Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

kalami.net/USA: Η παρέμβαση Αλ. Τσίπρα στο Συνέδριο του ''Clinton Global Initiative'', παρουσία του...GAP, 27 Σεπ. '15...

ΔΕΝ μεταδόθηκε ''ζωντανά'' από το CNN, όπως εσφαλμένα και παραπλανητικά αναφέρεται στην Ελλάδα
Ελλαδιστάν: Το θλιβερό, άθλιο, πολιτικό-κομματικό διαπλεκόμενο σύστημα, ''σκοτώνεται'' με ανακοινώσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κ.ά.), γιά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη -που είναι σε εξέλιξη- γιά τα θετικά ή αρνητικά του. Με τέτοια πολιτική ''καφρίλα'', τι καλό να περιμένει ο λαός της Ελλάδας; Τι συμπεράσματα να βγάλουν οι Ελληνο-Αμερικανοί και οι πρεσβείες διαφόρων χωρών στην Αθήνα;
Τι ''κερδίζουν'' οι εφημερίδες ''Καθημερινή'' και ''RealNews'' (και όσα άλλα ΜΜΕ Ελλάδας αναπαράγουν τα παραμύθια), όταν γράφουν ότι η παρέμβαση Τσίπρα, η συνομιλία με τον Μπιλ Κλίντον στο 'Ιδρυμά του, μεταδόθηκε δήθεν ''live'' από το CNN στις ΗΠΑ;
Η ψευδολογία-παραπληροφόρηση, σε τι χρειάζεται;
Ο πρωθυπουργός τόνισε: ''Πρέπει να αλλάξουν πολλά και θα αλλάξουν, στους τομείς της φορολογίας και της δικαιοσύνης... Πρέπει να παταχθεί η γραφειοκρατία και αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων''...
(σημ.: Το πρώτο βήμα έγινε, αλλά από την...ανάποδη: 
Η κυβέρνηση πήρε πίσω στην θέση τους πρόσφατα, 903 επίορκους και αποδεδειγμένα διεφθαρμένους δημόσιους υπάλληλους).
Δεν άφησε καλές εντυπώσεις η παρουσία Τσίπρα, επειδή δεν είχε συγκεκριμένες απαντήσεις στις ουσιαστικές ερωτήσεις του Μπιλ Κλίντον, ειδικά στο ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων.
Επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον τρόπο που αυτή λειτουργεί ως χώρα (γραφειοκρατία-τέρας, ''σάπιο'' κράτος, υψηλή φορολογία, ''λάδωμα'', διαφθορά, διαπλεκόμενοι πολιτικοί κ.ά.), ΔΕΝ θα υπάρξουν.
Τονίζουμε ότι, τα τελευταία 6 χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, σε ανάλογες εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού, γιά το ζήτημα προσέλκυσης επενδύσεων και οι πρώην πρωθυπουργοί (Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς) έλεγαν τα ίδια:

''Θα κάνουμε δραστικές αλλαγές σε φορολογία, γραφειοκρατία κλπ, γιά να έρθουν επενδύσεις''. Φυσικά, δεν άλλαξε τίποτα και ούτε φαίνεται ότι θα αλλάξει στο ''σάπιο ψευτο-κράτος''.
''Λεφτά υπάρχουν'': Πολυμελής-πολυπληθής η πρωθυπουργική και...''μιντιακή'' αντιπροσωπεία από Ελλάδα
Μία από τα ίδια... 'Ενα ακόμα ταξίδι 'Ελληνα πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, γιά τις ''εντυπώσεις''
Στην εβδομαδιαία παραμονή του στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 70η γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τους πρόεδρους Κίνας, Κύπρου, Αιγύπτου, Βραζιλίας, Ισημερινού, Παλαιστίνης, τον πρωθυπουργό Τουρκίας και τον υπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ. Θα μιλήσει και στην γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ (1η Οκτ.).
Επίσης, θα συναντηθεί με τον αυτοανακηρυγμένο ''αρχηγό της Ομογένειας'' αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης και με ''παράγοντες της Ομογένειας'' (δηλ. τα ίδια διαχρονικά ''ψώνια'' που εκπροσωπούν τον... εαυτόν τους και είναι μόνιμα στην μουχλιασμένη κατάσταση του γεν. Προξενείου). Το ζεύγος Τσίπρα, είχε και αναμνηστική φωτογραφία με το ζεύγος Ομπάμα, στην καθιερωμένη δεξίωση (28 Σεπ.) του πρόεδρου των ΗΠΑ γιά τους αρχηγούς κρατών, κυβερνήσεων και υπουργούς εκπροσώπους χωρών.


