Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δαυίδ εναντίον Μονσάντο... και ο κίνδυνος της επιμόλυνσης των καλλιεργειών από τη γύρη ή τον σπόρο γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και οι διώξεις που υφίστανται οι αγρότες

Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε τις περιπέτειες και τον αγώνα του ζεύγους Schmeiser, αλλά κι άλλων αγροτών ενάντια στον κολοσσό των αγροχημικών. Παρουσιάζονται ξεκάθαρα ο κίνδυνος της επιμόλυνσης των καλλιεργειών από τη γύρη ή τον σπόρο γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών και οι διώξεις που υφίστανται οι αγρότες. Είναι παραγωγή της Denkmal Film.

Δείτε περισσότερα στο gewskwlikas.blogspot.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ - πιέστε το αντίστοιχο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο


Το Εναλλακτικό Σχολείο Οικολογικής Γεωργίας, συνεχίζει ακάθεκτο για  χρονιά να παραδίδει   δωρεάν μαθήματα «θεωρίας και πράξης» για την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου οικονομικά βιώσιμου αγροκτήματος!  
Στο κτήμα του βιοκαλλιεργητή Θοδωρή Αρβανίτη στα Κιούρκα έμπειροι βιοκαλλιεργητές και επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ με σκοπό την προώθηση της οικολογικής γεωργίας και τη διάδοση της τεχνογνωσίας σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ακόμη και ερασιτεχνικά. 

Οι κύριοι άξονες των μαθημάτων είναι:

Έδαφος- Κομποστοποίηση με τον Καβασίλη Σταμάτη
Κηπευτικά με τον Θανάση Τσάκωνα
Φυτοπροστασία με τους Άρη Ηλία και Δημήτρη Κοντοδήμα
Οικονομική του Αγρού με τον Ανδρέα Βαρώτσο
και Πρακτική: Ο Θοδωρής Αρβανίτης για τις ανάγκες πρακτικής στα μαθήματα του Οικοσχολείου παραχωρεί  3 στρέμματα από το κτήμα, με άρδευση, όπου οι μαθητές εφαρμόζουν στην πράξη τη θεωρία που διδάσκονται, έχουν τη δυνατότητα να δουν τον κόπο και τη χαρά της βιολογικής γεωργίας και να γευτούν τους καρπούς της δουλειάς τους, αφού τα προϊόντα που παράγονται, τα μοιράζονται μεταξύ τους.
Στείλτε τις αιτήσεις σας μ' ένα μικρό βιογραφικό, περιγράφοντας συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα! Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 18 του Γενάρη, θα πραγματοποιούνταικάθε Κυριακή μέχρι τέλος του Ιούνη και θα είναι περίπου 20! Ξεκινάνε στις 10 το πρωι μέχρι τις 2 με 3 το μεσημέρι με θεωρία και πράξη!  
Αιτήσεις στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: oikosxoleio@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες στο oikosxoleio.wordpress.com και στο τηλ. 6945263929
Σπεύσατε!!! Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι θέσεις είναι 100 περίπου .

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου