Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Απαράδεκτο: Με το νέο νόμο, ανακλήθηκε η απόφαση Βαρουφάκη για αλλαγή προέδρου στην ΕΛΣΤΑΤ


Toυ ΝΑΣΟΥ ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΥ
Με βάση το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής τα ξημερώματα της Πέμπτης, η προκήρυξη που είχε υπογράψει πριν αποχωρήσει από υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης για την ανανέωση του προσώπου στη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ( ΕΛΣΤΑΤ ) ανακλήθηκε (!) σύμφωνα με τις καταγγελίες της ηγεσίας του Πανελλήνιου Συλλόγου των Υπαλλήλων της. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου κ. Νίκος Κλουβάτος και η γενική γραμματέας Φλώρα Καψήλη, μέσω της ανακοίνωσης την οποία συνυπογράφουν, τονίζουν ότι με το νέο νόμο υπεγράφη η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και παρέχεται ασυλία στον κ. Γεωργίου για λάθη και παρανομίες της προηγούμενης περιόδου.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του κ. Α. Γεωργίου (ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κατά τα τελευταία χρόνια) βρίσκεται στο ταραχώδες κέντρο όλων αυτών των εξευτελισμών που υφίστανται οι τελευταίες κυβερνήσεις στην Ελλάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επισημαίνοντας ότι:
Με το νέο Νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή υπεγράφη η ληξιαρχική πράξη θανάτου της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Με το νέο Νόμο δεν θα ψηφίζει πια η Βουλή των Ελλήνων τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ θα τον επιλέγει μια πενταμελής επιτροπή της οποίας την πλειοψηφία θα έχουν ξένοι.
Με το νέο Νόμο παρέχεται ασυλία στον κ. Γεωργίου για λάθη και παρανομίες της προηγούμενης περιόδου. Όπως η παράνομη πρόσληψη δικηγόρου που το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε.
Με το νέο Νόμο αποβάλλεται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΣΥΕΛΣΣ) επειδή με την έκθεσή του προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο ανέδειξε την υποβάθμιση του οργάνου αυτού από τον ίδιο τον κ. Γεωργίου.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι η θητεία του κ. Γεωργίου λήγει 2 Αυγούστου 2015. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών είχε τη δυνατότητα να ανανεώσει τη θητεία του για μια ακόμη περίοδο. Ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, όμως αποφάσισε να μην την ανανεώσει και να προκηρύξει τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Με το νέο Νόμο η προκήρυξη ανακλήθηκε…» τονίζουν μέσω της ανακοίνωσης την οποία συνυπογράφουν ο κ. Κλουβάτος και η κυρία Καψήλη. Όλοι, εντός και εκτός Ελλάδας, προσθέτουν, «πρέπει να αντιληφθούν ότι η ανανέωση της θητείας του κ. Γεωργίου, θα παρατείνει τον εργασιακό πόλεμο και θα δηλητηριάσει ακόμα περισσότερο το υφιστάμενο πολιτικό κλίμα. Επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να τεθεί πρόσωπο καταξιωμένο που δεν αμφισβητείται από κανέναν ,έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την λειτουργικότητα της υπηρεσίας και την αξιοπιστία όχι μόνο εκτός αλλά και εντός χώρας».
Τέλος, η ηγεσία του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει ότι παρότι ο κ. Γεωργίου απαλλάχθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009, διατηρεί πολλά ερωτηματικά για αυτή την υπόθεση.
«Θυμίζουμε». Καταλήγει η ανακοίνωση, «την τοποθέτηση του...
κ. Στουρνάρα σημερινού Διοικητή της τραπέζας Ελλάδος ο οποίος σε εξεταστική επιτροπή, είχε πει τα εξής: “Δεν ήταν και πολύ σοφό αυτό που έγινε. Έχω και εγώ πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Η κάθε χώρα χρησιμοποιεί το Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών και τις γκρίζες ζώνες προς όφελός της. Δεν ωφελεί εδώ να πας να κάνεις το καλό παιδί, γιατί όταν οι άλλοι μετακινούν τα γκολπόστ, εσύ θα φας γκολ. Υπέβαλα το ερώτημα αν το BBC ή η France Telecom είναι στη γενική κυβέρνηση και δεν έλαβα απάντηση …. Η Γερμανία έβγαλε τα νοσοκομεία και το ΙΚΑ της (από το λογαριασμό γενικής κυβέρνησης), ενώ η Γαλλία πέρασε το κόστος του ασφαλιστικού στην Telecom, δηλαδή εκτός κυβέρνησης”».
presspublica.gr - anemosantistasis
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.