Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Η Ζωή ισοπέδωσε τον Τσίπρα! Του καταλόγισε ευθέως "έλλειμμα εμπιστοσύνης" και σχέσεις με τη "νεοδιαπλοκή"...

Σχετικό: 'Eνα ακόμα ελληνικό success story: Ο ''αγώνας'' τώρα δικαιώνεται...
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνει ρέστα! 
LIVE η Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή...
Από Press-GR

Απαντήσεις στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής , που συνεκλήθη το βράδυ (της Τετάρτης) για να αποφασίσει το άνοιγμα του κοινοβουλίου, έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε όσους όπως λέει προκαλούν την εντύπωση πως η ίδια προβάλει προσχώματα προκειμένου να μην έρθει το μνημόνιο εγκαίρως στην Ολομέλεια. 
Η πρόεδρος της Βουλής, παίρνοντας το λόγο, που φρόντισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να μεταδοθεί για πρώτη φορά ζωντανά από το κανάλι της Βουλής τοποθετήθηκε για όσα της προσάπτουν. Οι αιτιάσεις της κ. Κωνσταντοπούλου είχαν σαφείς βολές κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως για έλλειμμα εμπιστοσύνης, ισοπεδώνοντας τον πολιτικά. Θέλοντας να περιγράψει όλη τη διαδικασία από την ώρα που έλαβε την επιστολή Τσίπρα, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε χρόνος για να συντομευθούν οι διαδικασίες και να συνεδριάσουν οι επιτροπές από την Τετάρτη, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, αλλά και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης.
Όπως είπε στη συνέχεια, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει από την ίδια να κλείσει η ...

Bουλή. Μάλιστα σημείωσε πως ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν υπήρχε ενδεχόμενο να κατατεθεί κάποιο νομοσχέδιο στο μεσοδιάστημα και έλαβε τη διαβεβαίωση πως ακόμη κι αν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα χρειαστεί να συνέλθει η ολομέλεια της Bουλής. Έτσι, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως οδηγηθήκαμε σε αιφνιδιασμό. Ανέφερε δε, πως από τη στιγμή που ενημερώθηκε ότι και θα υπάρξει κατάθεση νομοσχεδίου και ότι ζητεί η κυβέρνηση να υπάρξει έκτακτη διαδικασία του κατεπείγοντος, προσπάθησε να επιταχύνει τις διαδικασίες και μερίμνησε ώστε οι εργαζόμενοι στη βουλή να δουλέψουν όλη νύχτα για ότι χρειάζεται.

Το νομοσχέδιο άργησε μια μέρα

Στη συνέχεια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το νομοσχέδιο δεν είχε κατατεθεί την Τρίτη το βράδυ, αλλά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Έτσι, συμπλήρωσε πως τίθενται ερωτηματικά για το λόγο που στήθηκε το σκηνικό των δήθεν προσκωμάτων που βάζει η πρόεδρος της Βουλής, όταν εκείνη έχει μεριμνήσει για να ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες και όταν είχε λάβει τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως δεν θα χρειαστεί η σύνοδος της βουλής πριν τις 16 Αυγούστου. Στη συνέχεια, τονίζοντας κατ' επανάληψη πως οι υπάλληλοι της Βουλής εργάζονται άυπνοι από την ώρα που ενημερώθηκαν προκειμένου να προλάβουν να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών η κυβέρνηση έφερε δύο τροπολογίες για το νομοσχέδιο.

Το "ανυπόγραφο έγγραφο", πρωτοβουλία Ν. Φίλη
Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε σε έγγραφο των μελών της διάσκεψης, με πρωτοβουλία του κ. Ν. Φίλη, το οποίο όπως είπε ήταν ανυπόγραφο όταν έφτασε στο γραφείο της. Μάλιστα σημείωσε πως και ο κ. Μητρόπουλος που φαινόταν να βρίσκεται μεταξύ των συνυπογραφόντων δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα για να το υπογράψει, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Η αναφορά της αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους παριστάμενους που σημείωναν με έμφαση ότι είχαν εξουσιοδοτήσει τον κ. Μπαλάφα να προχωρήσει την κατάθεση του εγγράφου στην αρμόδια γραμματεία της Βουλής.
"Το έγγραφο δεν υπηρετεί τις αρχές με βάση τις οποίες πρέπει να λειτουργεί η βουλή" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. "Φρόντισα από εχτές να ενημερωθούν όλα τα μέλη της διάσκεψης και κανένα δεν έφερε κάποια αντίρρηση για το χρόνο της διάσκεψης πριν από τις 12.40 της Τετάρτης, ενώ για κάποιους δεν κατέστη καν δυνατό να επικοινωνήσουμε μαζί τους" ανέφερε.

Κόντρα για την αναμετάδοση της διάσκεψης από το κανάλι της βουλής
Η δημόσια  μετάδοση της διάσκεψης των προέδρων προκάλεσε και μια συζήτηση για την απόφαση της κ. Κωνσταντοπούλου. Παρόλα αυτά, αν και όλοι οι παριστάμενοι σημείωσαν πως αυτή η απόφαση δεν πρέπει να παίρνεται α λα καρτ, κατηγορώντας την πρόεδρο για τακτικισμό, τάχθηκαν όλοι υπέρ της μετάδοσης των διασκέψεων στο μέλλον από το κανάλι της Βουλής.
Μάλιστα το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης της διάσκεψης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ν. Κακλαμάνη ο οποίος ζητούσε επίμονα να θέσει το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης σε ψηφοφορία.

Αντιπαράθεση με τον Νίκο Φίλη
Η σχέση της με τα μέλη της κυβέρνησης έχει φτάσει στα άκρα και αυτό φάνηκε τη στιγμή που το λόγο ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε την κα. Κωνσταντοπούλου για κωλυσιεργία και άφησε να εννοηθεί πως επιθυμεί να καθυστερήσει σκόπιμα η ψήφιση του μνημονίου. "Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα ως ΠτΒ που έλεγα τα ίδια και ως βουλευτής. Δεν αισθάνομαι καθόλου άσχημα που ως ΠτΒ μου επιτίθενται οι ίδιοι εκπρόσωποι της διαπλοκής που μου επιτίθεντο και ως βουλευτή" ανέφερε και έκανε δηκτική αναφορά προς τα μέλη της κυβέρνησης περί όψιμων εκπροσώπων της νεοδιαπλοκής και φερέλπιδες διαπλεκόμενους.
Στη συνέχεια επιτέθηκε στον κ. Φίλη, ο οποίος την έχει ταυτίσει όπως είπε πολλές φορές με τη Χρυσή Αυγή και του ανέφερε πως "στη διαδικασία την κοινοβουλευτική δεν επρόκειτο να κάνω εκπτώσεις, όποιος και αν μου το ζητούσε, ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός" ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης είπε πως έκανε τα δέοντα με το που ενημερώθηκε για το νομοσχέδιο και υπενθύμισε πως ήταν η κυβέρνηση που καθυστέρηση την κατάθεση του νομοσχεδίου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ρεπορτάζ από thepressproject.

Η «Συμφωνία» που κατατέθηκε στη βουλή τα χαράματα της Τετάρτης θα γίνει νόμος του κράτους μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Το κείμενο δημοσιεύτηκε υπό μορφή φωτοτυπίας και δεν είναι εύκολα προσπελάσιμο. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε αφενός να το ψηφιοποιήσουμε μέσω OCR και επιπλέον να το κωδικοποιήσουμε σελίδα-σελίδα
0:39
"Εληξε η Διάσκεψη - Αύριο στις Επιτροπές το Μνημόνιο
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Αύριο το πρωί στις 10.00 θα ξεκινήσει η κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων διαρκών επιτροπών προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία της κυβέρνησης και των θεσμών, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων μετά τις τοποθετήσεις των προέδρων τους. Στις επιτροπές επαφίεται να αποφασίσουν  για το αν θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος (άρθρο 109 του κανονισμού). Παράλληλα υπερψηφίστηκε το άνοιγμα της Βουλής μετά τις ολιγοήμερες διακοπές.

Αυτά για το τυπικό μέρος του πράγματος αφού ουσιαστικά η κυβέρνηση έχει στις Διαρκείς Επιτροπές την πλειοψηφία οπότε εκτός απροόπτου θα περάσει η κυβερνητική πρόταση για ψήφιση του τρίτου μνημονίου έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Αυτην θα κληθεί να επικυρώσει νέα Διάσκεψη των Προέδρων.

Πάντως η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψη να ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία για την ψήφιση του νομοσχεδίου με την πρόσκληση για ακρόαση αρμόδιων φορέων και ομιλίες των βουλευτών. Αυτό σημαίνει πως το νωρίτερο που μπορεί να ψηφιστεί είναι την ερχόμενη εβδομαδα
0:09
Ζ.Κωνσταντοπούλου: Δεν παραδίδω την Βουλή στον Σόιιμπλε
ΒΟΥΛΗ- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
Σκληρή απάντηση της Προέδρου της Βουλής στον εκπρόσωπο του Ποταμιού Σπύρο Λυκούδη που δηλωσε ότι βασανίζεται από τις συνεδριάσεις στην Διασκεψη των Προέδρων. Οπως είπε "εγώ δεν παραδίδω την σφραγίδα της Βουλης στον Σόιμπλε. Κάντε μου αν θέλετε πρόταση μομφής"
0:05
Ν.Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) Μακάρι να μήν ανοιξει η Βουλή
Κατά όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος εκτιμώντας ότι συντρέχουν οι συσχετισμοί ώστε το νοοσχέδιο να υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. 
23:47
Και η Ν.Δ στηρίζει την κυβερνητική πρόταση
Την θέση της Νέας Δημοκρατίας υπέρ του άμεσου ανοιγματος της Βουλης και της ψήφισης της συμφωνίας μέχρι την Πέμπτη τα μεσάνυχτα,  εξέφρασε ο εκπρόσωπός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκανε επίθεση στην Πρόεδρο της Βουλής,αναφερόμενος σε ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών που όπως είπε διενεργείται στα social media
23:09
Την κυβερνητική πρόταση στηρίζουν οι ΑΝΕΛ
ΒΟΥΛΗ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης και οι ΑΝΕΛ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ν.Νικολόπουλος για να ολοκληρωθεί η ψήφιση της συμφωνίας τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Με τα δεδομένα και τους συσχετισμούς που υπάρχουν στην Διάσκεψη των Προέδρων η πρόταση της κυβέρνησης θα επκρατήσει.
23:06
Φίλης: Να ολοκληρωθεί την Πέμπτη τα μεσάνυχτα η ψήφιση
ΒΟΥΛΗ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ 

Η πρόταση της κυβέρνηση είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση της συμφωνίας μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, δήλωσεο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.
Η συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων έπρεπε να είναι τυπική υποστήριξε λέγοντας ότι μετατράπηκε σε μάχη χαρακωμάτων 
22:55
Ευθεία επίθεση Φίλη σε Κωνστανντοπούλου. Δεν μπορεί να ασκήσει τα θεσμικά της καθήκοντα δήλωσε!
ΒΟΥΛΗ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ 

«Υπήρξε συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα για να προχωρήσει η ψήφιση της συμφωνίας με την διαδικασία του κατεπείγοντος» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φϊλης. Ανέφερε ότι «εχθρικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται σε άλλα κοινοβούλια» προκειμένου να αναιρέσουν την ελληνική προσπάθεια αναφερόμενος ειδικά στην Γερμανία σημειώνοντας πως «δεν είμαστε μόνοι μας». Πρώτιστο είπε είναι το μείζον αίτημα της επαναλειτουργίας της οικονομίας. Με βάση αυτά  άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν συνήλθε νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων. Όπως επισήμανε ο Νίκος Φίλης το ζήτημα αυτό δεν είναι εσωτερικό θέμα της Βουλής αλλά «ζήτημα εθνικής ανάγκης» αφου «αναγκαζόμαστε να νομοθετήσουμε» προασπιζόμενοι την υπέρτερη ανάγκη.
«Η κ.Πρόεδρος δεν έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από εμάς για την λειτουργία της Βουλής». Κατηγόρησε την πρόεδρο ότι «δεν μπορεί να ασκήσει τον θεσμικό ρόλο της» αφού έθεσε θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς τον πρωθυπουργό και την Βουλή μιλώντας για «θεσμικές παρεκβάσεις». «Θα ήθελα να το πάρει πίσω η κ.Πρόεδρος» υποστήριξε ο Νίκος Φίλης.
22:48
Κοντρα Κωνσταντοπούλου - Θεοχάρη
 ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

«Είστε εκπρόσωπος του κ.Σόιμπλε» στην Ελλάδα  είπε ο Χ.Θεοχάρης στην ΠτΒ Ζ.Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας πως βάζει εμπόδια στην ψήφιση της συμφωνίας. Οπως αναμένονταν η Ζ.Κωνσταντοπούλου ανταπάντησε αμέσως θέτοντας το ερώτημα του γιατί το Ποτάμι επιμένει να μην συμμετέχει στην επιτροπή για τις Γερμανικές Αποζημειώσεις…
22:23
Συμφωνούν με ταχύτατες κοινοβουλευτικες διαδικασίες ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι

ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
«Ανεύθυνη» χαρακτήρισε την πρόεδρο της Βουλής ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.  Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι τάσσεται όπως φάινεται υπέρ της κυβερνητικής πρόταση για ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ψήφισης του Μνημονίου
22:18
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Διάγνωση για … νόσο Χρυσοχοϊδη από την Ζ.Κωνσταντοπούλου! Το μνημόνιο επισήμανε δεν είναι για «πλάγια επισκόπηση».  Υποστήριξε ότι θα ήταν αδύνατο να το διαβάσουν οι βουλευτές αν γίνονταν σήμερα η συνεδρίαση των διαρκών επιτροπών.
22:17
Φωνές και κόντρες στην Διάσκεψη
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Σειρά αντεγκλήσεων και φωνές, από τους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αυτό που βλέπετε είναι ένα σύνηθες θέαμα στην Διάσκεψη των Προέδρων….
(Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Διάσκεψης εδώ στο live του TPP)
22:03
Ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων
ΒΟΥΛΗ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Με την εισήγηση της Προεδρου της Βουλής, ξεκίνησε η Διάσκεψη των Προέδρων. Αναφέρεται σε όσα απο χθές ανέφερε το ThePressProject.gr σχετικά με τις συνεννοήσεις μεταξύ της ΠτΒ και της κυβέρνησης. 
20:41
Προσωρινή ανάπαυση
Μετά από 11 ώρες ανάγνωσης και παρουσίασης του νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή αύριο η κυβέρνηση θα κάνουμε ένα διάλλειμα μισής ώρας, μέχρι την έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, την οποία φυσικά θα μεταδώσουμε ζωντανά.

Διαβάζοντας την δανειακή Σύμβαση ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν εντός της περισσότερα προαπαιτούμενα από αυτά που ρυθμίζονται με τις διατάξεις του νόμου αύριο. Για αυτό θα συνεχίσουμε την παρουσίαση των σημαντικότερων από αυτές αύριο παράλληλα με την μετάδοση των επιτροπών της Βουλής.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ένθερμη ενασχόλησή σας και την υποστήριξη στην προσπάθειά μας. Μην ξεχάσετε να μας υποστηρίξετε και οικονομικά εφόσον έχετε την δυνατότητα.
20:43
Τηλεφωνική επικοινωνία Παυλόπουλου με Ολάντ και Ντράγκι
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Ακόμη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να επιστρατεύεται στην προσπάθεια να καμφθούν οι γερμανικές αντιστάσεις προκειμένου να υπάρξει συνολική ρύθμιση για την χρηματοδότηση της οικονομίας και όχι συμφωνία – γέφυρα όπως επιθυμεί το Βερολίνο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  επικοινώνησε με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι όπου συζήτησαν το θέμα της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί. Μάλιστα –τυπκή- αφορμή για το τηλεφώνημα στο Παρίσι, αποτέλεσε ο εορτασμός των γενεθλίων του Γάλλου Προέδρου.
20:41
Σύντομο ανέκδοτο: Ελληνικές τράπεζες
Η κυβέρνηση δεν θα παρεμβαίνει στη διαχείριση, τη λήψη αποφάσεων και τις εμπορικές πράξεις των τραπεζών που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυστηρά βάσει των αρχών της αγοράς. Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων και τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών θα διορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση. Οι διορισμοί αυτοί θα γίνονται με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ και τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, λαμβάνοντας υπόψη τους ειδικούς κανόνες που περιλαμβάνονται στον νόμο για το ελληνικό ΤΧΣ όσον αφορά τα δικαιώματα των ιδιωτών μετόχων που συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών βάσει του υφιστάμενου πλαισίου. Το ελληνικό ΤΧΣ εξασφαλίζει μέσω των τροποποιημένων συμφωνιών πλαισίου σχέσεων ότι από το οικονομικό έτος 2016 οι συμβάσεις των εξωτερικών ελεγκτών με τις τράπεζες θα καλύπτουν το πολύ πέντε συναπτά έτη.
20:23
Στην Δανειακή σύμβαση «κρύβεται» η ανεξαρτησία της Σαββαΐδου
Ακόμα πιο σαφής από τις ίδιες τις νομοθετικές διατάξεις είναι η δανειακή σύμβαση στην περίπτωση της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων:

