Συντρόφισσες και σύντροφοι
Αφιερώστε μισή ώρα και διαβάστε προσεκτικά την ανάλυση που σας στέλνω.
Θα καταλάβετε ΑΠΟΛΥΤΑ τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει στην χώρα.
Μετά, στείλτε το ΠΑΝΤΟΥ, δημοσιεύστε το,
συζητείστε το με τον κόσμο για να προλάβουμε το μεγάλο έγκλημα του “ναι”.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Α. ΕΛΛΑΔΑ : ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
Δυστυχώς στην χώρα που γεννήθηκε η φιλοσοφία, η επιστήμη, η ανάλυση, η λογική, ο ορθολογισμός, η ιστορία, το μέτρο και δεκάδες άλλες έννοιες που άνοιξαν τα μάτια της ανθρωπότητας, δεν διασώζεται και δεν εφαρμόζεται τίποτα.
Είναι τέτοια η ασημαντότητα, η αναξιότητα και η αθλιότητα του συνόλου (ιδίως πολιτικών, επιστημόνων, δημοσιογράφων, πλουσίων κλπ.) δηλ. όλων όσων διαθέτουν μέσα από το σύστημα το δικαίωμα και την δυνατότητα να εκφράζονται δημόσια και να διαμορφώνουν την άποψη του λαού. Αυτοί που συγκροτούν τις “ηγεσίες” του τόπου σε κάθε κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ζωής αποδεικνύονται και ηλίθιοι και άθλιοι. Η χώρα, αντί να ανατρέξει στα εργαλεία που εφευρέθηκαν εδώ σε αυτό τον τόπο, ώστε να κατανοήσει και να αποφασίσει με γνώμονα το κοινό καλό πορεύεται με τα μάτια κλειστά και για μία ακόμα διχασμένη.
Β. Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ και ποιοι την δημιούργησαν
Οι καταστροφείς της χώρας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και το εξαπτέρυγο ΠΟΤΑΜΙ) φρόντισαν να σπείρουν την διχόνοια υπακούοντας στις εντολές των αφεντάδων τους από το εξωτερικό. Το δημοψήφισμα τέθηκε με ένα απλό ερώτημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε μία ακόμα συμφωνία λιτότητας και ξεπουλήματος της χώρας (την αγριότερη). Εσπευσαν τότε αυτοί να μεταφράσουν το απλό ερώτημα σε ό,τι ήθελαν προκειμένου να διχάσουν και να φοβίσουν τον ελληνικό λαό: Ναι ή Οχι στην Ε.Ε. (Ευρώπη την αποκαλούν), Ναι ή Οχι στο Ευρώ !!!.
Το δημοψήφισμα δεν θέτει κανένα τέτοιο ερώτημα και η μετάφρασή του προκάλεσε το νέο διχασμό.
Ετσι έχουν μάθει να λειτουργούν στην Ελλάδα αιώνες, έτσι λειτουργούν και οι ξένοι έναντι της Ελλάδας στην ιστορία : πάντα διχαστικά. Τις συνέπειες του διχασμού τις γνώρισε για τα καλά στο πετσί του ο ελληνικός λαός από τα βάθη της ιστορίας του. Είναι ντροπή τους και μία ακόμα προδοτική παρασπονδία αυτό που κάνουν, αλλά είναι το DNA τους τέτοιο ... . Οποτε ο ελληνικός λαός λειτούργησε ενωμένος και συλλογικά μεγαλούργησε.
Γ. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΡΝΙΘΑΣ
Η χώρα μας βιώνει την μεγαλύτερη επιχείρηση προπαγάνδας, λαϊκισμού και πλύσης εγκεφάλου της ιστορίας της. Οι πάτρωνες του προδοτικού ΝΑΙ (θα αναλυθεί παρακάτω γιατί είναι προδοτικό και αναλύθηκε και εδώ ( http://laikometopo.blogspot.gr/2015/06/blog-post_4.html ) έχουν βαλθεί σε μία ατέρμονη κινδυνολογία και τρομολαγνεία, σε έναν άθλιο προφητικό λαϊκισμό και έχουν όλοι καθημερινά θέση στα ΜΜΕ, προσπαθώντας μαζί με τους υπαλλήλους του συστήματος δημοσιογράφους να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό για να μην ψηφίσει ΟΧΙ στην συμφωνία κατάληψης και θανάτου της χώρας.
Οσα λένε αποτελούν κραυγές (δήθεν) αγωνίας και δεν περιέχουν καμία ανάλυση, καμία λογική, κανένα ορθολογισμό. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη τα χρήματά τους στο εξωτερικό, οι περισσότεροι από αυτούς είναι αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, οι περισσότεροι από αυτούς νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους και έχουν διασπαθίσει το δημόσιο χρήμα. Απέναντί τους όμως δεν υπάρχει κάποιος αντίλογος ανάλυσης, λογικής, ιστορίας, επιστημονικής τεκμηρίωσης ... μόνο απαντήσεις με αντίστοιχου επιπέδου επιχειρήματα λαμβάνουν.
Δ. ΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (να συμφωνήσουμε σε κάποια πράγματα).
ΕΟΚ/ΕΕ: Ασχέτως του χαρακτηρισμού της αδυναμίας ως χρεοκοπίας ή μη, όλοι όσοι διαθέτουμε επαφή με το παρόν, θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα έφτασε σε αυτή την αδυναμία ή χρεοκοπία όντας μέλος της Ε.Ο.Κ./Ε.Ε. και μάλιστα επί 34,5 συναπτά έτη, από την 1/1/1981.
Ευρώ: Ολοι, επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα ακόμα πραγματικό δεδομένο: ότι η Ελλάδα έφτασε στην κατάσταση αδυναμίας/χρεοκοπίας έχοντας ως νόμισμα από την 1/1/2002 το Ευρώ.
Αν δεν συμφωνείτε σε αυτές τις δύο παραδοχές κλείστε αμέσως το κείμενο και πηγαίνετε άμεσα σε κανένα γιατρό να σας εξετάσει. Χρειάζεστε άμεση ιατρική βοήθεια. ...
Ε. ΤΟΤΕΜ, ΝΕΟΙ ΘΕΟΙ και ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ
Στην χώρα που γκρέμισε τους μονάρχες, τους βασιλιάδες και φιλοσοφικά και τους “θεούς” έχουν αναπτυχθεί και δημιουργηθεί κατά τα χρόνια του μνημονίου νέοι θεοί και νέα ιερά σύμβολα: Η Ε.Ε. (αποκαλούμενη Ευρώπη) και το Ευρώ.
Η αντιμετώπιση που έχουν τα ανωτέρω ονόματα από μεγάλη μερίδα των δημοσιολογούντων είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που έχουν οι θεοί και τα ιερά σύμβολα. Δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός, ότι, ενώ πριν την κρίση υπήρχε ένας σκεπτικισμός και μία ανάλυση - έστω εμπειρικής ή πρακτικής αναλυτικής προσέγγισης τις περισσότερες φορές - για το τι συμβαίνει με την Ε.Ε. και το Ευρώ, κατά τα χρόνια της κρίσης (σκόπιμα ή αταβιστικά) αποδόθηκε στην Ε.Ε. και στο Ευρώ “ιερότητα” και κατέστησαν δόγμα και αξίωμα, για το οποίο δεν μπορεί και δεν δέχονται να υπάρξει συζήτηση, ανάλυση, λογικές ακολουθίες, επιστημονική σκέψη ... .Το δόγμα σκοτώνει την επιστήμη, την ανάλυση, την λογική και έχει πάντοτε καταστροφικά για τον άνθρωπο αποτελέσματα. Αυτή είναι η ελληνική αντίληψη και αυτό που μας έκανε να ξεχωρίσουμε στην ανθρώπινη ιστορία. Αυτά τα δόγματα οφείλαμε και οφείλουμε να τα πολεμήσουμε, να μην τα αφήσουμε να στηθούν και να μας διακατέχουν.Οφείλουμε να αναλύσουμε με τα εργαλεία του στοχασμού, της ανάλυσης, της λογικής, της επιστήμης και της φιλοσοφίας για να καταλήξουμε σε ένα ουσιαστικό και χρήσιμο για όλους συμπέρασμα. Οσοι πιστεύουν στις νέες θεότητες θα καταλάβουν τι συμβαίνει στον τόπο του ιερού Ευρώ διαβάζοντας τους πίνακες προς το τέλος της ανάλυσης.
Εμείς ως Κίνημα και ως πρόσωπα πριν δημιουργηθεί το Κίνημα έχουμε πολλές φορές αναλύσει και εκφράσει τις θέσεις μας, όπως έχουμε αναλύσει και τα αίτια της αδυναμίας της χώρας και έχουμε προτείνει μία σειρά ουσιαστικών λύσεων. Το αφήνουμε κατά μέρος στην παρούσα ανάλυση και εισερχόμαστε στο κύριο μέρος, όπου θα αναλύσουμε με τον πιο κατανοητό κατά το δυνατό τρόπο τι συμβαίνει και τι πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα ΟΜΟΘΥΜΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ.
ΣΤ. ΒΙΩΣΙΜΟ ή ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ
Πρόκειται για ένα διεθνή όρο (sustainable debt, viable debt), ο οποίος εκφράζει τον χαρακτηρισμό ενός χρέους για το παρόν και για το μέλλον. Εξετάζει δηλαδή μέσα από διάφορους δείκτες της οικονομίας μίας χώρας, εάν ένα υπάρχον χρέος μπορεί να αποπληρωθεί, να εξυπηρετηθεί στο παρόν και κυρίως στο μέλλον.
Για να μην σας κουράσουμε με διάφορους δείκτες, ας καταλήξουμε σε αυτό που ήδη γνωρίζετε και σε αυτό που αποδέχονται οι επιστήμονες ανά τον κόσμο:
εάν ένα κρατικό χρέος ξεπεράσει το 120% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) δεν θεωρείται βιώσιμο, διαχειρίσιμο, δυνάμενο να εξυπηρετηθεί και αργά ή γρήγορα το κράτος που το έχει θα χρεοκοπήσει.
Τα προειδοποιητικά καμπανάκια αρχίζουν να χτυπούν στο 90%. Στο 120% δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Economist (προκύπτουν από τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών και του ελληνικού κράτους), στα τέλη του 2004 το χρέος της Ελλάδας είχε ύψος 229,95 δις δολάρια αντιστοιχώντας στο 98,2 % του ΑΕΠ. Στα τέλη του 2009 το χρέος της Ελλάδας είχε ύψος 397,88 δις αντιστοιχώντας σε ποσοστό 121,2% του ΑΕΠ. Ηταν ήδη μη βιώσιμο ... .
Σήμερα το χρέος της Ελλάδας είναι (σύμφωνα πάλι με την ίδια πηγή) 262,61 Ευρώ και αντιστοιχεί σε ποσοστό 149,1% του ΑΕΠ. Ασχέτως, εάν άλλες πηγές ανεβάζουν σε ακόμα μεγαλύτερα ποσά και ποσοστά το χρέος (World debt clock : 379,75 δις δολάρια και 197% του ΑΕΠ, Debtclock.eu : 316,99 δις δολάρια και 174% του ΑΕΠ) θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι το ελληνικό χρέος σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές παραδοχές χαρακτηρίζεται ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ και ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ.
Μάλιστα αυτό αποτελεί διεθνή επιστημονική παραδοχή και κάτι που γνωρίζαμε τόσο εμείς όσο και οι δανειστές μας ήδη από το 2009, δηλ. πριν τα μνημόνια. Και έχει σημασία να το καταλάβουμε, ότι οι γνώστες και κυρίως όσοι λάμβαναν τις κρίσιμες αποφάσεις γνώριζαν πριν προσπαθήσουν να μας “διασώσουν” ότι αυτό είναι μάταιο και αδύνατο. Και ήταν μάταιο γιατί στους επιμέρους δείκτες που μετρούν την πιθανότητα βιωσιμότητας βρισκόμασταν σε άθλια κατάσταση (παραγωγή, ισοζύγιο εισαγωγών/εξαγωγών, δείκτης δανεισμού κ.α.).
Ζ. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και Η ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Οπως αποδείχθηκε το μείγμα μέτρων που επιβλήθηκε με τα μνημόνια ήταν λάθος. Προκάλεσε ύφεση (δηλ. Μείωση του ΑΕΠ) και μείωση των διαθέσιμων κρατικών πόρων.
Το ίδιο το κούρεμα και ο δανεισμός της χώρας δεν είχε ως σκοπό την ανάπτυξη, αλλά την σωτηρία των ξένων τραπεζών και μερικών ελληνικών, ώστε να ξεφορτωθούν τα ελληνικά τοξικά ομόλογα πριν επέλθει το αναμενόμενο δηλ. η χρεοκοπία.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Ελλάδα θα είχε την δυνατότητα τον Ιούνιο του 2015 να αποπληρώσει την δόση στο Δ.Ν.Τ. (IMF) με δικούς της πόρους. Το ότι η Ελλάδα δεν κατάφερε να αποπληρώσει το ΔΝΤ, σημαίνει αποτυχία του προγράμματος και τεράστιο σφάλμα του και όσων μας το επέβαλαν, όπως και συνευθύνη τους. Και πάλι δεν θα υπεισέλθουμε στα επιμέρους σφάλματα. Η επιτυχία ή η αποτυχία κρίνεται εκ του (πενιχρού) αποτελέσματος.
Η. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ
Είναι χρήσιμο να καταλάβουμε ότι τα χρηματικά διαθέσιμα ενός κράτους προέρχονται είτε από πόρους που εισπράττει (φορολογία, κρατικές εταιρείες, δασμοί κλπ.) είτε από την έκδοση ίδιου νομίσματος είτε από δανεισμό.
Ο δανεισμός των κρατών έχει επιβληθεί ως μέσο εξεύρεσης χρήματος σε όλα σχεδόν τα κράτη. Οσα κράτη διατηρούν το νόμισμά τους έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν χρήμα για να καλύψουν τις εσωτερικές ανάγκες τους και αναζητούν στην διεθνή αγορά μόνο συνάλλαγμα για τις διεθνείς συναλλαγές. Στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη η έκδοση εσωτερικού χρήματος δεν υφίσταται. Το κράτος μέλος της ευρωζώνης, είτε έχει ανάγκη για χρήμα στην εσωτερική οικονομική διαδικασία, είτε για τις εξωτερικές συναλλαγές, οφείλει να το δανειστεί μέσω ομολογιακών δανείων ή άλλων αντίστοιχων μέσων δανεισμού καταβάλλοντας βέβαια τον αντίστοιχο τόκο. Το περιθώριο τόκου (γνωστό ως spread)για την Ελλάδα ήταν πάντα ιδιαίτερα υψηλό, περίπου 5% ετησίως. Αυτό εν μέρει δύναται να εξηγήσει και την διόγκωση του δημοσίου χρέους στην “δεκαετία του Ευρώ”.
Οι συνθήκες είναι δε ιδιαίτερα αρνητικές για μία χώρα όπως η Ελλάδα, που εισάγει και δεν παράγει και έχει ουσιαστικά τον υψηλότερο δείκτη ελλείμματος ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών στην Ε.Ε., σε σχέση με το ΑΕΠ της. Μεσοσταθμικά το έλλειμμα αυτό εγγίζει τα 35 δις Ευρώ ετησίως.
Θα πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα άρχισε να ακούει ότι έχει πρόβλημα δημοσίου χρέους το 2009. Μέλη του κινήματός μας, πριν αυτό ιδρυθεί είχαν προειδοποιήσει δημόσια από τις αρχές του 2007 για το πρόβλημα του διογκούμενου δημόσιου χρέους. Οι πολιτικοί, οι δημόσιοι παράγοντες, οι οικονομολόγοι, οι δημοσιογράφοι ... , όλος τελοσπάντων αυτός ο συρφετός δεν είχε μυριστεί τίποτα ? Γιατί σιώπησε ? Και γιατί εξακολουθεί να γίνεται ανεκτός στον δημόσιο βίο και λόγο ?
Θ. Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
Χρεοκοπία ή πτώχευση ενός κράτους αποκαλείται η δήλωσή του ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές του υποχρεώσεις. Οπως έχουμε ήδη εξηγήσει πρόκειται στην πραγματικότητα για στάση πληρωμών και δεν ταυτίζεται με την ολικότητα που ο ίδιος όρος περιγράφει την χρεοκοπία και πτώχευση μίας επιχείρησης.
Η “χρεοκοπία” ενός κράτους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην διεθνή ιστορία. Το αντίθετο: η χρεοκοπία ενός κράτους είναι φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στην σύγχρονη ιστορία. Από το 1824 έως σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 286 επίσημες χρεοκοπίες από 110 κράτη. Συνεπώς το φαινόμενο δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο.
Ι. Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Σε όλες απολύτως τις περιπτώσεις χρεοκοπίας κράτους, ποτέ οι δανειστές δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους. Να το επαναλάβουμε για το εντυπώσετε και να το θυμάστε: Σε όλες απολύτως και ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις χρεοκοπίας κράτους, ποτέ οι δανειστές δεν έλαβαν πίσω τα χρήματά τους, το χρέος, την οφειλή.
Το δεδομένο αυτό είναι που φοβίζει τους δανειστές και επειδή τα κράτη πολλές φορές δήλωναν χρεοκοπία για να ξεφύγουν από τα χρέη τους και να τα διαγράψουν, οι δανειστές προσπαθούν να επιβάλουν όρους και κανόνες για να δυσκολέψουν την κήρυξη ενός κράτους ως χρεοκοπημένου. Για τον λόγο αυτό και το ΔΝΤ περιμένει και δεν προχωρά σε επίσημη δήλωση χρεοκοπίας (την ώρα που τελείωνε αυτή η ανάλυση δήλωσε ότι προσφέρει αυτοβούλως κούρεμα του χρέους)
ΙΑ. ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Αυτό που έχει εφαρμοστεί ανεξαιρέτως και πάλι σε όλες τις περιπτώσεις χρεοκοπίας ενός κράτους είναιοι συζητήσεις μεταξύ του κράτους και των δανειστών, προκειμένου να αποφασιστεί πιο τελικά ποσοστό χρέους θα πληρωθεί, πότε και πως. Υπάρχει δηλαδή πάντοτε “κούρεμα” του χρέους, συνήθως πάνω από 50% και πάντοτε σε ποσοστό τέτοιο ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμο και ρύθμιση της αποπληρωμής του εναπομένοντος ποσού σε βάθος χρόνου (αναδιάρθρωση).
Το Αγγλικό δίκαιο (ή δίκαιο των κανονιοφόρων) ήταν πολλές φορές (σχεδόν πάντοτε) εφαρμοστέο, στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκε, καθώς τα κράτη το ανέτρεψαν με νόμους και επικαλούμενα ανθρωπιστική κρίση. Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Μεγάλη Βρετανία χρεοκόπησε το 1822,το 1834, το 1888–89 και το 1932 ... . Σε όλους αυτούς τους άθλιους που φοβίζουν τους πολίτες με κατασχέσεις κατά του κράτους, πολεμικές ενέργειες και άλλα τείνουμε τις ανοικτές παλάμες μας. Ας μας πουν, πότε και σε ποιό κράτος συνέβησαν την τελευταία 40ετία αυτά ... . ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ !!! .
Το βαθύ κούρεμα του χρέους και η αναδιάρθρωση του υπολοίπου είναι αυτό που πάντοτε συμβαίνει στις χρεοκοπίες κρατών.
ΙΒ. ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ
Η διεθνής εμπειρία και ιστορία αποδεικνύει ότι την χρεοκοπία ενός κράτους την ακολουθεί ένα βραχύ διάστημα εσωτερικής οικονομικής αναταραχής και ανακατάταξης (6-9 μήνες). ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ.
Το κράτος έχοντας απαλλαχθεί από τα χρέη και έχοντας εκδώσει χρήμα, τροφοδοτεί την οικονομία με ρευστότητα, τα προϊόντα και οι διαδικασίες παραγωγής γίνονται με μικρότερο κόστος και είναι πιο ανταγωνιστικά (τα πρόσφατα παραδείγματα Ρωσίας, Τουρκίας και Βραζιλίας, αποτελούν πλήρη απόδειξη). Ο χρόνος ανάκαμψης και το μέγεθος αυτής ποικίλει και εξαρτάται από κρίσιμους παράγοντες που θα εκθέσουμε πιο κάτω, θέλοντας επιτέλους να ακουστούν ουσιαστικά πράγματα σε αυτό τον τόπο.Πάντως, μετά το πρώτο διάστημα της αναταραχής (6-9 μήνες) η ανάκαμψη ξεκινά.
Η Αργεντινή (χρεοκοπία 2002-2005), που πολλοί καλοθελητές του ΝΑΙ και του φόβου φέρουν ως κακό παράδειγμα, σήμερα ανήκει στους G20 και το δημόσιο χρέος της είναι μόλις στο 38,3% του ΑΕΠ της !!!.
Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ είναι ΠΑΝΤΟΤΕ το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΙΓ. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και οι “ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ” τους
Αποτιμώντας την πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ./Ε.Ε. αυτό που με αντικειμενικά μέτρα και αριθμούς παρατηρούμε είναι η τεράστια αποπαραγωγικοποίηση με συνεπακόλουθο την μεγάλη στέρηση οικονομικών πόρων για την κοινωνία και το κράτος (το κράτος έχασε και ένα μεγάλο μέρος των εσόδων από δασμούς με την συμμετοχή στην Ε.Ο.Κ.).
Ακούσαμε κάποιους οπαδούς του ΝΑΙ, να συγκρίνουν ως παράδειγμα την Ελλάδα του 1981 με την Ελλάδα του σήμερα, θέλοντας να τονίσουν την αξία της ένταξης της χώρας στην Ε.Ο.Κ. .
Ως προς το κοινωνικό, οικονομικό και παραγωγικό επίπεδο είναι βέβαιο ότι είμαστε απολύτως χειρότερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ε.Σ.Υ.Ε./ ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. , το 1981 η Ελλάδα παρήγαγε σχεδόν τα πάντα, είχε χιλιάδες βιομηχανίες και πολλαπλάσια παραγωγή σε σχέση με σήμερα σε κάθε επίπεδο και προϊόν. Με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς /τιμές, το τότε παραγόμενο της χώρας σε σημερινές τιμές σχημάτιζε ένα ΑΕΠ της τάξης των 520 δις Ευρώ. Η πτώση της παραγωγής της χώρας ξεκινά από το 1984 και μετά και θα πρέπει κάποιοι να μελετήσουν σε πιο βαθμό επηρέασε αυτή την καταστροφική πορεία η είσοδος στην ΕΟΚ. Εμείς μόνο στεκόμαστε στην ανάγκη να κυκλοφορήσει τότε η κρατική διαφήμιση – καμπάνια με τον “Λαλάκη τον Εισαγόμενο”. Σημαίνει πολλά.
Είναι όμως βέβαιο ότι πριν από 35 περίπου χρόνια, το επίπεδο της παγκόσμιας τεχνολογίας ήταν πολύ διαφορετικό. Ούτε υπολογιστές υπήρχαν, ούτε ίντερνετ, ούτε εξελιγμένη ρομποτική ... .Αν εννοούν αυτό οι άνοες οπαδοί του ΝΑΙ και το συνδέουν με την ΕΟΚ/ΕΕ, τότε η απάντηση είναι “ναι”. Η Ελλάδα άλλαξε όπως άλλαξε όλος ο πλανήτης, όπως άλλαξε η Ινδία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Κένυα, η Σενεγάλη, η Κολομβία ... χωρίς να είναι στην ΕΟΚ/ΕΕ. Αλλαξε γιατί άλλαξε και εξελίχθηκε η τεχνολογία σε όλο τον πλανήτη, άλλαξε όπως το Opel Kadett του 1981 έγινε σήμερα Opel Insignia … . Ετσι θα άλλαζε και η Ελλάδα, είτε μέσα είτε έξω από την ΕΟΚ/ΕΕ και όποτε και εάν εισερχόταν. Αντιλαμβάνεστε με τι ηλίθιους έχουμε να κάνουμε? Με τι επιπέδου ανθρώπους ? Αυτοί οδηγούν και προπαγανδίζουν το ΝΑΙ ?
Ας επανέλθουμε όμως στην πραγματικότητα και στην ανάλυση και ας κατανοήσουμε μερικά πράγματα για να αποφασίσουμε με γνώμονα το κοινό και το δικό μας καλό.
Η μελέτη της διεθνούς ιστορίας των πτωχεύσεων διδάσκει ότι τα κράτη που ανακάμπτουν γρηγορότερα είναι αυτά που διατηρούν ή φέρουν στον έλεγχό τους τις ουσιώδεις παραγωγικές δομές (κομβικές επιχειρήσεις) και τις κρίσιμες υποδομές τους (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμους, σιδηρόδρομους, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, δίκτυα κλπ.).
Στον αντίποδα, αργούν πολύ να ανακάμψουν και έχουν μειωμένο αποτέλεσμα ανάκαμψης τα κράτη που δεν διατηρούν ή χάνουν από τον έλεγχό τους αυτές τις υποδομές και επιχειρήσεις.
Τα παραδείγματα της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Τουρκίας, της Αργεντινής στην πρόσφατη ιστορία με τις μεγάλες εθνικοποιήσεις και την διατήρηση των κρίσιμων υποδομών στο κράτος αυτό αποδεικνύουν (μην ξεχνάμε ότι ο Ερντογάν έδιωξε το ΔΝΤ από την Τουρκία κυριολεκτικά με τις κλωτσιές).
Στον αντίποδα, κράτη όπου οι κρίσιμες υποδομές και οι επιχειρήσεις εκχωρήθηκαν στους δανειστές ή ιδιωτικοποιήθηκαν και εξέφυγαν της κυριότητας του κράτους, με απαίτηση αυτών και έναντι της μείωσης/εξυπηρέτησης μέρους του χρέους, όπως σε αυτά του τρίτου κόσμου που αποκαλούμε μπανανίες και προτεκτοράτα, η ανάκαμψη αποδείχθηκε αργή και μικρή.
Οι δανειστές μίας χώρας στις περιπτώσεις υπερδανεισμού (μη βιώσιμου χρέους) και χρεοκοπίας, πάντοτε επιδιώκουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αυτές τις βασικές παραγωγικές δομές και τις κρίσιμες υποδομές μίας χώρας, προκειμένου να μειώσουν την βέβαιη απώλεια των κεφαλαίων τους, να έχουν κέρδη αυτοί και να ελέγχουν πολιτικά και οικονομικά μία χώρα.
Αναλύοντας την ιστορία και το περιεχόμενο των πρόσφατων μνημονίων μπορούμε να δούμε τις στοχεύσεις και τους σκοπούς τους:
Ας επισημάνουμε στο σημείο αυτό, για να σας βοηθήσουμε ότι ήδη από το 2009, το ελληνικό χρέος ήταν μη βιώσιμο. Ηταν μία παράμετρος που γνώριζαν οι ξένοι και μία τεχνική, επιστημονική, αλλά και ουσιαστική διαπίστωση που βεβαίως ήξεραν και οι “αγορές”.
α) Στο 1ο μνημόνιο και ενώ το χρέος της Ελλάδας ήταν κοντά στο όριο του 120% του ΑΕΠ, έγινε μία απόπειρα να μειωθεί κάτω από αυτό το όριο. Βεβαίως υπήρχε η πίεση για ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ήταν μικρής έντασης και εύρους. Σε έξι μήνες θα είμαστε στις αγορές μας έλεγαν τότε οι ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, αφού αυτός ήταν ο στόχος: να μειωθεί το χρέος κάτω από 120% του ΑΕΠ και να μπορούμε να δανειστούμε ξανά. Τα νεοφιλελεύθερα μέτρα περικοπών έφεραν τελικά μείωση της κατανάλωσης, μείωση των φορολογικών εισπράξεων και αποτυχία. Στο σημείο αυτό και αναλύοντας καλύτερα την ελληνική οικονομία οι δανειστές κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει σωτηρία.
β) Ετσι, με το 2ο μνημόνιο επέβαλαν και οι εδώ ηλίθιοι συμφώνησαν την ουσιαστική μετατροπή του χρέους, από χρέος προς ιδιώτες σε χρέος προς κράτη. Σκοπός τους ήταν να ξεφορτωθούν οι μεγάλες τράπεζές τους, τα πολλά, πάνω απο 200 δις Ευρώ, ελληνικά ομόλογα που διέθεταν στα χαρτοφυλάκιά τους, ήτοι να μην κινδυνεύουν από την βέβαιη ελληνική χρεοκοπία. Το κούρεμα που επέβαλαν σε κάποιες εκδόσεις ομολόγων, αφορούσε σε μεγαλύτερο αριθμό αυτά που κατείχαν ελληνικά χέρια (τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιώτες). Ακόμα όμως και ως κουρεμένα τα ελληνικά ομόλογα μπορούσαν να τους προσφέρουν και τους πρόσφεραν κέρδη. Τόσο στην πρωτογενή χρήση τους, όσο και στην δευτερογενή από το γεγονός ότι, ήδη από τις αρχές του 2010 τα ελληνικά ομόλογα είχαν χαρακτηριστεί σκουπίδια (Junk) και πωλούνταν στην δευτερογενή αγορά του Λονδίνου στο 25% της ονομαστικής τους αξίας. Αντίθετα, το κούρεμα ήταν της τάξης του 50% και επί της τελικής μετά των τόκων τους αξίας κατά τον χρόνο λήξης τους (δηλαδή όποιος τα μάζευε από την δευτερογενή είχε άμεσο κέρδος 25% και πλέον). Οι ευρωπαϊκές τράπεζες πήραν ζεστό χρήμα επί του συνόλου του ποσού των ομολόγων στην λήξη τους, κερδοσκόπησαν μέσω της δευτερογενούς και πήραν και από τα CDS το 2012.
Στο μνημόνιο αυτό αρχίζει παράλληλα να εξελίσσεται η έντονη απαίτηση ευρείας ιδιωτικοποίησης. Το εσωτερικό κεφάλαιο ταυτόχρονα επιδιώκει να τοποθετηθεί και αυτό και να ευνοηθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις και από τις “ρυθμίσεις” στην αγορά, πολλές από τις οποίες έχει συνυπαγορεύσει.
Βασικό όμως σχέδιο του 2ου μνημονίου ήταν να απαγκιστρωθούν από την βέβαιη ελληνική χρεοκοπία οι ξένες τράπεζες και να απαγκιστρωθούν από την Ελλάδα αυτές και όποιες άλλες επιχειρήσεις το επιθυμούσαν. Και το μνημόνιο αυτό τυπικά απέτυχε, ουσιαστικά όμως και για τους πραγματικούς σκοπούς τους πέτυχε. Ο ελληνικός λαός χρεώθηκε έναντι των ευρωπαϊκών λαών και των κρατών που μετέχουν στο ΔΝΤ, οι τράπεζές τους απαγκιστρώθηκαν και μάλιστα με κέρδη, όπως δείχνουν οι ισολογισμοί τους και το δικαίωμα του ελληνικού κράτους να μην πληρώσει τα ομόλογά του έναντι ιδιωτών απεμπολήθηκε.
γ) Το 3ο μνημόνιο και όσα θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές
Οπως θα πρέπει, πλέον, να έχετε αντιληφθεί το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι δανειστές. Για κάποιους Ελληνες πολιτικούς αμφιβάλλουμε. Οτι δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός είμαστε βέβαιοι και για αυτό τον λόγο και σκοπό γράφεται αυτή η ανάλυση. Η χρεοκοπία της χώρας μας είναι βέβαιη. Το δημόσιο χρέος της, όχι μόνο έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 120% του ΑΕΠ, αλλά είναι και ένα από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη και στην διεθνή ιστορία της οικονομίας.
Οι δανειστές γνωρίζοντας την βέβαιη χρεοκοπία επιχειρούν με ψευτοδανεικά και διευκολύνσεις να μας πιέσουν και να μας “πείσουν” να ξεπουλήσουμε αυτά τα ουσιώδη και κρίσιμα για την οικονομία της χώρας, αλλά και για την ανάκαμψή της περιουσιακά στοιχεία. Η πρότασή τους εντέλει στην “ανεπιστρεπτί” (και έχει σημασία ο όρος γιατί αποβλέπει στην παρεμπόδιση μελλοντικών εθνικοποιήσεων) ιδιωτικοποίηση Αεροδρομίων, Λιμανιών, Δικτύου Ενέργειας, Τραίνων, του ποσοστού του κράτους στο ΟΤΕ (στους δρόμους είναι ήδη εντός μέσω εταιρειών και δανεισμού), δηλαδή αυτών που είναι οι ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ μίας χώρας. Επίσης, αποβλέπει στην καταστροφή και εξαγορά των ξενοδοχείων, της αγροτικής γης και των δυνατοτήτων της, στα αστικά ακίνητα (ήδη δεσμευμένα ως εγγυήσεις στην Ε.Κ.Τ. σε μεγάλο αριθμό) και στην γη των νησιών μας. Τα ουσιώδη και καίρια στοιχεία του νέου μνημονίου είναι αυτά. Ξέρουν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και ξέρουν με στόχο το τέλος του 2016, ότι από τα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν θα οφείλει επιπλέον περίπου 30 δις Ευρώ, από την συνεχιζόμενη με τα μέτρα αυτά ύφεση. Μέχρι τότε σκόπευαν και σκοπεύουν να έχουν ολοκληρώσει το “πρόγραμμα” της κατοχής των δομών και των κρίσιμων υποδομών. Δεν είναι τυχαίο ότι του Γιουνκέρ στην προχθεσινή συνέντευξή του ξέφυγε το “θέλετε να αυτοκτονήσετε πριν το θάνατό σας ?”.
Η χρεοκοπία μας είναι βέβαιη και αυτό που θέλουν είναι να πάρουν στα χέρια τους όλες τις κρίσιμεςυποδομές και μονάδες με πραγματική και άμεση παραγωγική αξία.
Στην ατιμωτική πτώχευση του 1893, οι τότε δανειστές μας επέβαλλαν ατιμωτικούς όρους με ανάλογη σκοπιμότητα και περιεχόμενο: Για να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση του χρέους η τότε Διεθνής ΟικονομικήΕπιτροπή, απέκτησε τακτικές πηγές εσόδων και αξιολογούσε τις κρατικές υπηρεσίες για την αποδοτικότητα και την φοροεισπρακτική τους ικανότητα. Έτσι στο ΔΟΕ αποδίδονταν τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, πετρελαίου, σπίρτων, τραπουλόχαρτων, τσιγαροχάρτων και σμυρίδας Νάξου, ο φόρος καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου και οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά.
Εγινε βέβαια μεγάλη μείωση του χρέους και αναδιάρθρωση του υπολοίπου.
Αυτούς, τους είχαμε στην χώρα μας μέχρι το 1978 !!!.
Ακόμα όμως και αυτά τα μέτρα, αντίστοιχης λογικής και προέλευσης, είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που ζητούν οι δανειστές τώρα. Τότε, το 1893, δεν μας ζήτησαν ούτε λιμάνια, ούτε ακίνητα, ούτε γεωργική γη. Και μην ξεχνάμε ότι τότε η Ελλάδα ήταν μέχρι την Λαμία.
Εμείς από την πλευρά μας ως ΛΑΟΣ πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον μας είναι έστω σε αυτή την φάση να τους πούμε ένα τεράστιο ΟΧΙ, ένα πολύ τεράστιο ΟΧΙ , για να περισώσουμε τις κρίσιμες υποδομές και παραγωγικές μονάδες, προκειμένου να επιτύχουμε μία βέβαιη και γρήγορη ανάκαμψημετά την βέβαιη χρεοκοπία, όπως διδάσκει η διεθνής οικονομική ιστορία.
Αν πούμε το ποταπό “ναι”, όπως μας πιέζουν και μας εκβιάζουν, φτάνοντας σκόπιμα τις “συνομιλίες” μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με συνεχείς αρνήσεις και παλινωδίες εκ μέρους τους, ώστε στο τέλος να μας εγκλωβίζουν και να μας πασάρουν το βρωμόχαρτό τους, θα χάσουμε κάθε δυνατότητα να ανακάμψουμε από την χρεοκοπία.
ΙΓ. ΣΕΙΣΜΟΣ – ΣΩΣΜΟΣ
Σεισμός – σωσμός (σωτηρία) λέει η σοφία του λαού σε πολλές σεισμόπληκτες περιοχές της Ελλάδας και αυτό είναι χαρακτηριστικό της ανόδου που έρχεται μετά από καταστροφές.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ.
Οσο το δυνατόν πιο σύντομα, τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από την μέγγενη των δανειστών και την επιδίωξή τους να τους παραδώσουμε τις υποδομές και τις εναπομένουσες παραγωγικές δομές. Η χρεοκοπία, μετά την αναστάτωση θα φέρει την ανάκαμψη.
Αυτό διδάσκει και η χρεοκοπία του 1932 (στην οποία διαδραμάτισε μεγάλο και άσχημο ρόλο ο τραπεζίτης Σπύρος Λοβέρδος, παππούς αυτού του τύπου που είπε πως “δεν πεθαίνουν κιόλας” και τα δίνει όλα υπέρ των ξένων).
Εάν τους πούμε σήμερα “ναι” και τους παραδώσουμε την χώρα, είναι βέβαιο ότι και η ανάκαμψη θα αργήσει και θα είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη από αυτούς. Το “ναι” θα φέρει ένα νέο εμφύλιο και ένα βαθύ διχασμό καθώς κάποια στιγμή κάποιοι θα αναγκαστούν να αγωνιστούν με τα όπλα για πάρουν πίσω τις υποδομές της χώρας και απέναντί τους θα έχουν τους νέους γερμανοτσολιάδες και το υπό ξένη κατοχή κράτος.
Τα πιο πάνω καθώς και όσα αναλύονται στην συνέχεια θα πρέπει να τα αντιληφθούμε όλοι. Αυτά προκύπτουν από την ανάλυση.
ΙΔ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ
Δυστυχώς οι πολιτικοί μας και οι προβαλλόμενοι στα ΜΜΕ είναι μόνο για να μιλάνε σε ακροατήριο ασθενών με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Από την ίδια νόσο πάσχουν και οι ίδιοι. Ξεχνούν ποιοι είναι οι υπαίτιοι της ουσιαστικής αδυναμίας της χώρας. Ξεχνούν ότι είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν την πραγματική χρεοκοπία.
Μιλούν για την κατάσταση με τις ουρές στις τράπεζες, υπόσχονται “ομαλότητα”, επαναφορά και άλλα ψέματα, όπως κάνουν από την ώρα που προσποιούνται τους .
Η αλήθεια είναι ότι οι τράπεζες αυτές δεν πρόκειται να ξανανοίξουν πάλι, όπως πριν. Εάν ανοίξουν, έστω και για μία ημέρα, τότε την επόμενη θα ξανακλείσουν, γιατί δεν θα έχει μείνει στα ταμεία τους δεκάρα. Ας είμαστε επιτέλους ρεαλιστές. Ας διδαχθούμε κάτι από την αρχαία Ελλάδα.
Και όλοι αυτοί οι οπαδοί του “ναι” είναι βέβαιο ότι είχαν σπεύσει πρώτοι εδώ και καιρό να αποσύρουν τις καταθέσεις τους και να τις διαφυλάξουν, έχοντας οι μεγαλοσχήμονες “εσωτερική” πληροφόρηση. Τώρα κλαίνε για τους άλλους και υπόσχονται ... .
Ο λαός αυτός δεν έχει πλέον καταθέσεις σε τράπεζες. Ο λαός αυτός μπορεί να ελπίζει μόνο στην χρεοκοπία και στις σωστές λύσεις, ώστε να διαγραφεί το χρέος και να πάρει η χώρα μπροστά και σήμερα οι ορθές επιλογές είναι ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ και ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΧΡΗΜΑ. Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή με τα μεγαλύτερα οφέλη για τον λαό. Οντας μέσα στο Ευρώ θα αναγκαστούν σε γενναίο κούρεμα για να μας ξεφορτωθούν και με το παράλληλο χρήμα, όπως το έχουμε σχεδιάσει, μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα και με ασφάλεια μειώνοντας τον κίνδυνο έλλειψης συναλλαγματικών αποθεμάτων, που εμφανίζεται σε κάθε χρεοκοπία.
Υ.Γ. Την ώρα που γραφόταν αυτή η ανάλυση ήλθε το ίδιο Δ.Ν.Τ. να επιβεβαιώσει την αξία της !!!. Προτείνει κούρεμα του χρέους της Ελλάδας κατά 30% !!!. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πάρουν πάνω από 25% του χρέους μας.
Το κούρεμα για να γίνει βιώσιμο το χρέος μας πρέπει να είναι της τάξης τουλάχιστον του 70% και φυσικά χωρίς να ακουμπήσουν τις κρίσιμες υποδομές μας.
Οσο για τις αγορές ... ξεχνούν πολύ γρήγορα. Πιο γρήγορα και από τους Ελληνες ψηφοφόρους με Αλτχάιμερ!!!.
ΙΕ. ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ
Οι πραγματικές αναλύσεις φανερώνουν το πόσο καταστροφικό είναι αυτό το νόμισμα. Πολλά χρόνια τώρα το αναλύουμε και σας το φωνάζουμε.
Κάποιοι κατάλαβαν. Οι άλλοι, τα συμφέροντα και τα Αλτσχάιμερ, το κήρυξαν ιερό και δόγμα και δεν ακούνε κουβέντα.
Οι χώρες τις Ευρωζώνης είναι οι πιο καταχρεωμένες στον πλανήτη. Οχι μόνο η Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες είναι στο κόκκινο. Ετοιμες για κατάρρευση.
Ο πίνακας που ακολουθεί βασισμένος στα στοιχεία του Economist και του National Debt Clockκαταγράφει το δημόσιο χρέος των κρατών της ευρωζώνης και το ποσοστό χρέους επί ΑΕΠ.
Μετά σας παραθέτουμε και κάποιες χώρες εντός και εκτός Ε.Ε., αλλά χωρίς Ευρώ.
Κανείς δεν χρωστάει τόσα πολλά, όσο οι χώρες του Ευρώ.
Οι νεοεισελθόντες στο Ευρώ φαίνεται ότι ακόμα δεν ήλθε η ώρα να πληρώσουν τα ομόλογά τους. Οι παλιοί έχουν σαφέστατο πρόβλημα !!!
1. ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΚΡΑΤΟΣ
|
Χρέος σε δις δολάρια. ΠηγήEconomist
|
Χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. ΠηγήEconomist
|
Χρέος σε δις δολάρια. ΠηγήNational Debt Clock
|
Χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. ΠηγήNational Debt Clock
|
ΑΥΣΤΡΙΑ
|
305,43
|
87,2%
|
330,0
|
76,3%
|
ΒΕΛΓΙΟ
|
484,34
|
109,1%
|
424,5
|
83,6%
|
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
|
604,02
|
77,4%
|
531,1
|
74%
|
ΛΟΥΞ\ΒΟΥΡΓΟ
|
11,09
|
20%
|
14,9
|
24,4%
|
ΚΥΠΡΟΣ
|
19,54
|
95,2%
|
28,7
|
158,7%
|
ΕΣΘΟΝΙΑ
|
2,9
|
13,3%
|
2,6
|
10,6%
|
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
|
130,34
|
51%
|
155,5
|
59,5%
|
ΓΑΛΛΙΑ
|
2.487,4
|
99,8%
|
2.722,1
|
94,9%
|
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
|
2.793,1
|
85,3%
|
2.203,1
|
68,6%
|
ΕΛΛΑΔΑ
|
262,6
|
149,1%
|
379,7
|
197,3%
|
ΙΡΛΑΝΔΙΑ
|
259,5
|
140%
|
234,8
|
114,7%
|
ΙΤΑΛΙΑ
|
2.352,5
|
122,3%
|
2.980,5
|
140,8%
|
ΛΕΤΤΟΝΙΑ
|
13,1
|
45,4%
|
12,9
|
40,4%
|
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
|
16,4
|
42,6%
|
19,7
|
42,5%
|
ΜΑΛΤΑ
|
6,3
|
76,7%
|
7,6
|
76,6%
|
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
|
288,3
|
153%
|
306,4
|
133,3%
|
ΣΛΟΒΑΚΙΑ
|
52
|
49,3%
|
58,2
|
59,7%
|
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
|
19,5
|
42%
|
37,
|
75,4%
|
ΙΣΠΑΝΙΑ
|
1.108,2
|
88%
|
1.160,1
|
86,2%
|
2. ΚΡΑΤΗ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ
ΚΡΑΤΟΣ
|
Χρέος σε δις δολάρια. ΠηγήEconomist
|
Χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. ΠηγήEconomist
|
Χρέος σε δις δολάρια. ΠηγήNational Debt Clock
|
Χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. ΠηγήNational Debt Clock
|
ΣΟΥΗΔΙΑ
|
194,7
|
33,7%
|
254,3
|
52,3%
|
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
|
2.747,4
|
101,3%
|
2.333,7
|
82,1%
|
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
|
68,7
|
39,9%
|
77,4
|
41%
|
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
|
9,1
|
17%
|
12,2
|
24,7%
|
ΔΑΝΙΑ
|
155,1
|
47,1%
|
156,3
|
46,4%
|
ΚΡΟΑΤΙΑ
|
43,6
|
69,5%
| ||
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
|
127,4
|
86%
|
115,6
|
83,4%
|
ΤΣΕΧΙΑ
|
127,6
|
50,3%
|
92,7
|
45,4%
|
ΠΟΛΩΝΙΑ
|
339,9
|
53,2%
|
212,9
|
44,2%
|
3. ΚΡΑΤΗ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. (πηγή Economist)
ΚΡΑΤΟΣ
|
Χρέος σε δις δολάρια. ΠηγήEconomist
|
Χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ. ΠηγήEconomist
|
ΑΛΒΑΝΙΑ
|
8,8
|
59,7%
|
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
|
71,7
|
48,1%
|
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
|
5,8
|
50,2%
|
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
|
295,9
|
55,4%
|
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
|
14,2
|
112,5%
|
ΣΕΡΒΙΑ
|
27,3
|
86,7%
|
ΗΠΑ
|
15.194,9
|
90,1%
|
ΡΩΣΙΑ
|
230,5
|
8%
|
ΙΑΠΩΝΙΑ
|
12.140,7
|
254,3%
|
ΚΙΝΑ
|
1.840
|
17,4%
|
ΙΝΔΙΑ
|
1.463
|
53,4%
|
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
|
400,3
|
27,4%
|
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
|
1.742,8
|
54,9%
|
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
|
201,6
|
38,3%
|
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
|
192,5
|
32%
|
ΧΙΛΗ
|
24,3
|
5,7%
|
ΠΕΡΟΥ
|
35,2
|
13,3%
|
ΑΓΚΟΛΑ
|
26,4
|
15,7%
|
ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ
|
7,6
|
27,9%
|
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
|
12,9
|
28,8%
|
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
|
276,8
|
76,4%
|
ΣΥΡΙΑ
|
31,6
|
104,7%
|
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
|
13,1
|
51%
|
ΓΚΑΝΑ
|
18,5
|
57%
|
ΚΟΥΒΑ
|
29,4
|
33%
|
ΙΡΑΝ
|
92,3
|
15,1%
|
ΒΙΕΤΝΑΜ
|
90,4
|
46,4%
|
Ν. ΑΦΡΙΚΗ
|
212,2
|
41,1%
|
Οπως αντιλαμβάνεστε στις χώρες της θεότητας και ιερότητας του Ευρώ, το Δημόσιο Χρέος πετάει στα σύννεφα και στα ουράνια. Ακόμα και χώρες που έχουν πόλεμο, έχουν καλύτερα αποτελέσματα και ποσοστά. Οσο για την Ελλάδα: ούτε πόλεμο να είχαμε. Πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι έφτασαν την Ελλάδα στο σημείο αυτό.
Και επειδή για την κατάσταση στην Ευρωζώνη υπάρχει κοινός παρονομαστής και συντελεστής (το ιερό Ευρώ), αυτοί που το έφτιαξαν και ήξεραν τι έκαναν θα πρέπει να μας αποκαλύψουν ποιοι στόχευαν και σε τι με την δημιουργία αυτού του εγκλήματος.
Πολύ σύντομα το παραμύθι αυτού του Ευρώ και με αυτή την λειτουργία θα έχει τελειώσει.
Στην λίστα έχουμε και χώρες που πρόσφατα πτώχευσαν. Μήπως θυμάστε πως έφυγε το ΔΝΤ από την Ουγγαρία; Συγκρίνετε την Ουγγαρία με χώρες που μας είπαν ότι δήθεν “διέσωσε” η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. . (Ιρλανδία, Πορτογαλία) Τα συμπεράσματα δικά σας !!!.
Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι πάντοτε άλλα πράγματα πηγαίνουν λάθος σε μία χώρα. Απλά το μέτρημα του λάθους γίνεται στα ποσά των ελλειμμάτων. Η ουσία είναι πάντα άλλη.
ΙΣΤ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ
Οι εδώ διακινητές του ψεύδους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, δημοσιογράφοι κλπ.) μας λένε ότι η Ελλάδα πληρώνει πολύ χαμηλά επιτόκια για το χρέος της
Η Ελλάδα λοιπόν (πηγή National Debt Clock) πληρώνει ετησίως για το χρέος της των 280 δις , τόκους ύψους 25.156.446.000 (25,1 δις).
Η Πορτογαλία για το ίδιο περίπου χρέος πληρώνει τόκους 10.989.655.000 (10,9 δις).
Τι ; πως; ορίστε;
Η Σουηδία (εκτός Ευρώ) για χρέος γύρω στα 200 δις πληρώνει τόκους 6.242.150.000 (6,2 δις). Η Ουγγαρία που έδιωξε κιόλας το ΔΝΤ για χρέος 115 δις πληρώνει ετήσιους τόκους 6.362.580.000 (6,3 δις) και η “φτωχή” Ρουμανία για 77 δις πληρώνει 4.264.260.000 (4,2 δις). Ολοι πληρώνουν μικρότερο ποσοστό τόκου !!!.
Για τις ευθύνες, ψάξτε αυτούς που μας “έσωσαν” και τώρα μας λένε να ψηφίσουμε “ναι” και ρωτήστε τους.
ΙΖ. ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Η μελέτη αυτή αφιερώνεται στην αλήθεια και στον ελληνικό λαό.
Η χώρα μας είναι χρεοκοπημένη και προσπαθούν κάποιοι να ασελγήσουν στο πτώμα της και να καταστρέψουν και υποθηκεύσουν και το μέλλον της.
Η μόνη λύση της χώρας είναι ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩ προκειμένου να υπάρξει ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΘΥ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (70% το λιγότερο) και ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ για την εσωτερική λειτουργία. Αν θέλουν οι δανειστές όλα αυτά να γίνουν χωρίς επίσημη χρεοκοπία, ακόμα καλύτερα για όλους.
Καμία παραχώρηση ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ με ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ (θα δώσουμε το πρόγραμμα στην δημοσιότητα εφόσον η χώρα δεν πέσει στα χέρια των λωποδυτών).
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ πρώτα από όλα ΟΜΟΘΥΜΑ να πούμε ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το ΝΑΙ ισούται με μία ακόμα τραγωδία, καταστροφή και αιώνια σκλαβιά.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.