Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Είμαι περήφανος για τον πρώην πρόεδρό μας... Ο ίδιος καλείται να πραγματο- ποιήσει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, παρόλο που ο ίδιος προβλέπει μειονεκτήματα για το Ελληνικό κράτος (Αυτό είναι συνέπειανπασοκατζή !!!)


Ε, στην εποχή όπου οι έννοιες και οι λέξεις χάνουν πια το νόημά τους, ένας στιβαρός λόγος έρχεται να περισώσει ό,τι έχει απομείνει: ο λόγος του υφυπουργού (ή αναπληρωτή; ή υφυπουργού αναπληρωτή; ή υπάρχει και ειδικότητα ανθυπυφυπουργού; συχωρέστε με, πως να στριμωχτούν 40 υπουργοί σε 10 υπουργεία;) Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Διαγωνισμών και Εργολαβιών και πρώην προέδρου του ΤΕΕ, σ. Χ. Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο - όργανο του κόμματος του καθεστώτος τα παρακάτω αραβουργήματα:

- «Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πωλείται εθνικός δημόσιος πλούτος και δε μπαίνει ένας ιδιώτης αλλά μπαίνει μια εταιρεία που είναι το Γερμανικό Δημόσιο» [sic!]
δηλαδή, η Φραπόρτ της συνεταίρου του σ. Τσίπρα, κας. Άγκελα Μέρκελ, είναι ελληνική ΔΕΚΟ; Δηλαδή ο οποιοσδήποτε κρατικός (στη χώρα του) οργανισμός πάει για μπίζνα στο εξωτερικό και κάνει αγαθοεργίες; Απ’ όσο ξέρω, (ακόμα) δε θεωρούμαι γερμανός πολίτης για να έχω λόγο στα αλισβερίσια της Φραπόρτ.

- «Εδώ έχουμε έναν διαγωνισμό που είναι τα 14 αεροδρόμια που φέρνουν κέρδη και μπορούν να φέρουν πολύ περισσότερα κέρδη αν αναπτυχθούν με τον τρόπο που πρέπει ν’ αναπτυχθούν.»

Κέρδη; Για ποιον; για την προαναφερθείσα «ΔΕΚΟ»; Ή για το Ελληνικό Δημόσιο; Και αν για το Ελληνικό Δημόσιο, προς τα που κατευθύνονται; Στη μαύρη τρύπα των τοκογλύφων;

- «Ο πρώτος είναι επιτέλους να υπάρχουν μόνιμες άδειες άρα ξεκάθαρο τοπίο στα τηλεοπτικά κανάλια, δεύτερο είναι να υπάρχουν έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο, για τις αδειοδοτήσεις που μέχρι χτες δεν είχαμε, αυτό είναι το ένα κομμάτι, με διαφανείς διαδικασίες, με συγκεκριμένους όρους, προδιαγραφές, με το να ξέρουμε όλοι ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών, να ξέρουμε όλοι με διαφάνεια από πού δανειοδοτούνται και αν υπάρχουν εγγυήσεις για τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών».

Πολύ ωραία αυτή η φιέστα με τις άδειες. Ναι, να τους δώσετε μια...
πλαστικοποιημένη άδεια-πάσο για να έχουν δωροεκπτώσεις στους δημόσιους διαγωνισμούς που συμμετέχουν οι όμιλοί τους. Με αυτά που χρωστάνε, τι θα κάνετε; Θα βάλετε τη σ. Σαββαΐδου και την PwC να τους κυνηγήσει; Γιατί δεν κάνετε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να τους τα κατασχέσετε εν μια νυκτί, όπως ακριβώς το κάνατε με τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και των άλλων ταμείων;

Είμαι περήφανος για τον πρώην πρόεδρό μας. Μπορεί ο τεχνικός κόσμος να έχασε ένα λαμπρό διεκδικητή των αξιώσεων των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών, αλλά τουλάχιστον τον κέρδισε ο κρατισμός της Φραπόρτ και δεν πάει χαμένος.

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος -  από "Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών"


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου