Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Επεισόδιο μεταξύ Μηταράκη και διαδηλωτών για τον ΦΠΑ [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

Δεν τον άφησαν να μιλήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, δείχνοντας τον ως υπεύθυνο των Μνημονιακών Μέτρων και Πολιτικών
"Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά τα στελέχη και οι βουλευτές της ΝΔ - Ο λαός δεν ξεχνά"

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν εν τω μέσω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στην κεντρική πλατεία Χίου, κατά του ενδεχόμενου κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, με πρωταγωνιστές τον πρώην υφυπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά Ν. Μηταράκη και μερίδας διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να επισκιαστεί μια δυναμικά και μαζικά εκφρασμένη συγκέντρωση κυρίως των επαγγελματιών και εμπόρων της Χίου που έκλεισαν όλα τα καταστήματά τους συμμετέχοντας στην κινητοποίηση. ...


Ο κ. Μηταράκης απαίτησε να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ενώ ο Γ. Αμπαζής από την οργανωτική επιτροπή αρνήθηκε να του δώσει το μικρόφωνο με τον ισχυρισμό ότι χαιρετισμοί από τους βουλευτές δεν περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα.

Η φραστική αντιπαράθεση ακολούθησε με μερίδα των διαδηλωτών να καταφέρονται κατά του Ν. Μηταράκη για την υπογραφή του μνημονίου και για την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Για στραγγαλισμό της δημοκρατίας μίλησε ο βουλευτής καταγγέλλοντας όλους όσους του αρνούνταν το λόγο. Η ένταση έφτασε στο απόγειο της, υποστηρικτές και των δυο πλευρών είχαν δραστικές αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, παραλίγο να έρθουν και στα χέρια, για να δοθεί τελικά ο λόγος στον κ. Μηταράκη .

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε η ΑΔΕΔΥ και μέρος των διαδηλωτών ενώ ο Κ. Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι δε θα ψηφίσει την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά.
PolitisChios
Νότη, μη μένεις πίσω!
ΤΟΝ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ «π» ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΘΕΝΑΡΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ
Ιδιαίτερη εντύπωση, τουλάχιστον για όσους ήταν παρόντες σήμερα στην πλατεία Βουνακίου προκαλεί η πρόθεση του Βουλευτή Χίου Ν. Μηταράκη, να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση με στόχο να πλήξει την αξιοπιστία του «π» φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για ψευδές περιεχόμενο στον τίτλο άρθρου του Politichios.gr που χαρακτηριστικά σημείωνε: «Επεισόδιο μεταξύ Μηταράκη και διαδηλωτών για τον ΦΠΑ [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]».

Η απάντηση του κ. Μηταράκη
«Σήμερα ο κόσμος, χωρίς κομματικές ταυτότητες, απαίτησε από τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές» να σεβαστούν τις δημοκρατικές αρχές και να επιτρέψουν στον εκλεγμένο Βουλευτή να μιλήσει σε ανοικτή, παλλαϊκή συγκέντρωση. Συγκέντρωση για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, ένα κοινό αίτημα μας που πρέπει να μας ενώνει.
Προσωπικά δεσμεύτηκα να είμαι παρών και θα είμαι. Παρά το ψευδές του τίτλου του δημοσιεύματος, η παρέμβαση έγινε κανονικά, καθώς ο κόσμος στήριξε το δικαίωμα μου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο μερικοί οργανωμένοι συνδικαλιστές. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο ομιλητής της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος ήταν εκ των διοργανωτών, αποχώρησε χωρίς να μιλήσει, καταδεικνύει ότι μάλλον ο κόσμος δεν επικρότησε τη μη ελεύθερη έκφραση των απόψεων.
Καλώ όλα τα κόμματα, όλους τους φορείς να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια φίμωσης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Χιακού λαού».

Μια μικρή απάντηση του «π»

«Πάλι έχασες το δρόμο....»

Δεν θα πέφταμε ποτέ στην παγίδα να παραπλανηθούμε από τις επικοινωνιακές προθέσεις οιουδήποτε. Πόσο μάλλον όταν αυτές πριν προκληθούν, συνοδεύονται και από τα αντίστοιχα νεύματα των πρωταγωνιστών προς τις «φίλιες» κάμερες να σπεύσουν να απαθανατίσουν τα γεγονότα.

Σαφώς και ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης είχε κάθε δικαίωμα ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος του νησιού να τοποθετηθεί σε μια δημόσια εκδήλωση, δημόσιων φορέων. Προς τούτο, είναι ευθύνη των διοργανωτών ο άκομψος και απαράδεκτος δημοκρατικά τρόπος με τον οποίο του στερήθηκε το δικαίωμα να έχει μια τοποθέτηση, εν μέσω απειλών και προπηλακισμών, ενώ όταν αυτό κατέστη εφικτό αποτέλεσε πλέον επικοινωνιακό «επεισόδιο», παρά ουσιαστική παρέμβαση.

Ο «π» και κάθε Μέσο Ενημέρωσης που σέβεται το αναγνωστικό του κοινό δεν μένει σε πρόσωπα και προθέσεις... πόσο μάλλον σε επικοινωνιακές καταστάσεις που τελικό σκοπό έχουν να υπερκαλύψουν τα γεγονότα.

Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. αποτελεί κεκτημένο των νησιωτών, αποτελεί αντίδοτο στις δεκάδες άλλες καθημερινές μειονεξίες μας και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αντικείμενο φθηνής και λαϊκίστικης αντιπαράθεσης για τις κάμερες και τους δημοσιογραφικούς φακούς που με... νεύματα στρέφουν στα γεγονότα.

Μένουμε στα προβλήματα, μένουμε στην σωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών για πραγματική πρόοδο και ανάπτυξη, μένουμε στην ανάγκη να ζήσουμε και να επιβιώσουμε στο νησιωτικό περιβάλλον, μένουμε ΕΔΩ και απαιτούμε από το κράτος το ελάχιστο.

Να διατηρήσει τα κεκτημένα μας.

Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. είναι ένα από αυτά!


Γράφει η Αγγελική Κωνσταντίνου
Η πλατεία ήταν γεμάτη... [BINTEO - ΦΩΤΟ]
• ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥ Φ.Π.Α.
Στις 12.00 το μεσημέρι, κανένα κατάστημα στην Απλωταριά δεν ήταν ανοικτό Τα πάντα έκλεισαν και οι επαγγελματίες γέμισαν την πλατεία. Η Χίος μαζί με όλα τα νησιά διαδήλωσε την αντίθεση της στο ενδεχόμενο κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ. Εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες, έμποροι και βιοτέχνες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, βρέθηκαν όλοι στην πλατεία και ενώθηκαν παρότι ακόμη και χθες η σύμπνοια και το κοινό μέτωπο αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να κρατηθεί.
Αναζητώντας τον ίσκιο, οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση γέμισαν το χώρο περιμετρικά της πλατείας και η μεγάλη συμμετοχή φάνηκε μόνο κατά τη διάρκεια της πορείας προς τα γραφεία των δυο βουλευτών που ακολούθησε της συγκέντρωσης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.