Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Καταιγιστικές εξελίξεις! Διάλυση Σύριζα και εκλογές



Κρίσιμης σημασίας οι επόμενες ώρες και ημέρες σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή συμφωνίας με τους θεσμούς. Τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν φαίνεται πως θα επιφέρουν μια σειρά ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που όπως φαίνεται θα οδηγήσουν σε νέες εκλογές, κατά πάσα πιθανότητα τα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και εφόσον δεν επέλθει κάποια δραματική ανατροπή, η συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών θα έχει επιτευχθεί μέχρι τη Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει η συμφωνία, το νέο μνημόνιο, να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Αυγούστου, ώστε να προωθηθεί το νομοσχέδιο στις Επιτροπές και την Πέμπτη, 13 Αυγούστου να περάσει από την Ολομέλεια.

Ύστερα από αυτή τη διαδικασία, θα ανοίξουν οι πόρτες ενός έκτακτου Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, ώστε να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του νέου δανείου, ύψους 20 ίσως και 25 δισ. στις 18 Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τότε αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να προβεί σε άμεσο ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια θα δώσει το πράσινο φως για εκλογές – εξπρές. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της εντολής «κλείστε την συμφωνία για να προχωρήσουμε» στα μέλη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με τις τρέχοντες εξελίξεις φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να εκμεταλλευθεί την καταψήφιση του Μνημονίου από την ομάδα Λαφαζάνη ώστε να επιχειρηματολογήσει ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει την δεδηλωμένη με τις πρόωρες εκλογές να αποτελούν πλέον ανάγκη προκειμένου να επιλυθεί το πολιτικό πρόβλημα και να μην υπάρξει ακυβερνησία.

Ακόμα είναι υπό συζήτηση εάν θα έρθει πιο κοντά το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ή θα προγραμματίστει για μετά τις εκλογές. Μια πιθανή ημερομηνία είναι 4-6 Σεπτεμβρίου όπου θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα και το συνέδριο θα λάβει προεκλογικό χαρακτήρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι εκλογές φαίνεται να είναι προ των πυλών στη μία από τις δύο τελευταίες Κυριακές του Σεπτεμβρίου, δηλαδή στις 20 ή στις 27 του μηνός. ...

voicenews.gr/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.