Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Απουσία πραγματικού διλήμματος;

Οι γάλλοι αναλυτές για το «ανύπαρκτο» πολιτικό δίλημμα της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα αλλά και τα πιθανότερα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.
Οι Γάλλοι, έχουν δείξει ενδιαφέρον και περιέργεια για τις σημερινές εκλογές. Από νωρίς το πρωί τα ραδιόφωνα ενημερώνουν για το πως εξελίσσεται η ψηφοφορία, με ανταποκρίσεις αλλά και σχόλια ψηφοφόρων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρξε συνεχής αρθρογραφία αλλά και ρεπορτάζ γύρω από τη ζωή των Ελλήνων, τις συνέπειες του προσφυγικού δράματος και το διακύβευμα των εκλογών.
Οι σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καθαρά πολιτικό ζητούμενο, διότι όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα πρέπει να εφαρμόσει το ίδιο πρόγραμμα.
Έχει ελπίδες επιβίωσης η αριστερά;
Οι Γάλλοι έχουν επίσης την περιέργεια να δουν εάν ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί και πάλι τον Α. Τσίπρα, παρά το τρίτο μνημόνιο και παρά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Να δουν εάν στην Ευρώπη του σήμερα, η αριστερά στη ριζοσπαστική ή στην πιο ήπια μορφή της έχει ελπίδες επιβίωσης.
Για τον Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι οι εκλογές αυτές είναι ρίσκο και πρόκληση. ...
Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, δημοσίευσαν πορτρέτα του και αναρωτιούνται κατά πόσο θα μπορούσε να πάρει την πρωτιά.
Για την αυριανή μέρα κυκλοφορούν διάφορα σενάρια πιθανών συνεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ή επίσης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι τα σενάρια που κυριαρχούν, με την εκτίμηση ότι το πρώτο κόμμα δεν θα πρέπει να πέσει κάτω από το 27% των ψήφων.
Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.