος ανέλαβε με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιά καθήκοντα συντονιστή για ειδικά θέματα προώθησης των Ελληνογερμανικών σχέσεων.
Στις συναντήσεις αυτές, που έγιναν σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκφράστηκε η έντονη ανάγκη στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης όπως αυτή έχει στο παρελθόν εξαγγελθεί στις επαφές κρατικών αξιωματούχων των δύο πλευρών.
Ειδικότερα στον τομέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίστηκε να ενισχυθεί η πολιτιστική και εκπαιδευτική συνεργασία των δύο πλευρών με την άμεση ίδρυση του Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας, σύμφωνα και με την από Σεπτεμβρίου του 2014 κοινή δήλωση πρόθεσης των Προέδρων της Δημοκρατίας και των δύο χωρών κ.κ. Γκάουκ και Παπούλια. Το Γραφείο αυτό, με έδρα στην Ελλάδα και στη Γερμανία, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της γνωριμίας και αλληλοκατανόησης των νέων των δύο χωρών με συγκεκριμένες δραστηριότητες στα επίπεδα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, πολιτιστικών εκδηλώσεων, ερευνητικών ανταλλαγών κ.λ.π.
Το Γραφείο Νεολαίας θα αποτελέσει έναν πολύ σοβαρό πυλώνα για την ενίσχυση των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο λαών και θα γεφυρώσει τις όποιες διαφορές προκλήθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Για την Ανακοίνωση Τύπου πατήστε εδώ. 
19-03-15 

Vasiliki Siouti Και μάλιστα υποσχέθηκαν να τους βρουν και τα τρία εκατομμύρια ευρώ που θέλουν οι Γερμανοί για να κάνουν το γερμανοελληνικό ταμείο που εξυπηρετεί μόνο την πολιτική Γερμανών. Τη στιγμή που έχουν κόψει τα πάντα από παντού.
“Συμφωνήσαμε”Tweet vom 13. März 2015Από αριστερά: Ο υπουργός Παιδείας Μπάλτας,oΚάρστεν Σνάιντερ και ο Γιοχάνες Καρς στη συνάντησή τουςO Κάρστεν Σνάιντερ και ο Γιοχάνες Καρς, βουλευτές εκπρόσωποι των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ταξίδεψαν το Μάρτη στην Ελλάδα, για να σχηματίσουν μόνοι τους μια εικόνα της καταστάσης. Το ταξίδι τους ολοκληρώθηκε με την συνάντησή τους με τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας. Θέμα της συνάντησης ήταν το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Η Agorayouth μίλησε με τον Γιοχάνες Καρς για τη συνάντηση αυτή.
Κε Καρς, πριν από μερικές εβδομάδες συναντήσατε τον Έλληνα Υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπάλτα με τον οποίο μιλήσατε για το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. Πως προέκυψε αυτή η συνάντηση;Ώς εισηγητής σε θέματα προϋπολογισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD είμαι μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τα «πακέτα στήριξης» και για τα βοηθητικά προγράμματα για ευρωπαϊκά κράτη με οικονομικές δυσκολίες. Η Ελλάδα έχει εδώ βέβαια προτεραιότητα. Γι’ αυτό το λόγο θέλησα να σχηματίσω ο ίδιος μια εικόνα περί της κατάστασης και περί της νέας κυβέρνησης. Θεώρησα όμως σημαντικό, να μην μιλήσουμε μόνο για οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική σταθεροποίηση, αλλά και για όλα τα θετικά σχέδια, τα οποία θα μπορούσαν Γερμανοί και Έλληνες να ξεκινήσουν μαζί. Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας είναι ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο δύναται με συγκεκριμένο τρόπο να πετύχει πολλά θετικά και μάλιστα σε καιρούς, στους οποίους μερικοί κύκλοι στην Ελλάδα και στη Γερμανία προτιμούν να διατηρούν προκαταλήψεις, παρά να συνεργαστούν με βάση τη λογική.
Περί τίνος συζητήσατε συγκεκριμένα;Συμφωνήσαμε στο ότι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα, η οποία πρέπει να εμψυχωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Διαβεβαίωσα τον Υπουργό ότι ως πολιτικός υπεύθυνος για θέματα προϋπολογισμού υποστηρίζω σ’αυτό το τομέα απόλυτα τις αποφάσεις της υπουργού Οικογένειας Μανουέλα Σβέζιγκ και ότι είμαι πεπεισμένος, πως θα εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση στα πλαίσια του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.
Ποιά στάση τηρεί ο Υπουργός Παιδείας ότι αφορά στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Νεολαίας;Ο κος Μπάλτας υποστηρίζει το σχέδιο αυτό, αλλά φυσικά επισήμανε, ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να κάνει οικονομίες σε όλους τους τομείς, γεγονός που ισχύει και για το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί καταρχήν να κοιτάξει, με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συμβάλλει στην συνεισφορά της ελληνικής πλευράς για το Ίδρυμα Νεολαίας.
Μιλήσατε για τα επόμενα βήματα; Περαιτέρω συνομιλίες γίνονται μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και του δικού μας Υπουργείου Οικογένειας και Νεολαίας. Θέματα περιεχομένου θα πρέπει να συζητηθούν εκεί. Είμαι βέβαιος, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.
Οι διαφωνίες στο θέμα του χρέους και το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων επιβαρύνουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις πολύ αυτή τη στιγμή. Με ποιο τρόπο μπορεί κατά τη γνώμη σας ένα τέτοιο ίδρυμα να συμβάλλει στην βελτίωση των σχέσεων; Ακριβώς επειδή αυτή τη στιγμή υφίστανται σχετικά σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προγράμματα όπως το ίδρυμα αυτό είναι τόσο σημαντικά. Εδώ συναντιούνται νέοι και των δύο κρατών, οι οποίοι θέλουν και πρέπει να διαμορφώσουν μαζί το μέλλον τους στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει επίσης να μην ξεχνάμε το γεγονός, πως στο παρελθόν ένας λαός έχει βλάψει τον άλλο. Κυρίως όμως είναι απαραίτητο να γνωριστούν οι νέοι μεταξύ τους, να πραγματοποιήσουν κοινά προγράμματα, να κοιτάξουν μπροστά και να αναρωτηθούν: τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί; Με ποιο τρόπο θα συμβάλλουμε στην προώθηση της Ευρώπης; Με το Γαλλογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας όπως και με το Γερμανόπολωνικό τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά. Αν τα καταφέρουμε και με την Ελλάδα, θα ευνοηθούμε όλοι.
 Σας ευχαρίστουμε πολύ για τη συνέντευξη, κε Καρς.Creative Commons LizenzvertragDieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung – Nicht-kommerziell – Weitergabe unter gleichen Bedingungen 3.0 Deutschland Lizenz.
Ilektra Germanou Στην Πελοπόννησο πρόκειται να εγκαταστήσει την έδρα του το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τον εντεταλμένο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου 

http://voltastintripoli.blogspot.de/2014/10/blog-post_32.html


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.