Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Ο Α.Τσίπρας μπήκε στον κατάλογο των πρωθυπουργών των μνημονίων - Δεν θα τον υπερασπιστώ άλλο"

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Με επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, επικεντρωμένη στο ελληνικό χρέος το οποίο αναγνωρίστηκε παρά το γεγονός ότι κρίθηκε από την επιτροπή της Βουλής ως παράνομο, άρχισε την ομιλία της η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρίν από λίγο και όπως ξεκαθάρισε "δεν θα υπερασπιστώ άλλο σήμερα τον πρωθυπουργό γιατί ο ίδιος με έπεισε να το κανω όταν ανέφερε ότι είναι σουρεαλιστικό ότι τον στηρίζω όταν λέω ότι κάνει λάθος". 
Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς η κ. Κωνσταντοπούλου τραβάει και αυτή το δικό της δρόμο, διαφορετικό από αυτόν της κυβέρνησης, όπως ήδη έχει πράξει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Με στεναχωρεί η επιλογή του να μπει στον κατάλογο των πρωθυπουργών των Μνημονίων, η επιλογή του να μην τον υπερασπίζεται η Πρόεδρος της Βουλής που τον εμπιστεύτηκε και να ανέχεται δήθεν να τον υπερασπίζονται οι εκπρόσωποι του πιο παλιού διεφθαρμένου κατεστημένου.
Με ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί η νέα παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ την ίδια στιγμή αποχώρησαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός και σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης ζήτησε να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία για να πάρει το λόγο η Πρόεδρος της Βουλής με την κυρία Κωνσταντοπούλου να αντιδρά για την παρέμβασή της.
Ξεκινώντας την ομιλία της η κυρία Κωνσταντοπούλου έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας για το νομοσχέδιο: 
Ζήτησε να τιμηθεί η εμπιστοσύνη όπως αυτή εκφράστηκε με το 37% στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου και το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα. 
Έκανε αναφορές στις ομιλίες του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσουμε με την εφαρμογή του προγράμματος ξεκινώντας έναν κατάλογο με το τι είναι και τι δεν είναι πρωτότυπο:
"Δεν είναι πρωτοτυπία μια κυβέρνηση που φέρνει Μνημόνια επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Το έκαναν οι προηγούμενοι. Δεν είναι πρωτοτυπία εκείνοι που φέρνουν μνημόνια να κατηγορούν όσους αντιστέκονται για παλιμπαιδισμό αυτά τα έκανε ο κ. Σαμαράς όταν έλεγε ότι κ. Τσίπρας είναι πρόεδρος του 15μελους. Δεν είναι πρωτοτυπία να κατηγορούνται για προδοσία όσοι διαφωνούν. Δυστυχώς δεν πρωτοτυπήσαμε στην πιο χυδαία τακτική που υιοθετήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο με αποκορύφωμα την ευθεία στοχοποίηση όσων υπερασπίζονται τις κοινές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ".
«Πραγματική πρωτοτυπία είναι η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να παραδίδει τη λαική εντολή στην τρόικα μαζί με τα κλειδιά του δημοσίου και να προσπαθεί να εξαφανίσει όσους διαφωνούν», συμπλήρωσε.
"Δεν αρκεί να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα και διαδικασίες όταν σε πείσμα όλων των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εισηγητές τοποθετούνται μεεντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτόν που αποφασίστηκε, συνέχισε την επίθεση", κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής.
pronews.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου