Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ (Τσιπραντρέου) Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ, ο πιο νέος και ο πιο επικίνδυνος ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ - Δείτε την Συνέντευξη 14/7 στην ΕΡΤ: MΝΗΜΟΝΙΟ 3 - Πρωταγωνιστεί ο Τζίφρας σε ρόλο τζίφρα

1η παρατήρηση: Η μεταπολιτευτική ιστορία έχει καταγράψει (και ο μελλοντικός ιστορικός θα το τεκμηριώσει στα επόμενα χρόνια), ότι: Αυτή η πατρίδα κτίστηκε με αίμα, δάκρυα και πόνο αλλά άντεξε και  σε πολλά ΟΧΙ. Αντίθετα όμως:
Η καταναλωτική κοινωνία της νεοελληνικής μεταπολίτευσης εκπαιδεύτηκε στα μεγαλεία της πόρνης πολυτελείας με ένα νταβατζή να της δίνει ελπίδες και να τις τα παίρνει.

2η παρατήρηση: Το παραπάνω σκίτσο εμπεριέχει με σαφήνεια όλη την μεγάλη διακομματική κομπίνα των "Μνημονίων" και αποτελεί συνέχεια του πρώτου.
Μετά την κακοποίηση μιας πόρνης, (η οποία προφανώς και φοβάται να φύγει από τον βασανιστή – νταβατζή της, που την εκδίδει και την εκμεταλλεύεται), ακολουθεί κάτι σαν το σύνδρομο της Στοκχόλμης, είναι μία πρόσκαιρη και απατηλή (δήθεν) αγάπη, ένα ανεξήγητο συναίσθημα υποταγής που μάλλον την φοβίζει ότι θα υποστεί χειρότερα, δείχνει να τον αγαπά ..αλλά δυστυχώς στην συνέχεια ακολουθεί ο ξαφνικός πνιγμός και το σωσίβιο σωτηρίας.

Μπορείς να γράψεις τη συνέχεια τίμιε αναγνώστη μας, αλλά το video της συνέντευξης τα επιβεβαιώνει και τα πιστοποιεί  όλα, αρκεί να έχεις "πρόσφατη" μνήμη και συγκριτική άποψη.

 Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος

Σχετικό: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ (Τσιπραντρέου) ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ, ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Δεν μπορεί να ξέρουμε αν κάποιοι πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού –στην συνέντευξη που έδωσε σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ και την οποία παραθέτουμε σε βίντεο- ότι η υπογραφή του νέου βάρβαρου μνημονίου ήταν μονόδρομος γ’ αυτόν και την κυβέρνησή του.

Αν πάντως ανατρέξουμε σε βίντεο με ομιλίες των Σαμαρά – Βενιζέλου στην βουλή θα συναντήσουμε σχεδόν πανομοιότητες προτάσεις για τις «συμφορές και καταστροφές» που θα επακολουθούσαν αν αυτοί οι αστοί ηγέτες δεν μας έσερναν στα ταξικά μνημόνια, κοινωνικής καταστροφής που προηγήθηκαν.

Εμφανώς προβληματισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απ’ τις αντιδράσεις που συναντούν οι πολιτικές επιλογές του στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ...
διατηρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα ενιαία», τόνισε ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λαϊκών τάξεων και προσπάθησε να θέσει ηθικά διλήμματα στους βουλευτές που έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τη συμφωνία των Βρυξελλών.

«Βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες και ο καθένας αναμετράται με τις ευθύνες του και με την ιστορία και θα κριθεί με βάση επιλογές του», είπε χαρακτηριστικά και ενώ εκδήλωσε την πρόθεση του να εξαντλήσει την τετραετία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε χρόνο που θα έχει «διασφαλίσει ότι η χώρα και τα λαϊκά στρώματα δεν θα διακινδυνεύσουν μια τεράστια οικονομική καταστροφή» αν η κυβέρνησή του χάσει την πλειοψηφία στην βουλή.

Backstage της νέας εκπομπής της ΕΡΤ Α.Ε.MΝΗΜΟΝΙΟ 3 - Πρωταγωνιστεί ο Αλέξης Τζίφρας σε ρόλο πρωθυπουργού #erttsipras




ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ: «ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ… ΠΙΣΤΕΥΩ»!

Μιλούσε ο  Τζίφρας αλλά "ακουγόταν" ο Αντώνης Σαμαράς...


Με ρητορική  Αντώνη Σαμαρά έτους 2012 και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την οβιδιακή μεταμόρφωσή  του από αντιμνημονιακό ηγέτη σε έναν ακόμα συμβιβασμένο "δαρμένο" από τους ξένους Ελληνα πολιτικό, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.
Μια χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού που νομίζουμε ότι τα λέει όλα:
«Υπέγραψα μια συμφωνία που δεν την πιστεύω αλλά είχα να επιλέξω μεταξύ αυτής της συμφωνίας και μιας άτακτης χρεωκοπίας: Και επέλεξα το πρώτο»! 
Σε ότι αφορά την εσωκομματική αντιπολίτευση (που δεν περιορίζεται μόνο στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά στα 3/4 της ΚΟ του κόμματος) τοποθετήθηκε με πολύ ήπιο τρόπο σε μια φανερή προσπάθεια να μην οξύνει την διαμάχη:
"Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να διατηρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ενιαία" είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει με εμφανή αγωνία: "Αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί: Αυτό της ενότητας και διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης; Ή το σχέδιο εκείνων που θέλουν να τη ρίξουν;".
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε με πολύ διακριτικο τρόπο είναι αλήθεια ότι "βρισκόμαστε σε συνθήκες μη φυσιολογικές" και πως "σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ο καθένας με βάση την ευθύνη του αναμετράται με τις ευθύνες του και την ιστορία".
Οπως είπε "δεν βάζω το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν, ούτε μπορώ να αναγκάσω να κάνει κάτι που δεν θέλει" αλλά πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο: "Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει ζήτημα αν είναι η επιλογή μου που σέβεται τις αξίες της αριστεράς και της συλλογικής συνείδησης του λαού. Σε κανέναν!".
Για να καταλήξει: "Η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει. Οποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να δρέπει τις δάφνες του αριστερού και του υπέρμαχου της ιδεολογικής καθαρότητας, κάνει λάθος. Ο καθένας θα κριθεί με βάση τις επιλογές του".
Τέλος είπε πως δεν είναι στην κουλτούρα του οι διαγραφές αλλά πρόσθεσε πως σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαγράφει ο πρόεδρος, αλλά τα αρμόδια όργανα (τα οποία τον ενημέρωσαν σήμερα ότι δεν πρόκειται να διαγράψουν κανένα διαφωνούντα).
Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη πως δεν έχει ακόμη αποφευχθεί το Grexit (προφανώς δεν είχε ενημερωθεί ότι λίγο πριν ο υπουργός Π.Λαφαζάνης και δεκάδες βουλευτές του κόμματός του ζητούσαν επίσημα την έξοδο από το ευρώ, ούτε ότι πλέον η πλειοψηφία στην Ελλάδα αυτό εύχεται...).
Μίλησε και για "αναδιάρθρωση χρέους" αλλά δεν είπε που έχει αποτυπωθεί η συγκεκριμένη πρόβλεψη.
"Υπάρχει δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους. Αποφεύγουμε το Grexit. Υπάρχει κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, διασφάλιση των καταθέσεων, 35 δισ. για επενδύσεις και δέσμευση για το χρέος", ανέφερε. Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι γραμμένο σε κανένα κείμενο συμφωνίας, φυσικά...
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με βάση τη νέα συμφωνία δεν κόβονται οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά αυξάνεται το ΦΠΑ κάτι που όπως τόνισε, "είναι ο παραλογισμός της πολιτικής που μας επιβάλλεται" (την οποία αυτός αποδέχθηκε!)
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτή η προσαρμογή είναι ηπιότερη από την περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η χώρα θα πρέπει τώρα να κινηθεί στο δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει η συμφωνία.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού:  
Η προχθεσινή νύχτα ήταν μια νύχτα κακή για την Ευρώπη
Δεν θα τη θυμούνται οι ευρωπαίοι πολίτες θεωρώντας ότι έγιναν βήματα επιστροφής στις αξίες της Ευρώπης
Ηταν αποτέλεσμα μια ισχυρής πίεσης προς μια χώρα και ένα λαό που έχει εκφραστεί διαφορετικά να προσεγγίσουν επιθυμίες των πιο ισχυρών
Σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και εκβιασμού και άτακτης χρεοκοπίας
Βεβαίως υπήρξε και μια εκδοχή όχι άτακτης αλλά συμφωνημένης, αλλά αυτό θα το πούμε παρακάτω
Ηταν στάση που δεν τιμά τις παραδόσεις της δημοκρατικής Ευρώπης
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση
Ηταν μια συμφωνία η οποία δεν έχει το απόλυτο αδιέξοδο που είχα, όταν έπαιρνα μπροστά μου το τελεσίγραφο στις 25 Ιουνίου
Τώρα έχω το αποτέλεσμα που έχω, σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις και την δημοσιονομική προσαρμογή.
Από την άλλη, για να πούμε και τα θετικά, έχω 82-86 δισ. Ευρώ και χρηματοδότηση όλων των άμεσων αναγκών
Δέσμευση ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους
Δηλαδή, ντε φάκτο αναδιάρθρωση μέχρι το 2022 μέσα στο 2015 και αναδιάρθρωση από το 2022 και μετά
Εξασφάλιση βραχυπρόθεσμων αναγκών, επενδυτικό πρόγραμμα 35 δισ. ευρώ - εμπροσθοβαρές κατά κύριο λόγο - ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, αναδιάρθρωση χρέους.
Αυτά είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να καταστήσει γεγονός χωρίς επιστροφή ότι ξεφεύγουμε από το Grexit
Αν επιτευχθεί θα το ξέρουμε όταν κλείσει η συμφωνία
Είχαμε συμφωνία δύσκολη και κακή όμως με μια προοπτική να ξεφύγουμε από την κρίση.
Δεν θέλω να ωραιοποιήσω τίποτα προσπαθώ ως αντικειμενικός κριτής να σχολιάσω την συμφωνία-μνημόνιο
Δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις, αλλά αυξάνεται το ΦΠΑ, αυτό είναι ο παραλογισμός της πολιτικής που μας επιβάλλεται
Είχαμε προσαρμογή 4% κάθε χρόνο. Τα 4 τελευταία χρόνια 16%. Η προσαρμογή που θα έχουμε τώρα είναι 1% το χρόνο\
Τα μέτρα είναι 7,9 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας
Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα δημιουργήσει υφεσιακές τάσεις
Αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί το υφεσιακό μείγμα των προηγούμενων προγραμμάτων με αυτό που φέραμε
Σαφώς αυστηρό στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά ήπια η δημοσιονομική προσαρμογή
Τώρα έχουμε την υποχρέωση να φτάσουμε στο 2018 στο 3% το πρωτογενές πλεόνασμα
Δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις αλλά δεν συνεχίζεται η λογική της εσωτερικής υποτίμησης
Είναι γεγονός ότι μειώνεται η αγοραστική αξία, αυτός είναι ο παραλογισμός της πολιτικής που μας επιβάλλανε, ενώ τους εξηγούμε ότι το πρόβλημα με ΦΠΑ είναι η εισπραξιμότητα όχι η αύξηση των συντελεστών
Ηταν η πολιτική της στιγμής και της επιβολής, παράλογη η αλλαγή του ΦΠΑ στην εστίαση
Αυτή η προσαρμογή όμως είναι ηπιότερη από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις
Εχουμε κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αύξηση ορίου ηλικίας στα 67.
Είναι μέτρα που τα είχαμε αποδεχθεί και εμείς
Γιατί δεν θεωρώ ότι είναι προοδευτική πολιτική να στέλνεις κάποιον με σύνταξη στα 45 και τα 50. Δεν είναι ορθολογικό να στέλνεις μητέρες 15 χρόνια νωρίτερα στη σύνταξη. Αλλά να της δίνεις δύο χρόνια άδεια μητρότητας.
Θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το ασφαλιστικό, είτε είχαμε ξένους να μας επιβάλουν είτε όχι
Οταν τα ταμεία έχουν υποστεί καταστροφή με το PSI
Πρέπει να βρούμε πόρους να τα στηρίξουμε
Ενα δεύτερο τεράστιο πρόβλημα για τα ταμεία είναι η ανεργία
Εχεις έλλειμμα πόρων προς τα ταμεία
Το μεγάλο στοίχημα για τα ταμεία είναι η εξεύρεση πόρων και η επιστροφή στην ανάπτυξη που θα μειώσει την ανεργία
Η επιλογή της ενίσχυσης ασφαλιστικών εισφορών προς όφελος κλάδων υγείας. Επίσης είναι προοδευτική πολιτική
Πρέπει να βρούμε τρόπο να στηρίξουμε τα ταμεία
Δεν κόβεται η σύνταξη για να πάει στο χρέος
Δώσαμε μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων
Θυμάστε τις αρχικές προτάσεις της Τρόικας
Το ΕΚΑΣ θα αντικατασταθεί το 2020
Έχουμε περιθώριο έως τότε να έχουμε βγει από την κρίση και να στηρίξουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους
Στο θέμα των συντάξεων νομίζω ότι καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τον πυρήνα τους αλώβητο
Αυτό είναι σημαντικό, έχουμε πολλά άλλα αρνητικά
Σε αυτό το πολύ κακό κείμενο που φέραμε από Βρυξέλλες αντί να επανέλθει ρήτρα μηδενικού ελλείμματος μπορούν να αυξηθούν οι εισφορές των εργοδοτών υπάρχουν εναλλακτικές
Είναι σαφές ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί γιατί παίρνει 82 δισ στο πλαίσιο το δημοσιονομικό που ορίζει η συμφωνία
Από εκεί και πέρα είναι σαφές ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι τέτοια, πολύ χαμηλότερη, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα πιο σύντομα, όχι άμεσα γιατί η οικονομία είναι σε άσχημη κατάσταση
Σε εύλογο χρονικό διάστημα, να έχεις δυνατότητα να έχεις περισσότερους πόρους για να αναδιανέμεις με ηπιότερο τρόπο
Οχι να δίνεις το περίσσευμα στις δυνάμεις ασφαλείας αλλά να στηρίζεις τις κατηγορίες που έχουν ανάγκη
Εκεί πρέπει να αναπροσανατολιστεί ο χαρακτήρας της διακυβέρνησης
 Στα σκληρά πλαίσια υπάρχουν δυνατότητες αναδιανομής
Να σταματήσουν αυτοί που εσκεμμένα δεν ήταν στο στόχαστρο και να πληρώσουν και υπάρχει η δυνατότητα στήριξης δομών αλληλεγγύης ώστε αυτοί που πλήττονται από τα μέτρα που μας επιβάλλουν και δεν τα πιστεύουμε να στηριχθούν
Oταν ένας πρωθυπουργός χάνει δημοψήφισμα δεν μπορεί να παραμείνει
Αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου για λάθη κ παραλείψειςΚαι την ευθύνη υπογραφής σε ένα κείμενο που δεν πιστεύω αλλά πρέπει να υλοποιήσω
Δεν θα δραπετεύσω από τις ευθύνες μου
Προέχει να διασφαλίσω ότι τουλάχιστον η χώρα κ τα λαϊκά στρώματα
 Δεν θα διακινδυνεύουν καταστροφή
 Οτι δεν θα μείνει έρμαιη και ακυβέρνητη η η χώρα
 Θα προσπαθήσω να υλοποιήσω το πολιτικό μου σχέδιο σε βάθος τετραετίας
Μία ήττα για την Ευρώπη αυτό που έγινε
Έριξαν μία σπορά και αυτή κάποια στιγμή θα βγάλει καρπούς
Μπορείτε να με κατηγορήσετε για πολλά, ‘οτι ενδεχομένως είχα αυταπάτες ότι αυτή η Ευρώπη μπορεί να νικηθεί
Οτι η δύναμη δίκιου μπορεί να νικήσει δύναμη τραπεζών αλλά δεν είπα ψέματα
Είπα στο λαό ότι δεν κάνω δημοψήφισμα για να βγάλω τη χώρα από το ευρώ  αλλά για να ενισχύσω τη διαπραγματευτική δύναμη είπα η συμφωνία για μένα θα είναι καλύτερη με βάση 2 χαρακτηριστικά
Σε ψηφοφορία βάζαμε τα προαπαιτούμενα, δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και το χρηματοδοτικό πλαίσιοΤ
Τι μας δίνανε;  18 δισ. για πέντε μήνες και μετά ξανά διαπραγμάτευση για νέους όρους
Τώρα δεν έχουμε αυτό
Είχαμε το απόλυτο αδιέξοδο, τώρα έχουμε μία δύσκολη συμφωνία αλλά εξασφαλισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες σε βάθος τριετίας
 αναδιάρθρωση χρέους
ισχυρό επενδυτικό πρόγραμμα
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι το γεγονός ότι έφτασα τα πράγματα στα άκρα
το έφτασα μέχρι εκεί που δεν πάει, μπορεί να με κατηγορήσουν πολλοί ότι το παρατράβηξα
Κανείς δεν μπορεί να μου καταλογίσει ότι δεν έκανα ό,τι μπορούσα σε αυτή την υπόθεση
όλα όσα θεωρητικά είχαν διατυπωθεί εμείς τα κάναμε
για να διεκδικήσουμε ότι καλύτερη
Και στάση πληρωμών στο ΔΝΤ
Και διεκδίκηση μέσω της λαϊκής δύναμης δύο φορές
Και έξω από το πλαίσιο του προγράμματος προστασίας που ήταν απόφαση Eurogroup, όταν ανακοινώσαμε δημοψήφισμα
 Όταν το ανακοίνωσα είχα πεποίθηση ότι θα δοθεί απαιτούμενη παράταση την οποία είχα συζητήσει με τους Ευρωπαίους
Υπήρξε εκδικητική στάση από την πλευρά τους
Στην πορεία επανήλθα στο τραπέζι
Όταν είδαν όμως ότι υπάρχει πιθανότητα να κερδίσει το ναι
Πήρα ρίσκα, στην πολιτική και στη ζωή πρέπει να παίρνεις ρίσκα
 είπαν σταματάει η διαπραγμάτευση πρώτα δημοψήφισμα
    όταν κέρδισε το όχι ξέχασαν το ευρώ/ δραχμή
    κ μπήκαν στο τραπέζι διαπραγμάτευσης
    με στόχο να δημιουργήσουν εντύπωση ότι κυβέρνηση και λαός χάνουν, δεν κερδίζουν
    κάποιοι έγραψαν εικονικός πνιγμός, σταύρωση, πραξικόπημα
    δείτε το διεθνή τύπο
    πιστεύετε ότι αυτό σε ότι αφορά πολιτικό αντίκτυπο
    θα είναι επωφελές για αυτούς που ασκούν την ηγεσία της Ευρώπης;
    η πολιτική ηγεμονία δεν κερδίζεται με εκβιασμούς και ισχύ
    κερδίζεται μέσα από την πειθώ και την προσπάθεια συμβιβασμών
    νομίζω ότι προχθεσινή ημέρα σταθμός για την Ευρώπη
    και οι 5 μήνες που πέρασαν
    έχουμε ρίξει βαθιά το σπόρο της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας
    η σκληρή πολιτική λιτότητας δεν θα είναι μονόδρομος σε λίγο καιρό
    σήμερα όμως σκληρή πραγματικότητα για Ελλάδα
    είναι ότι επιβλήθηκε με σκληρό τρόπο στην Ελλάδα
    Υπερτίμησα τη δύναμη της ισχύος του δίκιου ενός λαού
    και της αντίδρασης που θα υπήρχε από την άλλη πλευρά
    απέναντι στο σεβασμό στη δημοκρατία
    το μήνυμα που μας δίνουν οι εταίροι
    οι χώρες που είναι σε πρόγραμμα δεν έχει νόημα αν θα γίνονται οι εκλογές
    Η σύγκρουση από την πλευρά των εταίρων δεν αφορά 18 χώρες απέναντι σε μία
    Αναδείξαμε το πολιτικό πρόβλημα και μία υφέρπουσα σύγκρουση με βαθιά ιδεολογικά χαρακτηριστικά για το μέλλον της Ευρώπης
    Πριν από μία εβδομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνειδητοποίησα πόσο βαθιά είναι η ρήξη στην ευρώπη
    Οι συντηρητικοί θέλουν μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων, να συνεχίσουμε στη λιτότητα
    όλοι οι υπόλοιποι- δεν λογαριάζω τους ακραίους εθνικιστές που έχουν την ίδια άποψη με Σόιμπλε, το Grexit
    όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις υπήρχε η αντίληψη ότι φεύγει η Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ελλάδα από τις βασικές ιδρυτικές αξίες της
Για το «πραξικόπημα» σε βάρος της  κυβέρνησης
    Δεν το λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σε όλο τον ευρωπαϊκό Τύπο
    είμαι βέβαιος ότι θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι αν αυτή η κυβέρνηση
    ήταν παρένθεση, έπεφτε
    κάποιοι, όχι όλοι
    είναι βέβαιο ότι κάποιοι σκληροί συντηρητικοί κύκλοι στην Ευρώπη
    είδατε τη σύγκρουση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
    το μένος εναντίον μου των βουλευτών του ΕΛΚ
    δεν αισθάνονται καλά με το πλαίσιο μίας διαφορετικής κυβέρνησης
    είναι σημαντικό να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες στο μέλλον
    για να αλλάξει η Ευρώπη
    κρίσιμο ότι έχουμε εκλογές στην Ισπανία
    είναι βασικό να παραμείνουμε, να μην κάνουμε το χατίρι σε αυτούς
    που μηχανεύονται σχέδια για να είναι παρένθεση στην Ελλάδα
    Βεβαίως και έφτασαν κοντά στο να ρίξουν την κυβέρνηση και δεν έχει τελειώσει αυτό
Για ενδεχόμενη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ
    Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να διατηρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ενιαία
    Αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί
    Αυτό της ενότητας και διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης;
    Η το σχέδιο εκείνων που θέλουν να τη ρίξουν;
    Κάθε φορά κάνεις επιλογές ανάλογα με εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου
    Είναι προφανές και δεν θα βγω να πω ότι αυτό που φέρνω είναι success story
    Συνειδητοποίησα το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit γύρω στον Μάρτιο/Απρίλιο
    Τότε ο Σόιμπλε είπε στον Βαρουφάκη: Πες στον Πρωθυπουργό σου ή συμφωνεί ή πάμε σε συναινετικό Grexit
    Πήρα αμέσως την Μέρκελ – Μου είπε ότι η έξοδος από το ευρώ δεν είναι δικό της σχέδιο
    φτάσαμε εκεί που πάει και παραπέρα
    ας μου πει κάποιος αν υπάρχει πιο αριστερή επιλογή
    δεν αφορά πρόσωπα
    υπάρχουν διάφορες απόψεις
    λένε ποιες είναι οι επιλογές
    το φτάσαμε μέχρι εκεί που δεν πήγαινε άλλο
    η μία επιλογή ήταν αυτή που έκανα με κριτήριο ότι έχω τγην ευθιύτνη
    θα την έκανε ο καθένας στη θέση μου
    με κριτήριο το συμφέρον της χώταςε και των λαϊκών τάξεων
    η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για εθνικό νόμισμα
    πηγα παντού και ρωσία και ηπα και με κινέζο πρωθυπυοργό
    κανένας δεν μου είπε προχώρα σε αυτή την επιλογή θα σε βοηθήσουμ,ε
    η άτακτη χρεοκοπία δεν θα οδηγούσε μόνο σε κατάρρετυση τραπεζών
    θα ανάγκαζε να εκδόσεις νόμισμα με δραματική υποτίμηση
    ένας συνταξιούχος με 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές και θυα έβγαζχε τρεις ημέρες
    ταυτόχρονα γιοα να συγκρίνουμε προοδευτική με συντηγριητική πρόταση
    αυτοί που μετέδφεραν τα χρήματά τουςε στο εξωτερικό 250 δισ.
    θα έρχονταν κ θα αγόραζαν τη μισή ελλάδα
    οι φτωχοί τραγικοά, οι πλούσιοι ζωοί κ κότα
    δεν είναι αυτή αριστερή επιλογή
    μην προσωποποιείτε ο καθέανς θα πάρει τιςευθύνες του
    δεν απαντώ σε πρόσωπα
    στις απόψεις απαντάω
    κανείς δεν ήθελε την άτακτη χρεοκοπία
    η άλλη αυτό που κάναμε
    η τρίτη η συναινετική έξοδο από το ευρώ
    η μεγαλύτερη διάψευση προσωπική
    κ εγώ είχα στο μυαλό μου εκδοχή αν μπορεί να έχει κανείς εναλλακτικές να τις βάλεις στο τραπέζι
    μεγλαύτερη διάψευση αυτό που φάνταζε ως εναλλακτική
    ήταν το σχέδιο σόιθμ,πλε
    όταν βαρουφάκης μου είπε ότι σόιμπλε
    πες στον πρωθυπουργό σου αν δεν συμφωνείτε
    να πάμε σε συναινετική έξοδο από ευρώ
    μάρτιο ή απρίλιο δεν θυμάμαι ακριβώς
    όταν συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι το σχέδιο σόιμπλε
    επικοινώνησα με μέρκελ
    της είπα αυθτό αδιανόητο
    δεν παλεύω για αυτό
    παλεύω για να υπάρξει τερματισμό των πολιτικών λιτότητας
    μου είπε ότι δεν ήταν δικό της σχέδιο
    και τελειωσε εκεί
    στη σύνοδο κορυφής το κείμενο από γιουρογκυρο τελεταία φράση αυτή
    η συζήτηση συναιν ετικού γκτέξιτ
    τι θα σήμαινε αυτό;
    στην πραγματικότητα ότι θα πήγαινες σε εθνικό νόμισμα με δανειοδσότηση για συναλλαγματικά αποθέματα
    θα είχες και μνημόνιο και εθνικό νόμισμα
    ήξερα από το μάρτιο ότι αυτό είναι τοπ σχέδιο του σόιθμπλε
    πότέ δεν παραδέχθηκα ότι η ευρώπη ανήκει στον σόιμπλε
    έδωσα τη μάχη για να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις στην ευρώπη
    για να αλλάξει
    δεν υπάρχει πλαν β
    ήταν το σχέδιο του σόιμπλε
    προφανώς έχοντας εικόνα ότι υπάρχουν έξω δυνάμεις που σχεδιάζουν την τραπεζική αργία
    την άτακτη χρεοκοία
    ζήτησα να υπάρξει ανάλυση επιπτώσεων, όχι σχέδιο
    πώς μπορεί σε τέτοιες συνθήκες να σώσει κανείς ότι μπροεί
    μου ήρθε μία μελέτη
    ποιες είναι οι επιπτώσεις, πώς απαντάει κανείς
    όταν το διάβασα προφανώς κατάλαβα ότι δεν αποτελεί εναλλακτική
    πείστηκα
    ποτέ δεν ήταν αυτό το ενδεχόμενο στο μυαλό μου
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.