Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Νέο κόμμα με αρχηγό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η αριστερή πτέρυγα του συγκυβερνώντος κόμματος φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά της εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να συμπορεύεται διαφωνώντας ή να επιδιώκει αλλαγή των συσχετισμών και της πολιτικής εκ των έσω μετά και τις τελευταίες καταλυτικές εξελίξεις.
Οι 32 βουλευτές που με τον άλλο ή τον άλλο τρόπο διαφώνησαν ανοιχτά με τις επιλογές Τσίπρα και ηγετικής ομάδας βρίσκονται σε επικοινωνία και επιδιώκουν να χαράξουν κοινή γραμμή για το μετά. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το εγχείρημα της εξόδου βλέπουν και άλλοι βουλευτές μαζί με εκατοντάδες στελέχη του κόμματος.
Οι τοπικές οργανώσεις βρίσκονται σε εξέγερση. Μοιρασμένοι στα δύο, παλαιά μέλη του Συνασπισμού με νεοεισερχόμενους ακραιφνείς «πρασινοφρουρούς» έχουν φτάσει κυριολεκτικά στα χέρια.
Τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας αναγνωρίζουν ότι η άμεση εφαρμογή της συμφωνίας δημιουργεί μείζον πρόβλημα για τη παραμονή τους στο κόμμα που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος της νέας Κατοχής. Ούτως ή άλλως έχουν προγραφεί και το γνωρίζουν.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που κατηγορήθηκε επανειλημμένα από τα μέσα για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου και εξωθείται με δηλώσεις πολλών συναδέλφων της κυβερνητικών στελεχών και υπουργών σε παραίτηση δήλωσε οτι δεν παραιτείται. Οι απειλές για κατάθεση πρότασης μομφής που θα υποστηριχθεί, χωρίς αμφιβολία, από τα κόμματα του μνημονιακού στρατόπεδου, συγκυβερνώντα σήμερα, φαίνεται ότι την αφήνουν αδιάφορη κι ενδεχομένως αυτό θα αποτελούσε μια ευκαιρία για ηρωική έξοδό της.
Στην Κουμουνδούρου που ποτέ δεν έκρυψαν τους φόβους τους για την καλλιέργεια ...
ηγετικού προφίλ από τη Ζωή που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ηγεσία από τον Αλέξη Τσίπρα, φοβούνται ότι τώρα έχουν ανοίξει διάπλατα οι ορίζοντες για μια τέτοια εξέλιξη, την οποία στελέχη του κεντρικού μηχανισμού θεωρούν αναπότρεπτη και δεδομένη. Η συγκυρία τώρα όμως, έτσι όπως διαμορφώνεται με απίστευτη ταχύτητα από τις εξελίξεις, οδηγεί στη δημιουργία νέου κόμματος του οποίου πολλοί έχουν αρχίσει να προεξοφλούν τη δημιουργία με αρχηγό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η υψηλή δημοφιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και η μέχρι σήμερα πολιτική της στάση εκτιμώνται οτι εξασφαλίζουν ακόμη και το προβάδισμα αυτού που θα απομείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλ. Τσίπρα.
Το πολιτικό σκηνικό εν όψει και των επερχόμενων εκλογών το φθινόπωρο αναδιατάσσεται και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Οι επαφές στελεχών της αριστερής πλατφόρμας με κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχει ξεκινήσει πολύ πριν τα τελευταία γεγονότα. Θεωρείται ότι είναι πολύ περισσότερο εφικτή σήμερα μια προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση στη πολιτική στρατηγική της εξόδου από ΕΕ/ευρώ και της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης του τραπεζικού συστήματος και της εισαγωγής εθνικού νομίσματος.
Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ένα τέτοιο εγχείρημα, παρά τα ρίσκα που εμπεριέχει, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθεί σε σοβαρό πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας το προβάδισμα ενδεχομένως και στα ποσοστά που θα καταγράψει εκλογικά, δεδομένης της μεγάλης απογοήτευσης που γρήγορα θα δώσει τη θέση της στην οργή, σε όσους εμπιστεύτηκαν το ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα.

 1. Η ανακοίνωση της αριστερής πτέρυγας στην ΙΣΚΡΑ εδώ
 1. Κείμενο στελέχους της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στο Παρίσι: «Ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα δεν μας εκπροσωπούν πλέον» εδώ
 2. Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖα διαχωρίζουν τη θέση τους: «Μαζική αντίσταση στη Χούντα τρόικας – ολιγαρχίας – εθελόδουλης κυβέρνησης για να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή» εδώ
 3. «Θέλουμε τη Ζωή για Πρωθυπουργό» εδώ
http://www.inred.gr/diaspatai-o-siriza-neo-komma-me-arxigo-th-zoi/
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

3 σχόλια:

 1. αν πιστεύετε ότι η αριστερά αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη μια ακόμα διάσπαση καλό σας ταξίδι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε πείσω για τα αυτονόητα. Η ιστορία έχει καταγράψει (και ο μελλοντικός ιστορικός σε 50 χρόνια) Η πατρίδα αυτή κτίστηκε με αίμα, δάκρυα και πόνο και άντεξε σε πολλά ΟΧΙ. Η καταναλωτική κοινωνία της μεταπολίτευσης εκπαιδεύτηκε στα μεγαλεία πόρνης με ένα νταβατζή να της τα παίρνει.

  Φίλε άδικα κάθεσαι και σπαταλάς το χρόνο σου εδώ. Υπάρχουν και πιο ενδιαφέροντα μέσα: ΑΝΤ1 - ΣΚΑΙ - MEGA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγω δεν ειμαι ΣΥ.ΡΙΖΑ και δεν τους ψήφισα στις τελευταίες εκλογες του Ιανουραίου μια φορά τους ψήφισα στις εκλογές του 12 την δεύτερη φορά
  Θεωρώ οτι αν κανει κόμμα η κυρία Κωνσταντοπούλου θα πάρει υψηλό ποσοστό...ο κύριος Τσίπρας έπεσε στα τέσσερα και υπόκυψε στους εκβιασμούς ΣΟΙΜΠΛΕ και Μέρκελ
  Οπότε καλά να πάθουμε ηταν δεδομένο οτι θα έφερνε τρίτο μνημόνιο κατά τα άλλα σας φταίει το Μέγκα, το ΑΝΤ1 και το ΣΚΑΙ
  Αφού όλοι ειναι εντός του συστήματος ειδικά ο κύριος Τσίπρας που και καλά κανει τον πρωθυπουργό αλλα στην ουσία ειναι ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή