Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Απίστευτη πρόκληση από τους δανειστές αποκαλύπτει ο Γ. Βαρουφάκης

Βαρουφάκης:  Με απείλησαν πως αν δεν υπογράψω μνημόνιο θα  υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίων 
   Αποκάλυψη-Σοκ από τον Γιάνη Βαρουφάκη, που σύμφωνα με δηλώσεις του, την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, υψηλόβαθμος Ευρωπαίος παράγοντας τον οποίο δεν κατονόμασε του είπε ότι εάν δεν υπογράψει Μνημόνιο, θα υπάρξουν έλεγχοι κεφαλαίων (capital controls) στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ακόμα μία παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους και τα τσιράκια τους, που κάνουν τα πάντα στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την πλήρη υποταγή της χώρας μας.
   Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά και απαντώντας σε  ερώτηση  για την θέση του σζετικά με την δήλωση του κ. Μηλίου ότι θα έπρεπε να έχει επιβληθεί όριο αναλήψεων για να μην φεύγουν οι καταθέσεις, απάντησε πως « Η μεγάλη απειλή που δέχτηκα και δεν θα πω από ποιον, την πρώτη εβδομάδα που ήμουν υπουργός είναι ότι αν δεν υπογράψουμε το μνημόνιο θα επιβληθούν capital controls τώρα να το επιβάλουμε εμεί στον εαυτό μας δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνη τακτική».  Σχετικά με την συνάντηση Τσίπρα- Γιούνκερ, ο υπουργός δήλωσε πως...
«Καταρχάς υπάρχει ένα καλό κλίμα μεταξύ του προέδρου της Κομισιόν και του πρωθυπουργού. Υπάρχει μια καλή χημεία κάτι το οποίο πάντα βοηθάει. Από την άλλη πλευρά έχουμε μια πολύπλοκη διαπραγμάτευση, γνωρίζουμε τις αντιθέσεις που υπάρχουν εντός της ομάδας των δανειστών. Υπάρχει ένα παράδοξο όσον αφορά το ΔΝΤ, οι ίδιοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι σύμφωνα με τους δικούς τους κανόνες δεν είναι δυνατόν να προσυπογράψουν μια συμφωνία όταν σύμφωνα με τη δική τους ανάλυση το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και από την άλλη μεριά είναι αδύνατον να πείσουν την ευρωπαϊκή πλευρά και συγκεκριμένα κάποιες χώρες του Βορρά ότι αναδιάρθρωση χρέους είναι εκ των ων ουκ άνευ. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από προτάσεις από την δικιά τους πλευρά που χαρακτηρίζονται από μια λογική ασυνέπεια αυτά τα οποία ζητούν μεταξύ τους. Ο κ. Γιούνκερ έχει το πολύ δύσκολο έργο να προσπαθήσει να συνθέσει τη θέση των δανειστών απέναντι μας και ταυτόχρονα να βρει μια λύση η οποία να δίνει ευρωπαϊκή προοπτική στο πρόβλημα της ελληνικής κρίσης κάτι το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη. Νομίζω ότι η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα, υπάρχει διάθεση το μόνο το οποίο αποτελεί ανάχωμα, πρόβλημα, εμπόδιο είναι αυτή η εσωτερική διαφωνία μεταξύ των δανειστών».  
Σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση στην διαπραγμάτευση, ο υπουργός είπε πως,  «Είμαι σίγουρος», προσθέτοντας πως «νομίζω ότι τις επόμενες μέρες και ιδίως με τους G7 θα υπάρξουν εξελίξεις από την άλλη μεριά. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν εξελίξεις, είναι το καθήκον της Ευρώπης να υπάρξουν εξελίξεις από την άλλη μεριά. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει μεγάλη σημαντική πρόοδος».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.