Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Στέλιος Καζαντζίδης: Η γέννηση ενός "μύθου" (2 Βίντεο)

Σαν σήμερα, στις 29 Αυγούστου του 1931, γεννήθηκε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Τι να πεις γι' αυτόν τον τεράστιο ερμηνευτή με τις δύο χιλιάδες δίσκους και τα τεσσεράμισι χιλιάδες τραγούδια που δύσκολα θα υπάρξει παρόμοιος του στην ελληνική δισκογραφία. Η βαθιά εκφραστική του φωνή, τραγούδησε τα βάσανα του λαού, τον πόνο του, τους νταλγκάδες του.

Στα 50 χρόνια της καλλιτεχνικής παρουσίας του ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τα τραγούδια τών των μεγάλων δημιουργών: Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Χιώτη, Μητσάκη, Καλδάρα, Παπαγιαννοπούλου, Δερβενιώτη, Βίρβου, Κολοκοτρώνη, Καραπατάκη, Μπακάλη κ.ά., ενώ έγραψε και δικά του τραγούδια.

Είναι πραγματικό «διαμάντι» το αφιέρωμα που είχε κάνει στον μεγάλο λαϊκό βάρδο μας Στέλιο Καζαντζίδη, o τηλεοπτικός σταθμός "902".
Παρ’ όλο που το βίντεο που παραθέτουμε είναι πολύ μεγάλο –έχει διάρκεια μια ώρα και 45 λεπτά- αξίζει να το παρακολουθήσετε. Θα ακούσετε σπάνιες εκτελέσεις τραγουδιών από το Στέλιο, αρκετές συνεντεύξεις που αναφέρονται σ’ αυτόν τον καλλιτέχνη και θα παρακολουθήσετε μοναδικά βίντεο και εικόνες που «ντύνουν» αυτό το αφιέρωμα που έχει τίτλο «Τ’ αχνάρια ενός μύθου»:

«Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα», είναι, αναμφισβήτητα, η καλύτερη εκπομπή στο τηλεοπτικό τοπίο όσο αφορά το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Ο παρουσιαστής της έχει βαθιά κατάρτιση για την ιστορία των μεγάλων δημιουργών, ειδικά του ρεμπέτικου ρεπερτορίου. Είναι πραγματικό «διαμάντι» το σημερινό αφιέρωμα που έκανε στον μεγάλο λαϊκό βάρδο μας Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος γεννήθηκε σαν χτες στις 29 Αυγούστου 1931στην Νέα Ιωνία. Παρ' όλο που το βίντεο αυτής της εκπομπής που παραθέτουμε είναι πολύ μεγάλο --έχει διάρκεια μια ώρα και 45 λεπτά- αξίζει να το παρακολουθήσετε.
Θα ακούσετε σπάνιες εκτελέσεις τραγουδιών από το Στέλιο, αρκετές συνεντεύξεις που αναφέρονται σ' αυτόν τον καλλιτέχνη και θα παρακολουθήσετε μοναδικά βίντεο και εικόνες που «ντύνουν» αυτό το αφιέρωμα που έχει τίτλο «Τ' αχνάρια ενός μύθου».

Πρόκειται για μια δέσμη Εργων μέσα από τα οποία ο κορυφαίος ερμηνευτής μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να μας δείχνει το μέλλον . . .

Εικόνες εποχής, σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα, ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Στέλιου Καζαντζίδη. Ενα θαυμάσιο ταξίδι ανάμεσα σε ρομαντικές εικόνες εποχής και μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Με 84 τραγούδια, σταθμοί της πολυσήμαντης διαδρομής του

Επίσης δείτε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ διάρκειας σχεδόν τεσσάρων ωρών που φωτίζουν την διαδρομή του υπέροχου αυτού ανθρώπου και αξεπέραστου ερμηνευτή. Ενα θαυμάσιο ταξίδι ανάμεσα σε ρομαντικές εικόνες εποχής και μεγάλα ιστορικά γεγονότα.
Με 84 τραγούδια, σταθμοί της πολυσήμαντης διαδρομής του.
Το βίντεο που φτιάξαμε είναι συρραφή τεσσάρων 55λεπτων ντοκιμαντέρ σε DVD μέσα από το οποίο ο κορυφαίος ερμηνευτής μας ταξιδεύει στο παρελθόν για να μας δείχνει το μέλλον.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/08/2_29.html


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου