Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Γιατί Λαϊκή Ενότητα

Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου

Οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ και προς απογοήτευση των Δημοκρατικών τηλεθεατών ΕΡΤ, έχουν συμφωνήσει να κάνουν πάντοτε το ίδιο ερώτημα προς την "Λαϊκή Ενότητα".
Με ποιο σχέδιο θα ανατρέψετε τα μνημόνια και που θα βρείτε τα λεφτά.
Πρώτα θα πρέπει να μιλήσουμε τι είναι το ευρώ για να δούμε ποιο είναι το σχέδιο.

1. Το ευρώ δεν είναι ένα απλό μέσο ανταλλαγής μιας συγκεκριμένης αξίας, αλλά ένας μηχανισμός προϋποθέσεων και προαπαιτουμένων για να πουληθεί σε κάθε χώρα.
Μετά την παραίτηση των χωρών που έγιναν μέλη της Ευρωζώνης, να «κόβουν» νομίσματα, το ευρώ πουλιέται στις Εμπορικές Τράπεζες της κάθε χώρας – μέλους της Ευρωζώνης , και κάθε Εμπορική Τράπεζα με την σειρά της πουλάει το Ευρώ στο Κράτος.
Στις καλές εποχές, τις πριν την κρίση, η Ελλάδα αγόραζε το ευρώ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 0,6% μέσω των Εμπορικών Τραπεζών, για τις οποίες υποχρεώθηκε να τις ιδιωτικοποιήσει πρώτα.
Σήμερα η Ελλάδα αγοράζει το Ευρώ, πάλι μέσω των Εμπορικών Τραπεζών με επιτόκιο 1,7%.
Δηλαδή, για κάθε ευρώ τις καλές περιόδους το εξωτερικό χρέος της χώρας αυξανόταν σταθερά με 0,6% για κάθε ευρώ που αγόραζε μέσω των Εμπορικών Τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
Σήμερα αυξάνεται το εξωτερικό χρέος της χώρας σταθερά κατά 1,7% για κάθε ευρώ που αγοράζει μέσω του ELA.

2.  Είναι κατηγορηματικές οι δηλώσεις Σόϊμπλε, Μοσκοβισί, Γιουγκέρ κλπ. ότι το ευρώ ...
παρέχεται με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες πολιτικές προσαρμογής της χώρας μας στον Νεοφιλελευθερισμό που αποτελεί το αναπτυξιακό δόγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά των χωρών της Ευρωζώνης.
Ο Νεοφιλελευθερισμός στην Ελλάδα, που θεωρείται καθυστερημένη οικονομία, επιβάλει πολιτικές λιτότητας και μνημονίων που εκτοξεύουν το εξωτερικό χρέος της χώρας σε δυσθεώρητα ύψη και που το καθιστά επιπλέον μην βιώσιμο. Δηλαδή χρέος που καμιά γενιά στο μέλλον δεν θα μπορέσει ούτε να το διαχειριστεί ούτε πολύ περισσότερο να το αποπληρώσει.
Επομένως για να έχεις στην τσέπη σου ευρώ, πρέπει να δεχτείς και την λιτότητα και τα μνημόνια.

3.  Η Ελλάδα ως ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας το 1948, έχει στο χαρτοφυλάκιο της καταπίστευμα ύψους 3,5 τρις δολάρια.
Το σύνολο των αξιόχρεων της χώρας ανέρχεται περίπου στα 5,5 τρις δολάρια.
Όσο η χώρα δεν αποκρατικοποιεί τα ευγενή αξιόχρεα, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος για την Γερμανία, την Γαλλία, την Αγγλία, την Ρωσία, την Κίνα και τις άλλες Βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες να βρεθεί Κυβέρνηση που θα εκμεταλλευτεί τα αξιόχρεα ευγενή κεφάλαια, όπως εκείνο των υδρογονανθράκων το οποίο με επίσημες πλέον εκτιμήσεις ανέρχεται στα 1,7 τρις δολάρια, που θα χρησιμοποιήσει ώστε να αντλήσει από την Παγκόσμια Τράπεζα και το καταπίστευμα ένα ισοδύναμο ποσό, ας πούμε ενός ομολόγου 1,7 τρις δολαρίων, που θα είναι ικανό να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους και να χρηματοδοτήσει την Βιομηχανική παραγωγή εργαλείων από την οποία μέχρι σήμερα έχει αποκλειστεί η χώρα μας.
Για τον λόγο αυτό επιδίδονται όλες οι κυβερνήσεις – προτεκτοράτα των ξένων δυνάμεων, σε μια αγχωτική προσπάθεια ποια θα πουλήσει περισσότερα ευγενή κεφάλαια στις ξένες οικονομικές δυνάμεις. Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν είναι πως αντί να εισπράττει το Κράτος ένα σταθερό ή κυμαινόμενο καθαρό κέρδος μερικών δις τον χρόνο, να πουλήσει την Δημόσια ή Κρατική επιχείρηση, να πάρει τα έσοδα του ενός χρόνου εφ’ άπαξ και ένα χρόνιο ενοίκιο – κέρδος, με αντάλλαγμα ότι θα υπάρξει έτσι ανάπτυξη και κάποιοι εργαζόμενοι θα βρουν δουλειά.
Ως παράδειγμα παίρνουμε τον ΟΤΕ.
Αφού πρώτα ο Ελληνικός λαός, μέσω των φόρων και των καταθέσεων του χρηματοδότησε τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ και τις επενδύσεις που έκανε σε τρίτες χώρες, μετά το Κράτος της Δεξιάς τον πούλησε στους Γερμανούς για να μπορεί ο Καραμανλής να είναι Πρωθυπουργός.
Τι κέρδισε το Κράτος από αυτή την πώληση;
Πόσες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν; 
Πόσες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και την Cosmote δεν απολύθηκαν ;

4  Στις 5 Ιούλη, ο λαός ψήφισε εναντίον των Μνημονίων, εναντίον της Λιτότητας, εναντίον των Αποκρατικοποιήσεων και εναντίον όσων αποφασίζουν για το συμφέρον τους εναντίον της χώρα και του λαού της.
Στο Δημοψήφισμα ο λαός με ποσοστό 62,3% ψήφισε εναντίον των μνημονίων, εναντίον της Λιτότητα, εναντίον των Αποκρατικοποιήσεων.
Πιο πάνω αναφέρθηκα, όπως ακριβώς επεσήμανε και ο Μεϊμαράκης για να δικαιολογήσει γιατί ψήφισε μνημόνιο, όπως επεσήμανε και ο Τσίπρας και ο Καμμένος γιατί ψήφισαν μνημόνιο, ότι το ευρώ και η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας παρέχεται μέσω μνημονίων και λιτότητας.
Επομένως όσοι ψήφισαν στις 5 Ιούλη εναντίον των μνημονίων και εναντίον της Λιτότητας, ψήφιζαν εναντίον του ευρώ, εναντίον της Ευρωζώνης, εναντίον της Ευρωπαϊκή προοπτικής της χώρας.

Μιας και μιλάμε για αυτήν την περιβόητη προοπτική, να θυμίσω πως η Ιστορία δεν υπάρχει για να την διαβάζει ο μαθητής που δίνει εξετάσεις να περάσει στην επόμενη μαθησιακή τάξη, αλλά για να την επισκεπτόμαστε και να μας υπενθυμίζει κάποια αναγκαία πράγματα για να πάρουμε αποφάσεις.
Λοιπόν η χώρα μας έχει Ευρωπαϊκή προοπτική χαρτοπετσέτας.
Όταν ο Στάλιν και ο Τσόρτσιλ χώριζαν τα Κράτη σε ποιαν επιρροή θα άνηκαν για το τότε παρών και για το μέλλον τους, αυτά τα έγραφαν πάνω σε μια χαρτοπετσέτα με μπλε μελάνι.

5.  Όποιος είναι υπερήφανος για την προοπτική της Χαρτοπετσέτας, όποιος θέλει Λιτότητα για να έχει ευρώ, θέλει μνημόνια για να έχει ευρώ, θέλει αποκρατικοποιήσεις για να έχει ευρώ, θέλει μείωση των συντάξεών και μείωση των μισθών για να έχει ευρώ, θέλει να είναι άνεργος για να έχει ευρώ, θέλει να κλείσει το μαγαζί του ή την βιοτεχνία του για να έχει ευρώ……..τότε να ψηφίσει εκείνους που του υπόσχονται ευρώ και ευρωπαϊκή προοπτική, προοπτική της Χαρτοπετσέτας.
Έχουν τσουβάλια από εκείνους που υπόσχονται λιτότητα με ευρώ, απολύσεις με ευρώ, μείωση συντάξεων με ευρώ, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με ευρώ, αποκρατικοποιήσεις με ευρώ, κλείσιμο επιχειρήσεων με ευρώ, υπέρ-φορολόγηση με ευρώ.
Εντελώς δειγματοληπτικά σας προτείνω μέσα από το τσουβάλι, τους : Αλέξη Τσίπρα, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Πάνος Καμμένος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαφορετικά, όσοι ψηφίσατε συνειδητά ΟΧΙ στις 5 Ιούλη, θα θυμάστε πως το ΚΚΕ ήταν εναντίον του ΟΧΙ.
Όσοι ψηφίσατε ΟΧΙ στις 5 Ιούλη, συνειδητά και τούτη την φορά πρέπει να ψηφίσετε και πάλι ΟΧΙ.
Να ψηφίσετε εκείνους που δεν σας πρόδωσαν, που μαζί σας αγωνίστηκαν υπέρ του ΟΧΙ, που τίμησαν το ΟΧΙ και δεν ψήφισαν ούτε εντολές διαπραγμάτευσης ούτε Μνημόνια και διαχώρισαν από τους έκφυλους προδότες της ψήφου του λαού την θέση τους, δημιουργώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της "Λαϊκής Ενότητας".

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.