Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Συνεχίζουν τον πόλεμο στην Ζωή! Δεν πήγαν στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή... Αναβλήθηκε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής

Αναβλήθηκε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς όλα τα κόμματα πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν παρέστησαν προκειμένου να σχηματιστεί η απαιτούμενη απαρτία.
Η Πρόεδρος της Βουλής , Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοινώνοντας την αναβολή της διάσκεψης για αύριο Κυριακή στις 20:45, αναφέρθηκε στα κόμματα που απείχαν από τη διαδικασία λέγοντας:
"Οι μεθοδεύσεις κάποιων δεν θα παραλύσουν τη Δημοκρατία. Η απουσία τους δεν θα τους αποτρέψει από τις ευθύνες τους."
Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, στην επαναληπτική σύγκληση θα απαιτείται μικρότερη απαρτία. Ειδικότερα, για την σημερινή πρώτη συνεδρίαση θα έπρεπε να παρίστανται συνολικά 22 εκπρόσωποι, ενώ για την επαναληπτική συνεδρίαση απαιτείται το 1/3, δηλαδή 8 παρόντες.
Ωστόσο, αν και αύριο δεν παραστούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, δεν συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός.
Τα κόμματα αυτά αποφάσισαν να "μποϋκοτάρουν" την πρωτοβουλία της κ. Κωνσταντοπούλου η οποία πάντως δείχνει να βγαίνει κερδισμένη -από τις επιθέσεις που δέχεται- τουλάχιστον στο ακροατήριο της αριστεράς που απευθύνεται...


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την οποία επισημαίνει ότι...
 «η δρομολογηθείσα διαδικασία από πλευρά παραιτηθείσας κυβέρνησης, παραιτηθέντος Πρωθυπουργού και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει, με αντισυνταγματικό τρόπο, επισπευστεί».

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει ακόμα ότι «δεν τιμά κανέναν και ιδίως εκείνους που ενσαρκώνουν θεσμούς να επιλέγουν τις διαρροές μέσω κύκλων, πηγών και συνεργατών, ή μέσω non papers, τα οποία τελικώς εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων τους και των επιθέσεων τους κι εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης που τους έχουν δείξει, εκείνοι που τους ανέδειξαν στα αξιώματα τα οποία κατέχουν».

«Τελικά εκθέτει εκείνους οι οποίοι κάτω από το μανδύα της εξουσίας κρύβουν το μαχαίρι» τόνισε η πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Μόνο λύπη, θλίψη και τίποτε άλλο προκαλούν αυτές οι μέσω κύκλων επιθέσεις».

Η κ Κωνσταντοπούλου σημείωσε ακόμα ότι ζήτησε με επιστολή να διαβιβαστούν στη Βουλή και τα πρακτικά της διάσκεψης πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Προκόπη Παυλόπουλου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.