Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια ή με άλλο λόγια "το θέμα δεν είναι η Περιστέρα, αλλά αυτοί οι δήθεν αριστεροί που κάνουν τις αθώες περιστερές..."

ΑΙΣΧΟΣ!!!
Δες Πως Βόλεψαν την Γυναίκα του  Τσίπρα ΜΙΑ Ημέρα ΠΡΙΝ παραιτηθεί… ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ…

Μπορεί η… πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον κύκλο της και να προετοιμάζεται διασπασμένη για τις επερχόμενες εκλογές, όμως ακόμα και στο παρά ένα απέδειξε ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Αναφερόμαστε φυσικά στη σύντροφο του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, η οποία, ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή δασκάλα Πληροφορικής δημοτικού σχολείου, αποσπάται για ακόμη μία χρονιά στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα και φέτος, αντί να πηγαινοέρχεται από σχολείο σε σχολείο και από περιοχή σε περιοχή, κατάφερε να (ξανα)μείνει στα γνώριμα λημέρια. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, με αριθμό πρωτοκόλλου 133749/Ε1 και ημερομηνία 27 Αυγούστου (Πέμπτη), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ αποσπώνται μόλις δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου

Σχόλιο: "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια", αλλά όταν το πολιτικό σύστημα αλληλοκαλύπτεται  και αλληλουποστηρίζεται τι να κάνει μία Περιστέρα πόσο αθώα να δείχνει παρά να μην αποδέχεται ενέργειες, που ναι μεν νόμιμες φαντάζουν, αλλά πάντοτε έχουν μία αιχμή υποψίας αναξιοκρατίας και ρουσφετιού.
Πολλές φορές τίθεται το ερώτημα:
"...και το οικογενειακό περιβάλλον των πολιτικών δεν πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση ή δεν αξίζουν να καταλαμβάνουν θέσεις στο δημόσιο τομέα;" , Η απάντηση είναι πολύ απλή: Για να δείξουν και να αποδείξουν ότι αυτά που διακηρύττουν τα εννοούν είναι καλύτερα να πληρώνουν και ίσως και να αδικούνται κάποια πρόσωπα που σχετίζονται με συγγενικό δεσμό παρά άτομα που ναι μεν μπορεί να έχουν  τα ίδια προσόντα και δεν έχουν καμία σχέση ή συμπάθεια.

Η αναξιοκρατία και η μεταπολιτευτική πρακτική των "δικών μας παιδιών" έχουν κάνει μεγάλο κακό στην ελληνική κοινωνία, γιατί ακόμη και άτομα που έχουν τα απαραίτητα προσόντα και ίσως υπερκαλύπτουν τα απαιτούμενα κριτήρια όταν αποκτούν μία θέση ή απόσπαση σε μία θέση που διεκδικείται και από άλλους να τίθεται αν αμφιβόλω ή επάρκεια και η αξιοσύνη τους.
Δυστυχώς έχουν γίνει πολλά και "κοντά  στα ξερά καίγονται και τα χλωρά" και αυτό έχει να κάνει με προνομιούχες θέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων στην βουλή, στην πάλαι ποτέ Ο.Α. και άλλες ΔΕΚΟ με εντολή υπουργού ή τις αμαρτωλές δήθεν "ανάγκες υπηρεσίας" που είναι το "κλειδί που ανοίγει το κάθε "κακώς κείμενο" και δημιουργεί την ισοπέδωση και πολλές φορές εύλογη κακή κριτική και απαξίωση της πολιτικής των πολιτικών.

Σε αυτή την αντίληψη και η ανάρτηση του παραπάνω θέματος που ναι μεν δεν αμφισβητήται η επάρκεια και η αξιοσύνη αλλά το ότι ως γυναίκα πολιτικού και τελευταία και πρωθυπουργού είχε μία διακομματική ευμενή μεταχείριση από τρείς υπουργούς και μάλιστα οι δύο από άλλα κόμματα.

Νομίζω ότι καλύτερα να βλέπαμε την Περιστέρα να διδάσκει σε ένα σχολείο στο Καματερό ή στα Άνω Λιόσια παρά στην εν λόγω θέση που ίσως με τα πράγματι αξιόλογα προσόντα της να μην την καταλάμβανε εάν δεν είχε σχέση με τον Τσίπρα τον δήθεν αξιοκρατικό της "Πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς" που αποδόμησε ότι καλό με δάκρυα και αίμα είχανε κτίσει οι προηγούμενες γενιές των πραγματικών αγωνιστών της αριστεράς και εμείς οι νεώτεροι είχαμε ως παρακαταθήκη για το μέλλον.

Στο δια ταύτα, το θέμα δεν είναι η Περιστέρα, αλλά αυτοί ψετοαριστεροί που κάνουν τις αθώες περιστερές...

Για τα  "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

Νάσος


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.