Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κυνική ομολογία: Κανονικά οι αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών

Tα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής για τις αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών θα εφαρμοστούν, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι αλλαγές αυτές συζητούνται τώρα με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι παρεμβάσεις δεν θα πρέπει να χτυπήσουν άμεσα την πρωτογενή παραγωγή.
Πέραν αυτού, ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε ότι ο εισπρακτικός στόχος του ΕΝΦΙΑ για φέτος παραμένει στα 2,65 δισ. ευρώ και ο φόρος θα εφαρμοστεί στις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες.
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι θα επανεξεταστεί η δομή του φόρου. Σε ό,τι αφορά το πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι το θέμα συζητείται σήμερα και αύριο με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, όπως:

  • Να είναι κλειστές κάποιες ημέρες οι εφορίες για το κοινό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) με στόχο το προσωπικό να απασχολείται στους ελέγχους.
  • Να διακοπούν οι αποσπάσεις 300 ατόμων.
  • Να γίνουν μετατάξεις 1000 υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα, μέσω ΑΣΕΠ.
  • Να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις που εκκρεμούν.
Σε ότι αφορά το θέμα με το σχέδιο υποκλοπών που αποκάλυψε η «Κ» ως σχέδιο Βαρουφάκη, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του και ότι έχει πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή του, τον οποίο αφιερώνει σε πολύ σοβαρά θέματα.
Επισήμανε ωστόσο ότι είναι σωστό που γίνεται η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, συμπληρώνοντας ότι, ως πολιτικός προϊστάμενος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου, μένει και αποδέχεται τη δήλωση διάψευσης του τελευταίου, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο θέμα με τον κ. Χατζηθεοδώρου.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι στις πρώτες του προτεραιότητες είναι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.