Περισσότερο χρήσιμη θα ήταν γιά τον πρωθυπουργό μία συνάντησή του με τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης, 'Αντριου Κουόμο, γιά να μάθει πως η Πολιτεία καταφέρνει να προσελκύει πολλές και μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια (χωρίς φόρους γιά μία πενταετία, με εξαίρεση αυτών επί των πωλήσεων), παρά η -γιά την φωτογραφία- συνάντησή του με τον... Αναστασιάδη της μισής Κύπρου, τον ''φευγάτο'' αρχιεπίσκοπο, τον φιλοχρήματο Μπιλ Κλίντον και την... Γιάννα Αγγελοπούλου. Αλλά γιά τα ελληνικά δεδομένα, προέχει η... ''φιγούρα'' γιά εντυπωσιασμό στην Ελλάδα. Από ουσία, μηδέν.
Κατά συνέπεια, ''ειδησεογραφικά'' απομένει να δούμε μόνο σε τι εστιατόρια και καταστήματα θα κάνει ''επιδρομή'' η ελληνική αποστολή, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Σεπτέμβριο, με αφορμή την γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι ''δημόσιες σχέσεις'' γιά την... φωτογραφία.
Σε ότι αφορά τα περί (πιθανής) συνάντησης του πρωθυπουργού με ''Ομογενείς επιχειρηματίες'' γιά ''να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα'', αυτά παραπέμπουν στα χαζά και ανούσια του παρελθόντος, επί GAP και Σαμαρά (περίπτωση γραφικών-φιγουρατζήδων ''κροίσων Ομογενών'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'' - Hellenic Initiative, που κάνουν... ''χλιδάτα δείπνα'' και εράνους μέσω διαδίκτυου γιά να... ''βοηθήσουν τον λαό της Ελλάδας'' με τα χρήματα των... δωρητών, αλλά από ουσία κι επενδύσεις, τίποτα).
- Πολύ πιθανό να δούμε τον κ. Τσίπρα μαζί με την... Γιάννα, μιμούμενο τον κ. Σαμαρά, στο ''χλιδάτο δείπνο'' των ''κροίσων Ομογενών'', Tετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στο Μανχάτταν, γιά να ''εντυπωσιαστούν'' οι κομματικοί και μη, στην Ελλάδα και να γελάμε στην Ομογένεια. Στο δείπνο θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης κλπ, Γιώργος Σταθάκης, που συνοδεύει τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη.
Σημ. 1: 'Οταν το κράτος των Αθηνών γιά δεκαετίες, επιλέγει τους ''τουρίστες-διπλωμάτες'' που στέλνει στις ΗΠΑ, με κομματικά κριτήρια ή προσωπικές προτιμήσεις πολιτικών-υπουργών σε ''ημέτερους'', είναι φυσική και αναμενόμενη η...κατηφόρα. Στην πιό δύσκολη περίοδο μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο γιά την Ελλάδα, αν δούμε προσεκτικά ποιά άτομα (διπλωμάτες) ηγούνται και πως, στην πρεσβεία (Ουάσιγκτον), μόνιμη αποστολή στον ΟΗΕ και στην πλειοψηφία των Προξενείων μας ανά τις ΗΠΑ, τότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε και γιά γέλια και γιά... κλάματα. Γιά ''εμπορικούς ακόλουθους'' και ''γραφεία Τύπου'' ούτε να το συζητάμε: Υπάρχουν, δεν υπάρχουν, το ίδιο είναι.
Σημ. 2: Η ''οργανωμένη Ομογένεια'' των ''βλαχαδερών σούργελων'' Νέας Υόρκης, ούτε ένα δείπνο γιά τον επισκέπτη 'Ελληνα πρωθυπουργό;
Σημ. 3: Γιά την ερώτηση ''γιατί ο πρωθυπουργός δεν επεδίωξε μία συγκέντρωση με ομιλία του, σε μεγάλο χώρο με Ομογενείς;'', υπάρχει η απάντηση: Θα έμαθε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, γιά πολλά χρόνια, κορόϊδεψαν, εξαπάτησαν, χρησιμοποίησαν άσχημα την Ομογένεια.
Σημ. 4: Πως γίνεται και η μεγάλη πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑίων Νέας Υόρκης να είναι...παλιο-ΠΑΣΟΚοι;

'Εκκληση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας
Παρακαλούμε, προφυλάξτε την Ομογένεια από τους άσχετους με απόδημο Ελληνισμό, δηλ. τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη και τον επικεφαλή της ''Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού'' Μιχάλη Κόκκινο. Πείτε τους να ΜΗΝ ομιλούν γιά απόδημο Ελληνισμό, επειδή με την ασχετοσύνη, τις χαζο-''εξαγγελίες'' και τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ τους, ''μας ανεβάζουν την πίεση'' και εξευτελίζουν την κυβέρνηση. Ο απόδημος Ελληνισμός, ΔΕΝ ανέχεται άλλο να του υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη οι ευθυνόφοβες κυβερνήσεις των Αθηνών... Σοβαρευτείτε λίγο... (''Κ'')

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.