Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης πετάει το γάντι στον Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι επιλέγει τη μνημονιακή οδό που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απορρίπτει το δίλημμα: "τρίτο μνημόνιο ή πέφτει η κυβέρνηση"

- Ο Λαφαζάνης πετάει το γάντι στον Τσίπρα 
– Επιμένει για επιστροφή στη δραχμή και βάζει πλώρη για νέο κόμμα

Νέα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη του, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο κόμμα.

«Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο κ. Λαφαζάνης. «Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα» προσθέτει σε συνέντευξη του στο «Κεφάλαιο» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας αφήνει σαφείς αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι έχει μπει σε τροχιά τρίτου Μνημονίου, ενώ, βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Γιάνη Βαρουφάκη μιλώντας για «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «εκβιαστικό και ανούσιο» το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι τη χαρακτήρισαν «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».

Ο πρώην ΥΠΑΠΕΝ αποκαλεί επίσης «επίπλαστο» το δίλημμα «ή ψηφίζουμε μνημόνιο ή ρίχνουμε την κυβέρνηση», ενώ θεωρεί ότι η ψήφιση τρίτου μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «βαρύ ιστορικό ατόπημα». «Μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα βγει η χώρα από το τέλμα» επαναλαμβάνει. ...


Κατηγορεί, ακόμη, την ηγεσία του κόμματος και την κυβέρνηση ότι επιλέγει τη μνημονιακή οδό που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απορρίπτει το δίλημμα «τρίτο μνημόνιο ή πέφτει η κυβέρνηση».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανούσιο και εκβιαστικό το έκτακτο συνέδριο και προαναγγέλλει περιοδείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις με μεγαλύτερη ένταση.

Κατά τη συνέντευξή του, ακόμη, ο πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.