«θα ενισχύσουν την ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης. Έως τον Οκτώβριο του 2015, οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθεσία (βασικό παραδοτέο) για την ίδρυση αυτόνομου φορέα εσόδων, με την οποία θα προσδιορίζονται: α) η νομική μορφή, η οργάνωση, το καθεστώς και το πεδίο άσκησης των αρμοδιοτήτων του φορέα,  β) οι εξουσίες και οι λειτουργίες του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου,  γ) η σχέση με το Υπουργείο Οικονομικών και άλλους κυβερνητικούς φορείς, δ) η ευελιξία όσον αφορά τους ανθρώπινους πόρους του φορέα και η σχέση του με τη δημόσια διοίκηση,  ε) η αυτο νομία του προϋπολογισμού του, με τη δική του Γενική Διεύθυνση Οικο νομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) και νέο τρόπο χρηματοδότησης για την εναρμόνιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και για τη διασφάλιση της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας του προϋπολογισμού, στ) η υποβολή εκθέσεων στην κυβέρνηση και το κοινοβούλιο. Έως τον Δεκέμβριο του 2015, (βασικό παραδοτέο) οι αρχές θα διορίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο και θα θεσπίσουν κατά προτεραιότητα δευτερογενή νομοθεσία δυνάμει του νόμου (βασικοί ανθρώπινοι πόροι, προϋπολογισμός) περί του αυτόνομου φορέα διαχείρισης των εσόδων, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικός έως τον Ιούνιο του 2016»
20:00
Ζωντανά θα μεταδοθεί η Διάσκεψη των Προέδρων από το Κανάλι της Βουλής
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Ζωντανά από το κανάλι της Βουλής, θα μεταδοθεί – σύμφωνα με πληροφορίες- η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων! Η εξέλιξη προέκυψε πριν λίγα λεπτά και οφείλεται σε πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής, φέρεται να εκτιμά ότι πρέπει άμεσα να μπει ένα τέλος στην σπέκουλα που γίνεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ στο πρόσωπό της στην οποία συνεπικουρούν και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που θα μεταδοθεί ζωντανά η συγκεκριμένη διαδικασία στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, οι πρόεδροι των διαρκών επιτροπών και τα μέλη του προεδρείου του Κοινοβουλίου
19:53
Στις 9.30 η Διάσκεψη των Προέδρων
ΒΟΥΛΗ – ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ
Συγκεντρώνονται σιγά- σιγά τα δημοσιογραφικά «στρατεύματα» στην αίθουσα Κοινοβουλευτικών Συντακτών της Βουλής. Αναμένεται στις 9.30 (ίσως και αργότερα) να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του 3ου Μνημονίου.
Το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα ΜΜΕ προδιαθέτει για μία θυελλώδη συνεδρίαση, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι ουσιαστικά και σε αντίθεση με το παρελθόν είναι δημόσια, μετά την απόφαση της Προέδρου της Βουλης να δημοσιοποιύνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων προκειμένου να υπάρχει πληροφόρηση και διαφάνεια και όχι η ειδησεογραφία να βασίζεται σε διαρροές.
Απαντες εκτιμούν ότι πρόκειται για … πρόβα ενόψει της αυριανής μαραθώνιας κοινοβουλευτικής ημέρας, αφού θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες διαρκείς επιτροπές και στην συνέχεια (λογικά το βράδυ) η Ολομέλεια της Βουλής. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί να γίνει συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και όπως φαίνεται δεν θα συγκλιθεί 
19:48
Υποστήριξε το ThePressProject
Το TPP έχει ανάγκη την υποστήριξή σου. Βασίζεται στη χρηματοδότηση των αναγνωστών του και προσπαθεί να ανταπεξέλθει μη λαμβάνοντας διαφημίσεις από κράτος και τράπεζες. Τα έξοδά μας το τελευταίο τρίμηνο, με την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας, είναι δυσανάλογα μεγάλα για τις δυνατότητές μας. Αν αξιολογείς θετικά το δημοσιογραφικό μας έργο κάνε μια κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω του Paypal (άνοιξε τώρα) και δώσε μας την δυνατότητα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την πληρέστερη ενημέρωση. 
19:37
Θα είναι τα τελευταία μέτρα αυτά;
Η δανειακή σύμβαση δεν συμφωνεί: «Για την επιτυχία απαιτείται ο ενστερνισμός του προγράμματος μεταρρυθμίσεων από τις ελληνικές αρχές. Επομένως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να κριθούν κατάλληλα για τον σκοπό αυτόν, καθώς οι περιστάσεις μεταβάλλονται. Η κυβέρνηση δεσμεύεται να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (το οποίο όπως είπαμε το έχουμε δεδομένο στη σύμβαση) για όλες τις ενέργειες που αφορούν την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Συνεννόησης, πριν από την οριστικοποίηση και τη νομική έγκρισή τους».
--------------------------------------------------------------

Αυτή είναι η «Συμφωνία» όπως κατατέθηκε στη Βουλή (UPD)

Δείτε το κείμενο της συμφωνίας που προέκυψε από την διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών όπως εισήχθηκε στο Κοινοβούλιο. Τα έγγραφα κατατέθηκαν σε φωτοτυπίες και δεν είναι επεξεργάσιμα αλλά το ThePressProject θα ετοιμάσει ειδική σελίδα για να έχετε την δυνατότητα αναζήτησης.

Κατατέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Βουλή, το κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους εκπροσώπους των θεσμών. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο κείμενο ενώ το κύριο σώμα του προτεινόμενου νομοθετήματος αποτελείται από 3 άρθρα. Ουσιαστικά στο πρώτο άρθρο ενσωματώνονται τόσο τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας όσο και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της χρηματοδότηση, στο δεύτερο άρθρο εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομίας για την υπογραφή των απαραίτητων εγγράφων για την υλοποίηση της συμφωνίας και στο τρίτο άρθρο ορίζεται τυπικά η ισχύς του νόμου.

Στο νομοσχέδιο ρυθμίζονται ζητήματα σχεδόν όλων των υπουργείων και μεταξύ άλλων προβλέπονται αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία και στις συντάξεις, που βασίζονται στην εφαρμογή της νομοθεσίας του 20120. Παράλληλα ρυθμίζονται σειρά θεμάτων που αφορούν ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, θέματα δικαιοσύνης και πτωχευτικού κώδικα και φυσικά θέματα φορολογίας. Ανάμεσα τους η φορολογία των αγροτών, ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ καθώς και η φορολογία στην χωρητικότητα των πλοίων.

Επίσης επέρχονται αλλαγές στην δυνατότητα κατασχέσεων υπέρ του δημοσίου με το όριο να ορίζεται στα 1.500 ευρώ. Προβλέπεται επίσης το άνοιγμα επαγγελμάτων καθώς και η κατάργηση της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.
Στη εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται σημείωμα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά, με την οποία ζητείται από την Πρόεδρο της Βουλής, η ψήφισή του έως τις 13 Αυγούστου.

Τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή για πάρουμε το νέο δάνειο:
Αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα
Αλλαγές στον κώδικα είσπραξης και στους κανόνες διαγραφής χρεών προς το δημόσιο
Μείωση ακατάσχετων ορίων για οφειλές στο δημόσιο
Αλλαγές στις διώξεις για χρέη στο δημόσιο
Αλλαγές στις 100 δόσεις
Αλλαγές στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων
Αύξηση προκαταβολής φόρων σε επιχειρήσεις
Κατάργηση  της επιβολής φόρου 26% στις εισαγωγές προς αποφυγήν για τριγωνικές συναλλαγές μέσω Κύπρου, Βουλγαρίας κλπ
Περιορισμός φοροαπαλλαγών για ναυτιλιακές επιχειρήσεις
Κατάργηση φοροαπαλλαγών πρακτόρων ΟΠΑΠ
Περιορισμός της φοροαπαλλαγής των αγροτών
Κατάργηση έκπτωσης φόρου στο αγροτικό ντίζελ
Μείωση ΦΠΑ από 23% σε 13% για το μοσχαρίσιο κρέας
Αύξηση ΦΠΑ από 0% σε 23% για ιδιωτικά εκπαιδευτήρια
Ηλεκτρονικά συστήματα καταπολέμησης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου
Το ΣΔΟΕ συγχωνεύεται με την ημιανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών
Αυξημένες ελευθερίες σε φοροελεγκτές
Περιορισμός της αποζημίωσης για εκτός έδρας στο δημόσιο
Ημιαυτόματες περικοπές κρατικών δαπανών από το δημοσιονομικό συμβούλιο αν ο προϋπολογισμός ξεφεύγει των στόχων του
Άμεση εφαρμογή όλων των προαπαιτουμένων που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο για το δάνειο-γέφυρα
Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων
Αλλαγές για χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία
Αλλαγές στις κατώτατες συντάξεις
Ενοποίηση επικουρικών ταμείων
Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης
Μειώσεις σε τιμές φαρμάκων
Πλαφόν στις δαπάνες προμηθειών των κρατικών νοσοκομείων και αυτόματος μηχανισμός επιστροφών από επιχειρήσεις Υγείας προς το δημόσιο (claw back)
Αλλαγές διοικήσεων στα κρατικά νοσοκομεία
Αλλαγές στις προσφορές/εκπτώσεις των καταστημάτων
Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας
Διαχωρισμός της ΔΕΣΦΑ
Μέτρα απελευθέρωσης της αγοράς φορτηγών μεταφορών
Μέτρα απελευθέρωσης για πώληση του γάλακτος
Μέτρα απελευθέρωσης πώλησης του ψωμιού
Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά λεωφορεία
Μέτρα απελευθέρωσης στα τουριστικά επαγγέλματα
Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των δικαστικών επιμελητών
Μέτρα απελευθέρωσης του επαγγέλματος των συμβολαιογράφων
Τα μέτρα  που φέρνει το νέο Μνημόνιο:
1. Νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο και εξορθολογισμός των μη μισθολογικών επιδομάτων, όπως τα εκτός έδρας, από 1ης Ιανουαρίου 2016. 
2. Αλλαγή στη φορολογία των αγροτών, ξεκινώντας από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, και στη συνέχεια στο εισόδημα. 
3. Σταδιακή κατάργηση πρόωρων συντάξεων: οι σημερινοί 50άρηδες θα δουλέψουν επιπλέον 5 χρόνια. 
4. Προστασία από πλειστηριασμούς μόνο για τις ευπαθείς ομάδες – Καμία ρύθμιση για «επαγγελματίες κακοπληρωτές», εκκαθάριση μη βιώσιμων επιχειρήσεων, αναδιάρθρωση σε υγιείς και βιώσιμες. 
5. Απελευθέρωση εκπτώσεων, ακτοπλοϊκών μεταφορών, ενέργειας. 
6. Ανοιγμα κλειστών επαγγελμάτων μηχανικού, συμβολαιογράφου, αναλογιστή και δικαστικού επιμελητή. 
7. Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιό. 
8. Κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων υπέρ τρίτων. 
9. Ολοκλήρωση όλου του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αμεσα προχωρούν οι διαγωνισμοί ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
10. Ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου, η ενίσχυση της ελληνικής διοίκησης και της αποδοτικότητάς της, αλλά και η αποπολιτικοποίηση του δημοσίου τομέα, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της κυβέρνησης.
11. Εξορθολογισμός των μη μισθολογικών επιδομάτων (εκτός έδρας κ.λπ.), με εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Η δανειακή Σύμβαση


Η αιτιολογική έκθεση


Οι τροποποιητικές διατάξεις




Σχέδιο Νόμου




Έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους


Έκθεση συνεπειών

http://www.thepressproject.gr/article/80074/Katatethike-stin-Bouli-i-sumfonia-gia-to-3o-Mnimonio

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.