Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αιφνιδιασμένο και σε στάση αναμονής το εκλογικό σώμα


Αιφνιδιασμένο από την προκήρυξη των εκλογών και σε στάση αναμονής βρίσκεται το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου (πρόθεση ψήφου με αναγωγή) η επιλογή των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου από την έρευνα της εταιρείας στις 2/7/2015): ΣΥΡΙΖΑ 23% (26%), Ν.Δ. 19,5% (15%), Χ.Α. 6,5% (5%), Ποτάμι 4% (4%), ΚΚΕ 5% (4%), ΠΑΣΟΚ 4,5% (2%), Λαϊκή Ενότητα 3,5%. ΔΞ/ΔΑ 25,5% (38%).
Εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Τα ποιοτικά δε στοιχεία της έρευνας είναι εξόχως σημαντικά, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμούσε την προσφυγή στις κάλπες.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή. ...
* Ολόκληρη η δημοσκόπηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.