Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Γ. Βαρουφάκης: Δεν θα είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Προδώσαμε τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού», είναι ο τίτλος συνέντευξης που έδωσε Γιάνης Βαρουφάκης στο περιοδικό Nouvel Observateur. «Δεν θα μπορούσα να αποτελέσω μέρος μιας κυβέρνησης κι ενός κόμματος που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
«Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφοντας από τη Διάσκεψη Κορυφής, όπου παραστήκαμε στην συνθηκολόγηση της χώρας, έθεσε ένα συγκεκριμένο δίλημμα: Είτε αποδεχόμαστε αυτήν τη μη βιώσιμη συμφωνία, είτε το σχέδιο Σόιμπλε για «εκπαραθύρωση» της χώρας από τη ζώνη του ευρώ τίθεται σε εφαρμογή», είπε στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφωνία μου: Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δίλημμα […] Ο Αλέξης (Τσίπρας) πιστεύει ότι αυτή η συμφωνία είναι εναλλακτική στο Grexit του Σόιμπλε, ενώ εγώ πιστεύω ότι αυτό το μνημόνιο, αποτελεί μέρος του σχεδίου του Σόιμπλε».
Στην ερώτηση για πώς βλέπει το μέλλον του, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Θα παραμείνω ενεργός πολιτικά ό,τι κι αν γίνει, αλλά με μια καινούργια βεβαιότητα: Όλα αυτά τα ερωτήματα, η λιτότητα, το χρέος…
Πρέπει να εξεταστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και σε συνεννόηση με τους λαούς που υποφέρουν και τους αντιπροσώπους τους, και όχι μέσα στο Eurogroup, που δεν έχει κανέναν θεσμικό ρόλο και δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει σε κανέναν… Αν δεν υπάρξει ένα ευρωπαϊκό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης, κανένας ευρωπαϊκός λαός δεν θα δει καλύτερες μέρες: Ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Ιρλανδοί, κανείς. Είναι μια θεμελιώδης μάχη που πρέπει να δώσουμε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.