Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

ΝΑΤΟΣ ΝΑΤΟΣ ο ΕΡΓΑΤΟ ΗΓΕΤΗΣ !

ΙΣΧΥΣ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !
Δεν υπάρχει ...Καλή είναι η πλάκα να σπάει η μονοτονία. Εκτός και αν είναι τρολιά της ΓΣΕΕ στην κυβέρνηση. ( Που είναι ο Λαός σας ΟΕΟ)
Στο επίσημο site της ΓΣΕΕ η ΓΣΕΕ απαντά στον Βερναρδάκη που ζητά από τους τους εργαζόμενους να επανιδρύσουν τα συνδικάτα..

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απαντά και το σχετικό πόστ εικονογραφείται από φώτο του Παναγόπουλου πίσω από το κάγκελο της συγκέντρωσης πέρυσι στην Θεσσαλονίκη ...να δέχεται την αγνωνιστική χειραψία του "πρασινοσκούφη" εργάτη ...

Μετά από αυτά τα είδαμε όλα ! Απο καμιά πορεία ρε παιδιά η έστω την πρωτομαγιά που μίλαγε ένας άγνωστος συνδικαλιστής στην άδεια πλατεία Κλαυθμώνος ,με τον ηγέτη υπάρχει !

Σχετικά: Άμεση επανίδρυση συνδικάτων και ΓΣΕΕ: Να δοθεί τέλος στο όνειδος της σημερινής ηγετικής ομάδας
Έχουν υπάρξει συνδικαλιστικές ηγεσίες γραφειοκρατικές, συμβιβαστικές, ηττοπαθείς, κ.ο.κ. αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας

Θα πρέπει επειγόντως να ξεκινήσει μια διαδικασία επανίδρυσης των συνδικάτων και της ΓΣΕΕ. Αποτελεί όνειδος για τη χώρα, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, ο σφετερισμός της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα. Η απροκάλυπτη ένταξη στο στρατόπεδο του ΝΑΙ, δηλαδή η ωμότατη αποδοχή της λιτότητας και της εκμετάλλευσης της εργασίας, δεν έχει προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχουν υπάρξει συνδικαλιστικές ηγεσίες γραφειοκρατικές, συμβιβαστικές, ηττοπαθείς, κοκ, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια ξεπερνά κάθε όριο φαντασίας. Το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος ως Πρόεδρος αποδέχονται την "απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού" δυστυχώς δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μόνο με την εξαγορά.

Μια ΓΣΕΕ που βρίσκεται στο ναδίρ της αξιοπιστίας, με μια ηγεσία άφαντη τα τελευταία χρόνια, αποδοκιμάστηκε όσο πιο βίαια γίνεται από την ψήφο των μισθωτών στρωμάτων της χώρας.

Απαιτείται επομένως μια μεγάλη πρωτοβουλία βάσης για την επανίδρυση των συνδικάτων. Με τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων, και των μισθωτών και των επισφαλών και των ανέργων και των μεταναστών. Να σταματήσει η εκμετάλλευση του εργατικού συνδικαλισμού από το καρτέλ των παρατάξεων που αναπαράγουν τη συνδικαλιστική ελίτ ως "ομάδα συμφερόντων".

Είναι τόσο σημαντικό όσο και ο έλεγχος της κατευθυνόμενης πληροφόρησης από τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

-----------------------------------
Σας κοινοποιούμε την επιστολή απάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου στα όσα ψευδώς και συκοφαντικά υποστηρίζει για τη Συνομοσπονδία, τη στάση και τη θέση της, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου Χριστόφορος Βερναρδάκης σε αρθρογραφία του στον ιστότοπο left.gr.
Η σχετική επιστολή έχει αποσταλεί από την Τρίτη 7/7/2015 στη ιστοσελίδα left.gr όπου φιλοξενείται το άρθρο του κυρίου Βερναρδάκη, αλλά στο πλαίσιο του «υψηλού επιπέδου αντίληψης της δημοκρατίας» δεν έχει καν δημοσιευτεί.
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή
 Προς: κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη  – Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου
Κοιν: Αξιότιμον κύριον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα
Θέμα: «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ»
Κύριε Βερναρδάκη,
Διάβασα το άρθρο σας της 6ης Ιουλίου 2015, στον ιστότοπο left.gr, στ’ οποίο ισχυρίζεστε «το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ και ο Παναγόπουλος ως πρόεδρος αποδέχονται την απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των ΣΣΕ κλπ….., κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά παρά μόνο με την «εξαγορά» (η υπογράμμιση δική μου για να υποδηλώσει τη συκοφαντία σας, το δηλητηριασμένο και εμπαθή λόγο σας και τη διχαστική αναφορά σας).
Αν και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια δε θα τα επικαλεστώ (αν και θα μπορούσα πολλά να σας θυμίσω), αλλά είμαι υποχρεωμένος να επικαλεστώ τα πραγματικά δεδομένα και να σας απαντήσω πολιτικά και όχι νομικά όπως ίσως θα σας άξιζε.
Η ΓΣΕΕ τα μνημονιακά χρόνια, προσπάθησε να συντονίσει τον αγώνα των συνδικάτων τα οποία όπως γνωρίζετε δεν είναι ενιαία, ούτε λειτουργούν ως κομματικοί μηχανισμοί για να ανταποκρίνονται – σύμφωνα με τις προσφιλείς σας διαδικασίες του συγκεντρωτισμού – αυτόματα στις αποφάσεις της τριτοβάθμιας οργάνωσης με το «πάτημα ενός κουμπιού…».
Παρ’ όλα αυτά, στα 5 αυτά χρόνια των μνημονίων, η ΓΣΕΕ προκήρυξε 42 γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις. (αλήθεια ξέρετε πόσες προκηρύχθηκαν στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στην Κύπρο ή ακόμα στην Ισπανία και την Ιταλία;). Καμία στην Ιρλανδία (!) και 1 – 2 στις άλλες χώρες!!!
Όσο για τις θέσεις και τις διακηρύξεις της, εντός και εκτός της χώρας, τις ξέρετε πολύ καλά. (καταλαβαίνετε την αξία της υπογράμμισης…..).
  • ποιος κύριε Βερναρδάκη προσέφυγε στο ΣτΕ για τη ΕΓΣΣΕ, τον κατώτερο μισθό, τη διαιτησία και ευρύτερα κατά της 6ης ΠΥΣ που υλοποίησε το μνημόνιο;
  • Ποιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Ευρώπης;
  • Ποιος κινητοποίησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και εκδόθηκαν αυστηρές αποφάσεις για τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους;
  • Ποιος κινητοποίησε υπέρ της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης και μετά τις εκλογές της 25ΗςΙανουαρίου 2015 τη Διεθνή Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων αλλά και όλες τις εργατικές Συνομοσπονδίες των μεγάλων χωρών;
  • Ποιος ζήτησε από τον Πρόεδρο των Γερμανικών Συνιδικάτων (DGB) Ρ. Χόφμαν να έρθει στην Ελλάδα, να επισκεφτεί τον Πρωθυπουργό και εκδηλώσει την αλληλεγγύη του;
Πολλά παραδείγματα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν αντισταθμίζουν τον διχαστικό και επικίνδυνο λόγο σας, που βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την προτροπή του Πρωθυπουργού για ενίσχυση της λαϊκής ενότητας.
 Η ΓΣΕΕ κύριε Βερναρδάκη δεν «εντάχθηκε» σε κανένα «στρατόπεδο» όπως ψευδώς ισχυρίζεστε.
Η ΓΣΕΕ έθεσε με την παρακάτω σειρά τρία θέματα:

  1. Όχι άλλα μνημόνια και αντεργατικά μέτρα.
  2. Το δημοψήφισμα είναι αποπροσανατολιστικό και διχαστικό (κάτι που με την αρθρογραφία σας επικυρώνετε).
  3. Το συνδικαλιστικό κίνημα (με αποφάσεις εργατικών συνεδρίων του και όχι Διοικήσεων ή του Προέδρου του) είναι αταλάντευτα υπέρ του Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού και του κοινού νομίσματος.
 Κύριε Βερναρδάκη,
Πρέπει να αντιληφθείτε ότι κατέχετε ένα κρίσιμο και εξαιρετικά νευραλγικό κυβερνητικό πόστο και δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε ως συκοφάντης κομματάρχης, ούτε ως καθηγητής ή Πρόεδρος δημοσκοπικής εταιρίας.
Δεν επιτρέπεται – αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές – να ενισχύετε την πόλωση, τη διαίρεση, τον ΔΙΧΑΣΜΟ.
Τα συνδικάτα έχουν δημοκρατικές διαδικασίες και τα μέλη τους με ελεύθερες εκλογές μπορούν – όταν θελήσουν – ν’ αλλάξουν την ηγεσία τους…εάν το θελήσουν. Πάντως 5 χρόνια τώρα – μνημονιακής λαίλαπας – δεν το έκαναν παρά τις αλλεπάλληλες εκλογές και συνέδρια…..
                                                                                                                              Χωρίς εμπάθεια,
                                                                                                                       Γιάννης Παναγόπουλος
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου