Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πώς θα λειτουργήσει το «νέο ΤΑΙΠΕΔ» στα τέσσερα και με το Αριστερό Τρίτο Μνημόνιο και τα 60 ευρώ την ημέρα!!!

Πριν από λίγες μέρες εύκολα και οι δυο τους αποκαλούσαν προδότες και γερμανοτσολιάδες όσους ψήφισαν τα μνημόνια!

Τώρα έχουν γίνει και αυτοί σαν τα μούτρα των Σαμαρά – ΓΑΠ και Βενιζέλου!



Το 50% των εσόδων προβλέπεται να διατεθεί για να καλύψει την «τρύπα» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το υπόλοιπο θα μοιραστεί στα δύο και θα πάει για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Με περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας του Δημοσίου προβλέπεται να «προικοδοτηθεί» το ανεξάρτητο Ταμείο που θα δημιουργηθεί με βάση τη σκληρή συμφωνία για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Το Ταμείο Δημόσιου Πλούτου, όπως προβλέπεται να ονομαστεί, θα λειτουργεί ως κρατικός φορέας στον τομέα του real estate και δεν θα διαθέτει μόνον ακίνητα. Θα διαχειρίζεται επίσης επιχειρήσεις και μετοχικά πακέτα του Δημοσίου, με συνολική αξία 50 δισ. ευρώ.
Για τα χαρακτηριστικά του δόθηκε πραγματική μάχη στις Βρυξέλλες από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, που έληξε με συμφωνία ότι θα ανήκει στο Δημόσιο και θα έχει έδρα την Αθήνα και όχι το Λουξεμβούργο, όπως επέμενε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα βρίσκεται όμως «υπό την εποπτεία των ευρωπαϊκών θεσμών».
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να καταλήξει τις επόμενες ημέρες για το αν θα αποτελεί μετεξέλιξη του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο άλλωστε δεν έχει να επιδείξει σημαντικές επιδόσεις στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ή θα δημιουργηθεί νέο σχήμα. Το μέτρο δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν ώς τις 22 του μήνα, αλλά στόχος είναι να θεσμοθετηθεί και να δουλέψει άμεσα.
 Με βάση τη συμφωνία, το 50% των εσόδων προβλέπεται να διατεθεί για να καλύψει την «τρύπα» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το υπόλοιπο θα μοιραστεί στα δύο και θα πάει για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων.
Υπολογίζεται ότι το Δημόσιο διαθέτει περίπου 80.000 ακίνητα, τα οποία χαρακτηρίζονται «εντός συναλλαγής» και επομένως επιτρέπεται να μεταβιβαστούν, από αυτά όμως το 65% έχει καταπατηθεί από ιδιώτες και θεωρείται χαμένο. Η συνολική τους επιφάνεια ξεπερνά τα 400.000 στρέμματα, αλλά μόνον 246.201 στρέμματα αποτυπώνονται σε χάρτες της Κτηματικής Υπηρεσίας. «Καθαρά» χαρακτηρίζονται 10.626 ακίνητα, ενώ υπάρχουν άλλα 1.435 με αντιμετωπίσιμες εκκρεμότητες. Αμεσα αξιοποιήσιμα θεωρούνται 3.000, από τα οποία έχουν ήδη περάσει από «κόσκινο» περίπου 1.000 και έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ.
Από το 2011 
Η ανακοίνωση του νέου φορέα επανέφερε το πρόγραμμα «Eureka», που είχε εκπονηθεί το 2011 από τη γερμανική εταιρεία συμβούλων Ρόναλντ Μπέργκερ και ήταν μία από τις ...
προτάσεις του Βερολίνου για το ελληνικό πρόβλημα.
Στη μελέτη με τον τίτλο «Μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», είχε αποτιμήσει την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου σε 125 δισ. ευρώ και πρότεινε να μεταβιβαστεί σε εταιρεία συμμετοχών με έδρα το Λουξεμβούργο, με σκοπό να αγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διατεθεί αποκλειστικώς για την αποπληρωμή του χρέους που θα αντιστοιχεί έως το 90% του ΑΕΠ.
Το ΤΑΙΠΕΔ δημιουργήθηκε με τον νόμο 3986/2011 και, με βάση τα επίσημα στοιχεία, έως τώρα έχει ιδιωτικοποιήσει ακίνητα και επιχειρήσεις του Δημοσίου με συνολικό τίμημα 7,7 δισ. ευρώ, από τα οποία έχει εισπράξει 3,1 δισ. Στην πραγματικότητα και τα δύο ποσά είναι «φουσκωμένα». Πάντως, με βάση τους ιδρυτικούς στόχους του Ταμείου τα έσοδα ώς το τέλος του χρόνου έπρεπε να έχουν διαμορφωθεί στα 50 δισ. ευρώ.
Στην αρμοδιότητά του ανήκουν όλα τα ολυμπιακά ακίνητα, τα σπουδαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας (Παρνασσού, Βασιλίτσας κ.λπ.), η αλυσίδα των μικρών ξενοδοχείων «Ξενία», καθώς και περίπου 900 σημαντικά «φιλέτα» που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές και σε οικολογικά ευαίσθητες ζώνες, όπως οι NATURA.

Τα 14 αεροδρόμια και το 10% του ΟΤΕ

Στο... καλάθι οδεύουν οι διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών ότι θα υπάρχει συμμετοχή του Δημοσίου στο σχήμα που θα αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Η συμφωνία προβλέπει ότι προχωρά, χωρίς αλλαγές, ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο με αναδόχους τη γερμανική Fraport και τη Slentel του ομίλου Κοπελούζου, αλλά δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας. Χωρίς αλλαγές θα γίνει η δεύτερη φάση των διαγωνισμών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ROSCO του ομίλου του ΟΣΕ.
Από το 2011 προβλέπεται η πώληση στη γερμανική Deutcshe Telekom του 10% των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στον ΟΤΕ. Σύμφωνα με τη μετοχική σύνθεση του Μαρτίου, το 6% ανήκει στο Δημόσιο και το 4% στο ΙΚΑ.


ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ 50 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες]

το... σφυρί έχουν βγάλει τα διεθνή ΜΜΕ την Ελλάδα μετά τη συμφωνία. Το TIME και το Business Insider ασχολούνται με τα νησιά, η Washington Post με άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Ολα αυτά, εξαιτίας του όρου στη συμφωνία για πώληση ακινήτων και ιδιωτικοποιήσεις, με στόχο τη συγκέντρωση 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο η Washington Post επέλεξε τα 10 πιο ενδιαφέροντα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, που διατίθενται προς πώληση. Η αμερικανική εφημερίδα έκανε αυτή την επιλογή από το ΤΑΙΠΕΔ.
1. Ιαματικά λουτρά
Πρόκειται για τέσσερις ιαματικές πηγές.
2. Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Το 30% των μετοχών.
3. ΕΥΔΑΠ
Το 61% των μετοχών.
4. Boutique Hotels
Πρόκειται για 15 ξενοδοχεία.
5. Ελληνικά Πετρέλαια
Αφορά το 35%.
6. ΕΛΤΑ
Αφορά το 90%.
7. Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
8. ΔΕΗ
Το 17% των μετοχών.
9. Εγνατία Οδός
10. Ολυμπιακά ακίνητα.
Πωλούνται τρία από αυτά. Το Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά, το Ιππικό κέντρο στο Μαρκόπουλο και το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γαλάτσι.
Πηγή: Washington Post: Τα 10 καλύτερα περιουσιακά στοιχεία που πουλάει η Ελλάδα [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/217198/washington-post-ta-10-kalytera-perioysiaka-stoiheia-poy-poylaei-i-ellada-eikones#ixzz3gHgZ72Ub

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.