Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

H συζήτηση στη Βουλή για τη διεξαγωγή Δημοψηφίσματος - Yπερψηφίστηκε, με 178 βουλευτές υπέρ και 120 κατά, η σχετική πρόταση της κυβέρνησης!

Υπερψηφίστηκε η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου στην ολομέλεια της Βουλής για «Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα». 
Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν 178 βουλευτές υπέρ και 120 κατά. Η προθεσμία του προεδρείου για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με την πρόταση του προεδρείου της Βουλής θα είναι 28 Ιουνίου 2015.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διεξοδικά στην πρόταση που υποβλήθηκε στη χώρα από ως "τελεσίγραφο" από τους δανειστές καθώς και το τι σημαίνει το ΝΑΙ της υποτέλειας και της μετατροπής της χώρας σε μια οιονεί αποικία χρέους, σε αντιδιαστολή με το Περήφανο ΟΧΙ της αξιοπρέπειας, των αξιών και των αρχών της Δημοκρατίας, της Ισοτιμίας και της Λαϊκής κυριαρχίας. Ένα ΟΧΙ στο οποίο προσβλέπει και η ίδια η Ευρώπη για να ανακτήσει αυτές τις αρχές.
Μέσα από εντάσεις και αντεγκλήσεις και παρά την προσπάθεια της Ν.Δ. να αποτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας με μια ακόμα "επίθεση" κατά της προέδρου της Βουλής ολοκληρώθηκε η συζήτηση και ξεκινάει η ονομαστική ψηφοφορία.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τον ελληνικό λαό να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη Δημοκρατία. Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της πρότασης για δημοψήφισμα που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και υπέρ τάχθηκε και η ΝΔ.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του δήλωσε ότι: "Κάθε λέξη του συντάγματος αποτελεί τον οδηγό μας, αδιέξοδα δεν υπάρχουν". Εκτίμησε ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα είναι συνταρακτικό και θα επιφέρει μια έντιμη συμφωνία αμέσως μετά. "Μνημόνιο και επιτήρηση στο διηνεκές, λιτότητα και περιορισμένη κυριαρχία σε μόνιμη βάση, δεν είναι αποδεκτά."
ΥΠΕΡ   178 : 120   ΚΑΤΑ
Τελευταία ενημέρωση : 2015/06/28 03:17
είδος από :
Η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε τη λήξη της συνεδρίασης.
  Υπέρ της πρότασης για διεξαγωγή Δημοψηφίσματος 178 βουλευτές και 120 κατά
Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. ...
Διεξάγεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί τη πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για «Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα», στην οποία οι βουλευτές θα αποφασίσουν επί της από 26/6/2015 Απόφασης και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 12:00. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τον ελληνικό λαό να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ στις προτάσεις των θεσμών και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη Δημοκρατία.
Aπορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά της πρότασης για δημοψήφισμα που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ και υπέρ τάχθηκε και η ΝΔ.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της εισηγητικής ομιλίας του δήλωσε ότι: "Κάθε λέξη του συντάγματος αποτελεί τον οδηγό μας, αδιέξοδα δεν υπάρχουν". Εκτίμησε ότι το μήνυμα του δημοψηφίσματος θα είναι συνταρακτικό και θα επιφέρει μια έντιμη συμφωνία αμέσως μετά. "Μνημόνιο και επιτήρηση στο διηνεκές, λιτότητα και περιορισμένη κυριαρχία σε μόνιμη βάση, δεν είναι αποδεκτά."

  Με το ΟΧΙ υπερασπιζόμαστε Δημοκρατία - Ισότητα - Αλληλεγγύη -Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κοινωνικά δικαιώματα. ...

Ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής κηρύσσει περαιωμένη τη διαδικασία. Σε πέντε λεπτά ξεκινά η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας
Αντιδράσεις από το ΚΚΕ για να προστεθούν και τα δικά του ερωτήματα στο Δημοψήφισμα προκαλώντας ένταση στη Βουλή, που ούτε "άθελα" δεν θέλει να ταυτιστεί με κανένα.
Επιμένει το ΚΚΕ να θέσει τη δική του πρόταση σε ψηφοφορία, παρόλο που εξηγεί ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής
Αλ. Τσίπρας: Είτε ηθελημένα είτε άθελα την άλλη Κυριακή θα ψηφίσουμε το ίδιο ψηφοδέλτιο.
Αλ. Τσίπρας: Κατανοώ την αμηχανία σας κ. Παφίλη. Είχατε επί 5 μήνες πειστεί ότι θα υπογράψουμε Μνημόνια. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας, ούτε σε κανένα. Σας καλώ να τοποθετηθείτε ενώπιον του ελληνικού λαού.
Η αρχικώς υποβληθείσα πρόταση τίθεται σε ψηφοφορία εξηγεί ο πρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος, στον Αθ. Παφίλη.
Δεν έχουμε δικαίωμα με τη δική μας επιλογή & τη δική μας υπογραφή να βάλουμε την ταφόπλακα της Δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο
Δώσαμε μια ευκαιρία στους δανειστές να γίνουν θεσμοί, που σέβονται το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν το διάλεξαν. Επέλεξαν να παραμείνουν τρόικα που σκοτώνουν τη δημοκρατία των λαών
Δεσμευόμαστε ότι από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, με τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας
Αυτές τις αρχές και αξίες υπερασπιζόμαστε:
Δημοκρατία
Ισότητα
Αλληλεγγύη
Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κοινωνικά δικαιώματα.
Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη. Ενα μεγάλο ναι στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει αυτό το τελεσίγραφο που προσβάλλει τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπη
Η απόφασή μας να εκφραστεί κυρίαρχα ο ελληνικός λαός δεν είναι απόφαση ρήξης με την Ευρώπη. Είναι μια απόφαση ρήξης με τις πρακτικές που προσβάλλουν την Ευρώπη. Με τις πρακτικές του εκβιασμού και του καταναγκασμού
Ρωτάνε πολλοί εύλογα. Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
Την επόμενη μέρα ενός περήφανου όχι η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας μας θα είναι πολύ πιο ενισχυμένη. Η ώρα που θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δε πρόκειται να παραδοθεί. Ότι δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε
«Ρευστότητα με το σταγονόμετρο και σκληρή επιτήρηση»  ήταν οι προτάσεις των δανειστών. «Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε, αλλά να παραδώσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια.» Αρνηθήκαμε την παράδοση της χώρας μας σε αλλότρια συμφέροντα και της οικονομίας μας σε μια νέα υφεσιακή σκοτοδίνη.
Δε θα ζητήσουμε την άδεια ούτε από το κο Σόιμπλε ούτε από τον κο Ντάισελμπλουμ, για να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό.
Απαίτησαν την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό, δηλαδή στα ξενοδοχεία και την εστίαση, από το 6,5% στο 23%
Μας ζήτησαν τη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων και του εργοδοτικού lockout
Παράλληλα,μας κατέστησαν σαφές ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόσθετα έσοδα από τον έλεγχο του παράνομου πλούτου
Μας ζήτησαν, επίσης, να αυτοεξαιρεθούμε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο των συλλογικών διαπραγματεύσεων
H Ελλάδα πραγματικά διαπραγματεύτηκε με τους δανειστές της. Με αποφασιστικότητα, μέθοδικότητα, αξιοπρέπεια.
5 μήνες τώρα, από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας, δώσαμε μια σκληρή & ειλικρινή μάχη για το λαό και την πατρίδα μας
Την κρίσιμη ώρα με επιμονή κυρίως του ΔΝΤ ζήτησαν να αφαιρέσουμε,να μετριάσουμε τις προτάσεις μας για φορολόγηση του πλούτου
Χθες μας εκβιάζανε με τη ρευστότητα σήμερα με τις τράπεζες, με το φόβο, με το πανικό, με τη κινδυνολογία
Το μόνο που έχει να φοβηθεί σήμερα, μετά από τόσα χρόνια λεηλασίας ο ελληνικός λαός, είναι ο ίδιος ο φόβος.
Kαμιά φορά η τρομοκρατία όταν γίνεται τόσο εξόφθαλμα οδηγεί στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.Πεισμώνει ο κόσμος
Λογαριάζουν ότι με απειλές,εκβιασμούς,προσπάθεια δημιουργίας πανικού θα λυγίσουν τη βούληση ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια
Είπε κανείς στους Γάλλους πολίτες όταν αποφάσισαν για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ότι αυτό δεν επιτρέπεται;
Kάποιοι νομίζουν ότι το θέμα της Ελλάδας είναι ένα παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια ενός λαού όμως δεν είναι παιχνίδι.
Το ενάμισι εκατομμύριο των ανέργων δεν είναι παιχνίδι. Τα 3 εκατομμύρια των φτωχών δεν είναι παιχνίδι.
  Η έκφραση της βούλησης των λαών με δημοψηφίσματα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ευρώπη
  Δε θα ζητήσουμε την άδεια ούτε από το κο Σόιμπλε ούτε από τον κο Ντάισελμπλουμ, για να δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό
Σήμερα οι Υπ. Οικονομικών, με την εξαίρεση αρκετών, μας είπαν ότι δεν επιτρέπουν στη δημοκρατία να αναπνεύσει
Θα υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, τη Λαϊκή Κυριαρχία και τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης.
Το δημοψήφισμα θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας
Στο βήμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βήμα της Βουλής
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ως πρόεδρος της Βουλής έχω την υποχρέωση να εξαντλώ την δυνατότητα να εκτελώ τα καθήκοντά μου. Έχω την υποχρέωση να προεδρεύω όταν μιλούν πρόεδροι αρχηγών κομμάτων. Πράγματι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα και αν θέλει να μιλήσει επί της ουσίας από το βήμα και δεν επανέρχεται στην έδρα μέχρι το πέρας της διαδικασίας. Εν προκειμένω έπρεπε να αποφασίσω μεταξύ δύο καθηκόντων. Επέλεξα να τιμήσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προεδρεύσω. Καλώ τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής να προεδρεύσει μέχρι την κήρυξη του πέρατος της συνεδρίασης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει να ολοκληρώσει την ομιλία του.
άρχισε πάλι η συνεδρίαση
  Στημένο σκηνικό ένταση έστησε η ΝΔ
10λεπτη διακοπή της διαδικασίας από την πρόεδρο της Βούλης.
Νηφαλιότητα και ευθύνη ζητά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: "Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία κανονικά. Ζητώ να διακόψετε για 10 λεπτά και καλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει για να ολοκληρώσει την ομιλία του".
"Αναζητείτε αφορμή για να μην τοποθέτηθείτε για το Δημοψήφισμα" λέει η πρόεδρος της Βουλής.
Αντικοινοβουλευτική η συμπεριφορά σας κ. Σαμαρά. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: "Να τη μαζέψετε".
Αποχωρεί η Ν.Δ. και πάλι
Ένταση και φωνές από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
"Η συμπεριφορά όλων σας παραβιάζει τον Κανονισμό" λέει η πρόεδρος της Βουλής καθώς έχουν σηκωθεί οι βουλευτές.
Πάλι χτυπούν τα έδρανα οι βουλευτές της Ν.Δ. Εκτός εαυτού ο Ευαγ. Βενιζέλος. Ο κ. Σαμαράς διακόπτει την ομιλία του και επιτίθεται στην πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση του Κανονισμού.
Για Δημοψήφισμα παρωδία μιλάει ο Αντ. Σαμαράς.
  Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά επιστρέφει στον λαό την κυριαρχία
Το Δημοψήφισμα θα είναι πράξη κυριαρχίας και Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά επιστρέφει στον λαό την κυριαρχία.Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν κουραστεί να φοβούνται. Έχουν αποφασίσει να πάρουν την τύχη και την μοίρα τους στα χέρια τους. Απόπειρα βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας το τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου και ο λαός μας γνωρίζει να αντιστέκεται και θα αντισταθεί με ιστορική, δημοκρατική αναφορά. Τα Κοινοβούλια δεν εκβιάζονται και κυρίως από εξωθεσμικούς παράγοντες που επιχειρούν να τα καθυποτάξουν.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από τα Μνημόνια διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες. Στόχος των ΜΜΕ είναι να φοβηθεί ο ελληνικός λαός το δημοψήφισμα, να φοβηθεί να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του. Κανένας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό από τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία απογυμνώνει τα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις και υποχρεώνει αυτόν που είναι πραγματικά κυρίαρχος και είναι ο λαός.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα ζήσει με την απογοήτευση ο κ. Ντάισελμπλουμ που η κυβέρνηση απευθύνεται στο λαό. Δεν τους αφορά. Η έκφραση του λαού δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από άλλη ηγεσία και αυτό αποτελεί ευρωπαϊκή αρχή και την Ευρώπη δεν την εκχωρούμε σε αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αρχές της.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορώ να διαννοηθώ μεγαλύτερη κατάπτωση και ήττα. Ακούσαμε μέχρι και πρόταση μομφής για να αποφευχθεί το Δημοψήφισμα. Να το βγάλουν από το μυαλό τους αν κάποιοι το επιθυμούν αυτό γιατί συνιστά αντισυνταγματική και πραξικοπηματική πράξη. Θα ψηφίσουν και οι 18άρηδες που ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη πριν από 70 χρόνια πανανθρώπινη δέσμευση του ΟΗΕ για το ΠΟΤΕ ξανά. Η Ευρώπη συστήθηκε πάνω στο ίδιο μάθημα προκειμένου να αποφευχθούν οι εφιαλτικές καταστάσεις για την ανθρωπότητα. Είναι εντυπωσιακό να υπάρχουν τόσες αντιδράσεις για την επιθυμία του πρωθυπουργού να ρωτήσει το λαό. Είναι απορίας άξιο να φοβούνται τόσο πολύ το λαό και τη Δημοκρατία.
  Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θέλει μία βιώσιμη λύση που θα μας βγάλει από την κρίση
Νίκος Παππάς: Η είσπραξη χρημάτων από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι λιτότητα, κα Βούλτεψη. Πόσο ευρωπαϊκό μπορεί να είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
Το "ναι" δεν είναι "ναι" στην Ευρώπη, αλλά "ναι" στα μνημόνια και στη λιτότητα
Διαφωτιστική η υπενθύμιση από το left.gr, σύμφωνα με τον Κ. Αρβανίτη: "την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο".

  Ν. Παππάς: Αυτή τη φορά δεν έχει "Ναι σε όλα"
  Βούτσης: κ.Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη Βουλή των Ελλήνων
Ν. Παππάς: Το μέτρο και ο αλληλοσεβασμός θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλα τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο κ. Θεοδωράκης δυσκολεύεται να κρατάει ιδιωτικές συζητήσεις αλλά το πολιτικό επιχείρημα που προσεκόμισε στη Βουλή ήταν κάτι που του είπε μια γραμματέας στο εξωτερικό;
Και με κόμματα είχατε σχέση και με το κράτος και με την ΕΡΤ στην οποία προϊσταμαι...
  Ν. Βούτσης: Κ. Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη χώρα;
Ν. Βούτσης: Κ. Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη χώρα, μετά το ταξίδι σας στο εξωτερικό. Το σύνολο των βουλευτών της Αριστεράς είναι άνθρωποι που έχουν περάσει δεκαετίες μέσα σε κινήματα αλληλεγγύης, με χρόνια εθελοντικής δουλειάς, "ποτέ δεν υπήρξαν διαπλεκόμενοι, ούτε υπάλληλοι των αγορών". Το σύνολο των υπαλλήλων των δύο κομμάτων είναι απλήρωτοι και κάνουν αγώνα για να προχωρήσουν.
"Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι έξω από κάθε αμφισβήτηση" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Τον λόγο έχει ο Νίκος Βούτσης ο οποίος απαντά στον Θεοδωράκη
το λόγο έχει η πρόεδρος της Βουλής για να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς του Στ. Θεοδωράκη
Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και ύβρεις προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συστήνουν ένα απαράμιλλο σόου μεθοδευμένης έντασης από τον Στ. Θεοδωράκη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Μιλά για "κομματικούς υπαλλήλους" και "πληρωμένους κονδυλοφόρους".
Ο Στ. Θεοδωράκης επιτίθεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αργομισθία. Ο αγαπητός των ΜΜΕ με τους παχυλούς μισθούς νομίζει ότι είναι και ο μόνος εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα;
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βήμα της Βουλής
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ως πρόεδρος της Βουλής έχω την υποχρέωση να εξαντλώ την δυνατότητα να εκτελώ τα καθήκοντά μου. Έχω την υποχρέωση να προεδρεύω όταν μιλούν πρόεδροι αρχηγών κομμάτων. Πράγματι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η πρόεδρος της Βουλής ομιλεί από την έδρα και αν θέλει να μιλήσει επί της ουσίας από το βήμα και δεν επανέρχεται στην έδρα μέχρι το πέρας της διαδικασίας. Εν προκειμένω έπρεπε να αποφασίσω μεταξύ δύο καθηκόντων. Επέλεξα να τιμήσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προεδρεύσω. Καλώ τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής να προεδρεύσει μέχρι την κήρυξη του πέρατος της συνεδρίασης και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει να ολοκληρώσει την ομιλία του.
άρχισε πάλι η συνεδρίαση
  Στημένο σκηνικό ένταση έστησε η ΝΔ
10λεπτη διακοπή της διαδικασίας από την πρόεδρο της Βούλης.
Νηφαλιότητα και ευθύνη ζητά ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας: "Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία κανονικά. Ζητώ να διακόψετε για 10 λεπτά και καλώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανέλθει για να ολοκληρώσει την ομιλία του".
"Αναζητείτε αφορμή για να μην τοποθέτηθείτε για το Δημοψήφισμα" λέει η πρόεδρος της Βουλής.
Αντικοινοβουλευτική η συμπεριφορά σας κ. Σαμαρά. Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: "Να τη μαζέψετε".
Αποχωρεί η Ν.Δ. και πάλι
Ένταση και φωνές από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.
"Η συμπεριφορά όλων σας παραβιάζει τον Κανονισμό" λέει η πρόεδρος της Βουλής καθώς έχουν σηκωθεί οι βουλευτές.
Πάλι χτυπούν τα έδρανα οι βουλευτές της Ν.Δ. Εκτός εαυτού ο Ευαγ. Βενιζέλος. Ο κ. Σαμαράς διακόπτει την ομιλία του και επιτίθεται στην πρόεδρο της Βουλής για παραβίαση του Κανονισμού.
Για Δημοψήφισμα παρωδία μιλάει ο Αντ. Σαμαράς.
  Ζ. Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά επιστρέφει στον λαό την κυριαρχία
Το Δημοψήφισμα θα είναι πράξη κυριαρχίας και Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά επιστρέφει στον λαό την κυριαρχία.Οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν κουραστεί να φοβούνται. Έχουν αποφασίσει να πάρουν την τύχη και την μοίρα τους στα χέρια τους. Απόπειρα βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας το τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου και ο λαός μας γνωρίζει να αντιστέκεται και θα αντισταθεί με ιστορική, δημοκρατική αναφορά. Τα Κοινοβούλια δεν εκβιάζονται και κυρίως από εξωθεσμικούς παράγοντες που επιχειρούν να τα καθυποτάξουν.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Από τα Μνημόνια διασώθηκαν οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες. Στόχος των ΜΜΕ είναι να φοβηθεί ο ελληνικός λαός το δημοψήφισμα, να φοβηθεί να διαφυλάξει την αξιοπρέπειά του. Κανένας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί το παραμικρό από τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία απογυμνώνει τα συμφέροντα και τις μεθοδεύσεις και υποχρεώνει αυτόν που είναι πραγματικά κυρίαρχος και είναι ο λαός.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Θα ζήσει με την απογοήτευση ο κ. Ντάισελμπλουμ που η κυβέρνηση απευθύνεται στο λαό. Δεν τους αφορά. Η έκφραση του λαού δεν μπορεί να παρεμποδιστεί από άλλη ηγεσία και αυτό αποτελεί ευρωπαϊκή αρχή και την Ευρώπη δεν την εκχωρούμε σε αυτούς που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αρχές της.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν μπορώ να διαννοηθώ μεγαλύτερη κατάπτωση και ήττα. Ακούσαμε μέχρι και πρόταση μομφής για να αποφευχθεί το Δημοψήφισμα. Να το βγάλουν από το μυαλό τους αν κάποιοι το επιθυμούν αυτό γιατί συνιστά αντισυνταγματική και πραξικοπηματική πράξη. Θα ψηφίσουν και οι 18άρηδες που ο κ. Σαμαράς δεν ήθελε να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη πριν από 70 χρόνια πανανθρώπινη δέσμευση του ΟΗΕ για το ΠΟΤΕ ξανά. Η Ευρώπη συστήθηκε πάνω στο ίδιο μάθημα προκειμένου να αποφευχθούν οι εφιαλτικές καταστάσεις για την ανθρωπότητα. Είναι εντυπωσιακό να υπάρχουν τόσες αντιδράσεις για την επιθυμία του πρωθυπουργού να ρωτήσει το λαό. Είναι απορίας άξιο να φοβούνται τόσο πολύ το λαό και τη Δημοκρατία.
  Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση θέλει μία βιώσιμη λύση που θα μας βγάλει από την κρίση
Νίκος Παππάς: Η είσπραξη χρημάτων από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι λιτότητα, κα Βούλτεψη. Πόσο ευρωπαϊκό μπορεί να είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;
Το "ναι" δεν είναι "ναι" στην Ευρώπη, αλλά "ναι" στα μνημόνια και στη λιτότητα
Διαφωτιστική η υπενθύμιση από το left.gr, σύμφωνα με τον Κ. Αρβανίτη: "την εποχή που ο κος Θεοδωράκης ήταν στην ΝΕΤ ελάμβανε 23.490 μικτά για μία εκπομπή ωριαία, ενώ εγώ ελάμβανα 4226 μικτά περίπου 2.600 καθαρά για καθημερινή τετράωρη εκπομπή και καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο".

  Ν. Παππάς: Αυτή τη φορά δεν έχει "Ναι σε όλα"
  Βούτσης: κ.Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη Βουλή των Ελλήνων
Ν. Παππάς: Το μέτρο και ο αλληλοσεβασμός θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλα τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο κ. Θεοδωράκης δυσκολεύεται να κρατάει ιδιωτικές συζητήσεις αλλά το πολιτικό επιχείρημα που προσεκόμισε στη Βουλή ήταν κάτι που του είπε μια γραμματέας στο εξωτερικό;
Και με κόμματα είχατε σχέση και με το κράτος και με την ΕΡΤ στην οποία προϊσταμαι...
  Ν. Βούτσης: Κ. Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη χώρα;
Ν. Βούτσης: Κ. Θεοδωράκη, ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στη χώρα, μετά το ταξίδι σας στο εξωτερικό. Το σύνολο των βουλευτών της Αριστεράς είναι άνθρωποι που έχουν περάσει δεκαετίες μέσα σε κινήματα αλληλεγγύης, με χρόνια εθελοντικής δουλειάς, "ποτέ δεν υπήρξαν διαπλεκόμενοι, ούτε υπάλληλοι των αγορών". Το σύνολο των υπαλλήλων των δύο κομμάτων είναι απλήρωτοι και κάνουν αγώνα για να προχωρήσουν.
"Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς είναι έξω από κάθε αμφισβήτηση" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Τον λόγο έχει ο Νίκος Βούτσης ο οποίος απαντά στον Θεοδωράκη
το λόγο έχει η πρόεδρος της Βουλής για να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς του Στ. Θεοδωράκη
Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί και ύβρεις προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συστήνουν ένα απαράμιλλο σόου μεθοδευμένης έντασης από τον Στ. Θεοδωράκη ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Μιλά για "κομματικούς υπαλλήλους" και "πληρωμένους κονδυλοφόρους".
Ο Στ. Θεοδωράκης επιτίθεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αργομισθία. Ο αγαπητός των ΜΜΕ με τους παχυλούς μισθούς νομίζει ότι είναι και ο μόνος εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα;
  Λαφαζάνης: Αν δεν μπορούμε να ανακουφιστούμε από το χρέος, η χώρα αργά, ή γρήγορα θα πτωχεύσει

Π. Λαφαζάνης: Αν δεν μπορούμε να ανακουφιστούμε από το χρέος η χώρα αργά η γρήγορα θα πτωχεύσει.
Στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες εκτός του ευρώ, δεν είναι κατεστραμμένες.
Ο λαός με το δημοψήφισμα θα πει ένα μεγάλο όχι στην πρόταση των θεσμών και ένα ναι σε μία εναλλακτική προοπτική. Ο άλλος δρόμος μπροστά μας δεν είναι εύκολος αλλά ανοίγει  προοπτικές ανάπτυξης.
Η κυβέρνηση δεν έχει επιλογή την έξοδο από την Ευρώπη. Στην Ευρώπη υπάρχουν πάρα πολλά νομίσματα, υπάρχουν χώρες εντός και εκτός ευρώ. Οι χώρες εκτός ευρώ δεν είναι κατεστραμένες χώρες. Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ για να έχει ανάπτυξη, δικαιοσύνη, όχι για να είναι υποκείμενο εκβιασμών.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας στην πρόταση του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί της πρότασης των θεσμών και της κυβέρνησης, της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. και της κατάργησης των μνημονίων κατέθεσε ο βουλευτής Αθανάσιος Παφίλης
Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ
Ν. Φίλης: Εκδίκηση κατά της δημοκρατίας στην Ελλάδα η απόρριψη του αιτήματος παράτασης στο Eurogroup.
Στο βήμα το Νίκος Φίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Π. Κουρουμπλής: Όλοι γνωρίζουν ότι το ευρώ χτίστηκε με μία δομή, η οποία δεν επιτρέπει την έξοδο από το ευρώ - Η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να βρει τον κοινό τόπο με τους δανειστές
Π. Καμμένος: "Μας ζητούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, ποιος θα το υπέγραφε αυτό;"
Το λόγο έχει ο υπουργός Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ.
Ν. Βούτσης: Ενδιαφέρον θα είχε να αιτηθείτε "εκλογές" κ. Μητσοτάκη. Θα το μελετήσουμε. Η ομαλότητα και η κανονικότητα συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους που αυτοκτονούν, που λιμοκτονούν, ή που μεταναστεύουν έξω; Θα κάνουμε τα πάντα για τον κόσμο που υποφέρει μέσα στα 5 χρόνια που θα είμαστε στην κυβέρνηση.
Ν. Βούτσης: Πράγματι οι δανειστές έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με τους κυρίους που ήταν κάποτε στα έδρανα της κυβέρνησης. Για το χρέος δεν είπατε τίποτα. Συνομολογείται να υπάρχουν στο διηνεκές τα παρατεταμένα Μνημόνια γιατί είστε σίγουροι ότι είναι βιώσιμο και μόνο έτσι θα επιβληθεί δια μέσου δηλαδή του χρέους λιτότητα με μισθούς 200 ευρώ για πάντα στη χώρα εξυπηρετώντας τα ταξικά σας συμφέροντα.
Βούτσης: Σπρώχνεται έναν ολόκληρο κόσμο στα Μνημόνια. Παρέχεται αμέριστη υποστήριξη στους δανειστές και κάνετε την πλήρη απολογητική αυτών των οποίων πιέζουν την χώρα. Αυτή η κυβέρνηση, αυτός ο πρωθυπουργός δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει την πρόταση αυτή γιατί είναι η καταστροφή της χώρας και του ελληνικού λαού.
  Διαψεύδει το Ποτάμι τα σενάρια για κατάθεση πρόταση μομφής
Διαψεύδει το Ποτάμι τα σενάρια που το εμπλέκουν σε σχέδιο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που θα το συνυπογράφει μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
«Δεν έχουμε καμία σχέση», σχολίασε εκπρόσωπος του κόμματος αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν συνεννόηση Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφης Γενημματά προκειμένου να καταθέσουν τα τρία κόμματα από κοινού πρόταση μομφής.
πηγή Ναυτεμπορική
Ο Ν. Βούτσης στο βήμα της βουλής: "Δικό σας Ευαγγέλιο είναι οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις". Διαρκείς διακοπές από την κ. Βούλτεψη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπουργού Εσωτερικών.
  Με χλευαστικά σχόλια έκλεισε την ομιλία του ο Κυρ. Μητσοτάκης
Χείρα βοηθείας αναζητά στην επιχειρηματολογία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης στον σκιτσογράφο ΑΡΚΑ! Η Ν.Δ. υπερασπίζεται τα Μνημόνια και τους δανειστές με κάθε δυνατό τρόπο, ακόμα και με τη χρήση χλεύης κατά αγωνιστών της Αριστεράς. Ο διχαστικός λόγος είναι ξεκάθαρο ποιανού επιλογή είναι για την άσκηση πολιτικής. Με φωνές και χτυπώντας το χέρι στα έδρανα επιχειρείται αναταραχή από τα έδρανα της Ν.Δ. με προεξάρχοντα τον βουλευτή της Μ. Βαρβιτσιώτη.
  Όλγα Γεροβασίλη: Ο ελληνικός λαός έχει κουλτούρα Δημοκρατίας και την Κυριακή καλείται να πάρει την αξιοπρέπειά του στα χέρια του
  
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε "ο ελληνικός λαός έχει κουλτούρα Δημοκρατίας".
Η κυβέρνηση τόσο καιρό διαπραγματευόταν στα πλαίσια της λαϊκής εντολής που είχε λάβει. Διαπραγματευόταν όμως μέσα σε ένα εξαιρετικά εχθρικό και ασφυκτικό πλαίσιο που προέκυπτε τόσο από τις πολιτικές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων όσο και από τη στάση των θεσμών.
Όμως οι απαιτήσεις τους υπερβαίνουν την λαϊκή εντολή που η κυβέρνηση έχει λάβει, συνεχίζει. Ο ελληνικός λαός έχει κουλτούρα Δημοκρατίας και την Κυριακή καλείται να πάρει στα χέρια του την αξιοπρέπειά του.

  Ο Γιάννης Τσιρώνης απαντά στον Λοβέρδο για τις κατηγορίες του περί λόμπι της δραχμής
Γ. Τσιρώνης: Όσοι αγωνιζόμαστε για τη χώρα μας και δεν είμαστε των απόψεων του κ. Σόιμπλε, δεν σημαίνει ότι ανήκουμε στο λόμπυ της δραχμής
  Ο Ν. Βούτσης κατέθεσε τα 2 κείμενα τελεσίγραφων των θεσμών
Τα δύο επίσημα κείμενα των θεσμών που δόθηκαν ως τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση και τα οποία τίθενται στην κρίση του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης

  N.Φίλης: Ένα μαζικό "όχι" στο τελεσίγραφο θα μηδενίσει το κοντέρ
 

απατώντας στον κ. Καραθανόσοπουλο του ΚΚΕ
  ​ Διαψεύδονται τα σενάρια παραίτησης του Πρ. Παυλόπουλου:
Τα σενάρια περί παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου διαψεύδουν ασφαλείς πηγές, κάνοντας λόγο για «ανοησίες».Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες».
Πηγή: ΑΜΠΕ

  Ν. Βούτσης: Είστε ταγμένος, κ. Βορίδη να στηρίξετε την απαράδεκτη πρόταση των δανειστών
Ο Ν. Βούτσης επισημαίνει ότι ούτε μια κουβέντα δεν ακούστηκε από τον κ. Βορίδη, κριτικής στις επιλογές των δανειστών, σε αυτή τη χώρα. Ψηφίζετε ΝΑΙ σε μια πρόταση που λίγο πριν είπατε ότι δεν υπάρχει πια γιατί αποσύρθηκε. Είστε ταγμένος στο να στηρίξετε την απαράδεκτη πρόταση των δανειστών.Θέλετε να ξεχάσετε ότι είχε υποβληθεί η ελληνική πρόταση θεωρήθηκε ως βάση συζήτησης από όλους τους δανειστές και αφου την "κοκκινίσαν" επανήλθαν και μας έλεγαν τα ίδια. Το Σάββατο απέρριψαν την πρόταση που λίγες μέρες πριν είχαν δεχθεί. Γιατί το φοβάστε τόσο πολύ, να δώσει ο ελληνικός λαός την δική του απάντηση;
Η απάντηση της Κυριακής, κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Βορίδη, είναι Ναι στα Μνημόνια
  Δ. Βίτσας: Ο λαός να ψηφίσει με υπερηφάνεια ΟΧΙ
Δ. Βίτσας: "Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ομόφωνα αποδέχεται την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί των προτάσεων των θεσμών. Θα μπούμε φραγμός στην προσπάθεια ανάπτυξης φοβικών συνδρόμων. Μαζική και αποφασιστική συμμετοχή στο Δημοψήφισμα και προτείνουμε να ψηφίσει με υπερηφάνεια ΟΧΙ."
Απερρίφθη το αίτημα αντισυνταγματικότητας
Το λόγο έχει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Ν. Νικολόπουλος ρωτώντας: "Αν ψήφιζε ο κ. Σόιμπλε, τι θα ψήφιζε την Κυριακή;"
"Το ΚΚΕ δεν θέτει θέμα αντισυνταγματικότητας" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Αθ. Παφίλης και διάβασε την πρόταση του ΚΚΕ να τεθεί σε δημοψήφισμα ερώτημα για αποχώρηση από την Ε.Ε. και κατάργηση μνημονίων και μνημονιακών νόμων, καθώς και απόρριψης τόσο της πρότασης των δανειστών, όσο και της κυβέρνησης.

Προσχηματικά τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας εξηγεί ο αν. υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμικά ενήμερος για τη διαδικασία και σε θεσμική συνεργασία με την πρόεδρο της Βουλής ξεκαθάρισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου για να "μην σέρνεται ότι μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρεμποδίσει τη διαδικασία για ένα μείζον εθνικό ζήτημα".
μετά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Φορτσάκη, τον λόγο έχει η κ. Λυμπεράκη του Ποταμιού στα περί αντισυνταγματικότητας του δημοψηφίσματος
  Νίκος Φίλης: Κανένα ζήτημα αντισυνταγματικότητας
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει την απόσυρση της ένστασης αντισυνταγματικότητας, λόγω πολιτικής σκοπιμότητας.
"Κρίσιμο εθνικό θέμα" επικαλείται η κυβέρνηση και δεν προκύπτει κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας, τόνισε ο Νίκος Φίλης. Το θέσμα των προθεσμιών δεν αφορά το Σύνταγμα καθορίζονται σε ειδικό νόμο που φέρει και την υπογραφή του Ευαγ. Βενιζέλου. Εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος διεξάγεται το Δημοψήφισμα. Δεν καταλαβαίνω τι θέμα εγείρεται εδώ; Στο θέμα του συντόμου χρόνου, παραβιάζεται η απλή λογική. Δεν πρόκειται για υφαρπαγή, αλλά για σεβασμό της λαϊκής βούλησης. Η κυβέρνηση θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στη διαπραγμάτευση έχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού μαζί της. Να εκφραστεί η αξίωση του ελληνικού λαού να μην συνεχιστεί η καταστροφική πορεία της χώρας.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης απαντά επί της ενστάσεως περί αντισυνταγματικότητας του κ. Βενιζέλου, χρεώνοντάς του λόγο προπαγανδιστικό παρά επιστημονικό. Τα επιχειρήματα του δεν στέκουν. Δεν ισχύει ότι πρόκειται για δημοσιονομικό ζήτημα αλλά για ένα κείμενο ευρύτερης πολιτικής που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος δεν θέλει να καταψηφίσει την πρόταση των θεσμών αλλά την πρόταση της κυβέρνησης, καθώς αυτό ζήτησε, ξεκάθαρα, μόλις πριν λίγο.
Ο Ευαγ. Βενιζέλος πήρε το λόγο καταγγέλλοντας για "θεσμική εκτροπή" και αντισυνταγματικότητα την πρόταση της Βουλής για δημοψήφισμα, δίνοντας τη δική του ερμηνεία για το τι θεωρείται "κρίσιμο" θέμα.
  Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στην Ολομέλεια της Βουλής

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Ν. Βούτσης: Χτίζουμε μια νέα αυτοπεποίθηση, ισχυρή αναπτυξιακή πολισμική και ηθική ανασυγκρότηση της χώρας.
"Το μήνυμα από το δημοψήφισμα θα είναι συνταρακτικό και θα επιφέρει μια έντιμη συμφωνία που θα επιτευχθεί αμέσως μετά."
Ν. Βούτσης: Η Βουλή είναι το αρμόδιο όργανο για το ποιοι θα φορολογηθούν και ποιοι όχι. Η προσπάθεια να επιβληθούν στη χώρα άλλες τακτικές είναι εις βάρος των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των νέων της χώρας.
Ν. Βούτσης: "Μνημόνιο και επιτήρηση στο διηνεκές, λιτότητα και περιορισμένη κυριαρχία σε μόνιμη βάση. Αυτά δεν είναι αποδεκτά."
  Ν. Βούτσης: Το παιχνίδι δεν τελείωσε για τη χώρα και το λαό μας
Δεν δεχόμαστε να λειτουργούμε εθελόδουλα και να έχουμε εναποθέσει τυφλά, τις τύχες της χώρας σε ελίτ. Το παιχνίδι δεν τέλειωσε για τη χώρα και το λαό μας, την κυβέρνησή της και αυτή τη Βουλή. Το παιχνίδι θα τελειώσει σε βάρος όσων επιμένουν στη θεσμική απαξίωση του Συντάγματος, της Βουλής και των θεσμών της χώρας.
Νίκος Βούτσης: Να συνομολογήσουμε την χρησιμότητα της προσφυγής στη λαϊκή θέληση. Να υπερασπίσουμε το ρόλο μας ως πυλώνες δημοκρατίας. Μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα καταστήσει οιο ισχυρή της θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο λαός με την ευρύτατη συμμετοχή θα ασκήσει με άμεσο τρόπο τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμά του να απαντήσει.
Να απαντήσουμε όλοι μαζί: Στην έλλειψη σεβασμού στην επιλογή των λαών να επιλέγουν την κυβέρνηση που επιθυμούν. Να απαντήσουμε στην κυνική απόρριψη της λαϊκής βούλησης. Η εμμονή στα αντικοινωνικά μνημόνια χρησιμοποιήθηκε ως εμβρυουλκός για αλλαγές σε όλο το φάσμα των πολιτικών διεργασιών. Η κατηγορία ότι χάσαμε χρόνο δεν ευσταθεί Λένε ότι τάχα «εκνευρίσαμε τους καλούς μας εταίρους».
Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης των δανειστών και του "τελεσιγράφου". Η κυβέρνηση μετά από 5 μήνες ειλικρινούς διαλόγου και διαπραγμάτευσης ζητά ευθέως να έρθει ο λαός στο προσκήνιο των εξελίξεων. Να βάλει ο λαός τη δική του σφραγίδα πάνω στις εξελίξεις.
  Η Προέδρος της Βουλής κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας
το λόγο έχει ο Νίκος Βούτσης υπό τις διαμαρτυρίες του Ευ. Βενιζέλου 
Η πρόεδρος της βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος επί της πρότασης των τριών θεσμών. 5 Ιουλίου του 2015 προτείνεται να διεξαχθεί το δημοψήσισμα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προκηρύσσει με διάταγμα για κρίσιμη εθνικά θέματα ύστερα από την απόφαση της Βουλής. Διαβάζει τον κανονισμό με βάση τον οποίο θα διεξαχθεί η συζήτηση.
Aρχίζει η συνεδρίαση με ηχηρό χειροκρότημα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
  Αλλάζει το πρόγραμμα της συζήτησης στη Βουλή
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, στις 12 τα μεσάνυκτα και όχι στις 7 το βράδυ θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για την προκήρυξη δημοψηφίσματος στη Βουλή. Την εισηγητική ομιλία από πλευράς κυβέρνησης θα εκφωνήσει ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και όχι ο Πρωθυπουργός.
  Η ημερήσια διάταξη της Βουλής
Η πρόεδρος της Βουλής, έδωσε στην δημοσιότητα την ημερήσια διάταξη:
Συζήτηση και διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για τη λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α' του Συντάγματος και 115 του Κανονισμού της Βουλής, επί της από 26/6/2015 Απόφασης και πρότασης του Υπουργικού Συμβουλίου για Διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα.
Σύμφωνα με την σχετική απόφαση και πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς τη Βουλή, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού, κατά την διαδικασία του προτεινόμενου δημοψηφίσματος, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/6/2015 και αποτελείται από 2 έγγραφα, τα οποία συγκροτούν την πρόταση επί της οποίας προτείνεται το δημοψήφισμα: το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
- Όσοι πολίτες απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ
- Όσοι πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ

Το Δημοψήφισμα προτείνεται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.