Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση με αιχμές από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την κατάθεση Φαλσιανί

Η κατάθεση Φαλσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ αλλά και ο τρόπος που σχολιάστηκε από τα κόμματα, οδήγησαν την Εισαγγελία Πρωτοδικών να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία υπενθυμίζει το αυτονόητο ότι δηλαδή «η δικαιοσύνη επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».
Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται πως «Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης».
Παράλληλα υπογραμμίζει πως η έρευνα διενεργείται από τον Αύγουστο υπονοώντας πως δεν συνδέεται με την προεκλογική περίοδο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Η κατάθεση του μάρτυρα ελήφθη στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τον μήνα Αύγουστο μετά τη διαβίβαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης φακέλου που αφορά σε κύκλωμα που διαμεσολαβούσε σε ξέπλυμα χρήματος.
Της λήψεως της ως άνω κατάθεσης προηγήθηκαν άλλες ανακριτικές ενέργειες. Η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και θα απαιτηθούν περαιτέρω ανακριτικές ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί.
Η εισαγγελία ουδέποτε ανακοίνωσε ονόματα των υπό διερεύνηση προσώπων και η όποια αναφορά στην παρούσα φάση στερείται νομικής βάσης.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι θωρακισμένη από το Σύνταγμα με εχέγγυα ανεξαρτησίας και θα συνεχίσει να επιτελεί το καθήκον της ανεξαρτήτως κυβέρνησης».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.