Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Παρθένες και με δίπλωμα... Παρθένες είναι, μωρέ. Κι οι παρθένες είναι γνωστό ότι δεν γνωρίζουν ή απλώς κοκκινίζουν… Εκτός κι αν είναι διπλωματούχες παρθένες...

 
Έχουμε μερικά νεότευκτα κόμματα στις εκλογές της Κυριακής. Με ζωή ελάχιστων ωρών. Γι αυτό και δικαιούνται να μιλούν.
-Είναι η νεογέννητη ΝΔ (Μεϊμαράκη), η σχέση της οποίας με ένα παλιό κόμμα που ονομαζόταν ΝΔ και κυβερνούσε τα μισά από τα προηγούμενα 40 χρόνια, είναι μια απλή συνωνυμία.
-Είναι το ΠΑΣΟΚ (Γεννηματά), γεννημένο επίσης πολύ πρόσφατα. Ουδεμία σχέση – παρά μόνο συνεπωνυμία- έχει με το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε τα μισά από τα προηγούμενα 40 χρόνια.
-Είναι το νευότευκτο Ποτάμι (εδώ ούτε συνεπωνυμία υπάρχει, αφού Μπόμπολας και άλλοι, αλλιώς λέγονται, όπως και η διαπλοκή έχει άλλο όνομα).
Δικαιούνται να ομιλούν λοιπόν.
Δικαιούται ο μόλις εμφανισθείς στην πολιτική ζωή Ευάγγελος Μεϊμαράκης (α, πα, πα, πα, δεν μπορεί να έχει οικογενειακή ευθύνη για τα ατιμώρητα οικογενειακά εγκλήματα των Μεϊμαράκηδων στην κατοχή, εκείνος απλώς συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας στο σύστημα, αφού δεν ανέλαβε ποτέ ούτε την ηθική ευθύνη) να κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα για διαπλοκή.
Έχουν δικαίωμα να μην ξέρουν, τα νέα κόμματα του Ευάγγελου και της Φώφης, για το ότι τα συνεπώνυμα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν 40 χρόνια και κάποια στελέχη τους ...
άδειασαν τα ταμεία, διέλυσαν τη χώρα, δεν έφτιαξαν ποτέ ένα οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, έκαναν ένα δημόσιο χώρο των ρουσφετολογικών τους υποχρεώσεων.
Δικαιούνται τα νεότευκτα κόμματα να μην ξέρουν και να μην έχουν ευθύνη για τη λεηλασία της χώρας και τα μνημόνια.
Δικαιούνται, αφού είναι νέα κόμματα, να μην ξέρουν ότι η Ελλάδα έφτασε, με τα μνημόνια, να έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 60% νέους άνεργους, παππούδες και γιαγιάδες με πετσοκομμένο το 50% της σύνταξης.
Δικαιούνται να μην ξέρουν ότι τα συνεπώνυμα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ονόμασαν μεταρρυθμίσεις τις απολύσεις στο δημόσιο, τις απολύσεις καθαριστριών, δασκάλων, εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Δικαιούνται να μην ξέρουν ότι τα χρόνια που συγκυβερνούσαν οι απλώς συνεπώνυμοι,  εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο εξαιτίας της βαριάς φορολογίας και της οικονομικής εξόντωσης των Ελλήνων.
Δικαιούνται να μην ξέρουν για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, για τις εκατοντάδες χιλιάδες νέων επιστημόνων και άλλων που συγκρότησαν το νέο μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα.
Δικαιούνται να μην ξέρουν για τα σχολεία, για τα νοσοκομεία που έκλειναν, ως υποχρέωση της συγκυβέρνησης των συνεπώνυμων στην τρόικα.
Πού να τα ξέρουν όλα αυτά; Πού να τα μάθουν; Σήμερα γεννήθηκαν για να σώσουν τον τόπο.
Είναι δυνατό να υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» σε άρτι γεννηθέντες;
Έχουν δίκιο να καταγγέλλουν τον Τσίπρα. Κυβέρνησε ολόκληρους 7 μήνες. Εκείνοι υπάρχουν λίγες μέρες, από τότε που προκηρύχθηκαν οι εκλογές.
Δικαιούται ο Βαγγέλης να ζητά συγκυβέρνηση. Να είναι στην κυβέρνηση μαζί με τον Τσίπρα. Γιατί οι προηγούμενες, λερωμένες, κυβερνήσεις της ΝΔ είχαν απλή συνωνυμία με το δικό του το κόμμα. Μη διανοηθείτε να σκεφτείτε ότι ζητά εθνική κυβέρνηση για να περάσει η αντίληψη, «όλοι ίδιοι είναι, λοιπόν», να εξαγνιστούν μέσα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ τα εγκλήματα των συνεπώνυμων. Όχι. Δε ζητάει εθνική συγκυβέρνηση για να καλυφθεί το παλιό πολιτικό σύστημα μέσα σε μια θολή κυβέρνηση και άσκηση πολιτικής. Μην το διανοείστε κάτι τέτοιο.
Άλλωστε, τι σχέση έχει εκείνος με το παλιό πολιτικό σύστημα; Γι αυτό δικαίως αναρωτιέται και λέει ότι δεν καταλαβαίνει το λόγο που ο Τσίπρας λέει όχι σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ.
Έχει δίκιο ο Βαγγέλης. Πού να καταλάβει τις παραλογίες Τσίπρα;
Έχει δίκιο η Φώφη να νιώθει δικαιωμένη, να το λέει και να το δείχνει. Τι έχει άλλωστε να καταλογίσει κανείς στο ΠΑΣΟΚ; Μήπως ότι ήταν στην κυβέρνηση τα μισά από 40 χρόνια; Μήπως ότι κυβέρνησε ή συγκυβέρνησε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων μέχρι τον Γενάρη;  Μήπως ότι έκοψε καμιά σύνταξη, έβαλε κανένα φόρο, κανένα χαράτσι, μήπως ότι έχει ευθύνη για τις απολύσεις, τις αυτοκτονίες, τη διαφθορά, τη διαπλοκή;
Έχει δίκιο η Φώφη. Για απλή συνεπωνυμία των ΠΑΣΟΚ πρόκειται. Μη μπερδεύεστε.
Έχει δίκιο ο Σταύρος, έχει δικαίωμα να μιλάει για τη διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρετε τι έκανε σε 7 μήνες; Το κράτος άλωσε! Παντού άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε στην Κρήτη. Από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των οργανισμών μέχρι τα συμβούλια και του τελευταίου φορέα άλλαξε (και άφησε όλους που είχαν διοριστεί από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!)
Έχει δίκιο ο Σταύρος να θεωρεί τη διαπλοκή ξένη προς την αντίληψή του. Εκείνος μπόρεσε σε μερικές μέρες να δημιουργήσει ένα κόμμα. Είχε και το χρήμα, όπως φαίνεται. Είχε και τους ανθρώπους. Βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημάρχους από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στελέχη των κρατικών μηχανισμών που συγκροτούσαν τα δυο κόμματα. Το αν τον στήριξαν, πριν καν δημιουργηθεί το Ποτάμι, τα μέσα της διαπλοκής και ο Μπόμπολας, ε, τι φταίει; Και γι αυτό θα απολογηθεί;
Έχουν δίκιο όλοι τούτοι, οι νέοι, να κατηγορούν τον Τσίπρα για την καταστροφή της χώρας.
Έχουν δίκιο να τον κατηγορούν για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Δεν την αντιμετώπισε σε 7 μήνες. Έχουν δίκιο να τον κατηγορούν για τη διαπλοκή των μέσων ενημέρωσης. Έχουν δίκιο να τον κατηγορούν για την ανεργία, για το δημόσιο – όμηρο των πολιτικών γραφείων, για τη φτώχεια, για τους άστεγους, για τους άνεργους, για τις κλειστές επιχειρήσεις. Για την καταστροφή της χώρας.
Μπορεί – για να λέμε την αλήθεια- εκείνοι να τα προκάλεσαν αυτά σε 5 ή σε 40 χρόνια, όμως εκείνος έπρεπε να τα αντιμετωπίσει στους 7 μήνες.
Έχουν δίκιο, απόλυτο δίκιο. Γιατί δεν τα αντιμετώπισε; Άλλωστε η εξουσία ήταν δικιά τους. Μια σχέση μόνιμης απασχόλησης είχαν με την κυβερνητική εξουσία. Πώς είναι δυνατό να μείνουν 7 μήνες εκτός δουλειάς και κάποιοι να έχουν το θράσος να θέλουν να τους πάρουν κι άλλο τις μόνιμες εργασίες στα υπουργεία, τους οργανισμούς; Πώς, ε, πώς;
Παρθένες είναι, μωρέ. Κι οι παρθένες είναι γνωστό ότι δεν γνωρίζουν ή απλώς κοκκινίζουν…
Εκτός κι αν είναι διπλωματούχες παρθένες...
Φώτο από http://enfo.gr/ar2399
http://www.candianews.gr/2015/09/18/parthenes-ke-me-diploma/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.