Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Ομπάμα “απαντάει” στον Πούτιν... με νέους μισθοφόρους στη Συρία!

από "Press-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
Οι ιμάμηδες της Σαουδικής Αραβίας κάλεσαν σε ιερό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας κι ο 
ιμάμης του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, απειλεί: “Έχουμε 40.000 άνδρες,  τη δύναμη άμεσης επέμβασης, για την υπεράσπιση της Τουρκίας”.
Την ίδια ώρα, μετά την πανωλεθρία από τη ρωσική παρουσία στη Συρία, η δύση αναζητά νέες συμμαχίες, ακόμη και μεταξύ αυτών που μέχρι χθες εξόντωνε μαζί με τον Ερντογάν (τους Κούρδους). Τι τους υπόσχεται;
Ο Ομπάμα, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο CBS News “60 Minutes Overtime”, προδιέγραψε ξεδιάντροπα τη νέα πολιτική της δύσης για την ανατροπή του νόμιμου κι εκλεγμένου προέδρου της Συρίας: «Εκείνο που δεν κατορθώσαμε να κάνουμε ως τώρα και είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω, είναι πως δεν κατορθώσαμε να αλλάξουμε τις δυναμικές στο εσωτερικό της Συρίας».
Μετά την διακοπή του “προγράμματος στρατολόγησης κι εκπαίδευσης αντικαθεστωτικών στη Συρία”, από την αμερικάνικη Γερουσία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς ίχνος ντροπής, αναγνωρίζει ως αποτυχημένη την επιχείρηση των ΗΠΑ, με την επικάλυψη της “αραβικής άνοιξης” να ανατρέψει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση κι έναν εκλεγμένο πρόεδρο μιας χώρας, στον αντίποδα του Ατλαντικού, στη δική μας “γειτονιά”.
Και δεν παραμένει σ' αυτή τη χυδαία ομολογία, αλλά επιμένει:

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σε διπλωματικό πεδίο και να υποστηρίξουμε όπου μπορούμε την μετριοπαθή αντιπολίτευση, για να βοηθήσουμε τη Ρωσία και το Ιράν, ώστε να πιέσουν τον Άσαντ σε μια μετάβαση, αλλά δεν θα προσπαθήσουμε να εισέλθουμε σε(αμερικάνικες) στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Συρίας».
Στην ήττα και τον εξευτελισμό της δύσης από τον Λαό της Συρίας, που για πέντε χρόνια αντιστάθηκε γενναία στην ιμπεριαλιστική επίθεση, την Ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και την γνωστή σ' όλους πλέον στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο “προοδευτικός” μαύρος πρόεδρος επικαλέστηκε τον οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας: «Αν πιστεύετε ότι η καταστροφή της οικονομίας τους κι η ανάγκη να σταλούν δυνάμεις για την υποστήριξη του (Πούτιν) στον μοναδικό του σύμμαχο είναι ηγετική κίνηση, τότε έχετε μια ειδικότερη ιδέα για τους ηγέτες».
Έτσι, μετά την πανωλεθρία της “αραβικής άνοιξης made in USA” και τον ντροπιασμό της Ατλαντικής Συμμαχίας στο στρατιωτικό πεδίο, η δύση προσπαθεί να προσαρμόσει την νεο-αποικιοκρατική της πολιτική στα νέα δεδομένα: της αξιοπρεπούς ήττας. Μια νέα προσπάθεια που θα προσπαθήσει να κρατήσει ενωμένες κι υπό τη σκέπη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες -είδαν να τελειώνουν τα φιλόδοξα όνειρά τους, από τους πυραύλους της Κασπίας Θάλασσας-, που έχει ονοματεπώνυμο: “Συριακό Δημοκρατικό Μέτωπο”!

Στην Ελλάδα, η δημοσιογραφική πορνεία (left.gr) -χρησιμοποιείται αυτός ο χαρακτηρισμός για τη διαχρονική επίθεση (όχι μία ή δύο φορές από λάθος ενημέρωση ή τυχαίες μεταφράσεις για εμπλουτισμό της ύλης του), που εξαπολύει εναντίον του λαού της Συρίας: “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ”- που μεταφέρει αυτολεξεί τα non papers της αμερικάνικης Cia και της Μοσάντ, μέσω του ειδησεογραφικού πορνείου με έδρα το Λονδίνο (sic!), της Μ.Κ.Ο. των μυστικών υπηρεσιών με την ονομασία “Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, για μια ακόμη φορά μετέφερε “γλυκά” κι “αριστερά” την είδηση: “«Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας»: Συμμαχία Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων κατά του ΙΚ”. Και το πρακτορείο του “left.gr” είναι η μόνιμη δίοδος της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας στην Ελλάδα, με “αριστερό” προσωπείο, παγιδεύοντας, αλλά και "διαπαιδαγωγώντας" έντεχνα τη δημοκρατική κοινή γνώμη -περισσότερο τους αγνούς αριστερούς πολίτες, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που ενημερώνονται για τη διεθνή κατάσταση. Ας θυμηθούμε, μόνον και για παράδειγμα -ανάμεσα σε πολλές δημοσιεύσεις τους- “Συρία: Η Ρωσία εγκαταλείπει τον Άσαντ”, 31 Μάη 2015. Όπου το “left.gr” επικαλείται “τις πηγές της συριακής αντιπολίτευσης”, πρέπει να διαβάζουμε: “non papers Cia και Μοσάντ”! Πάντα σε απόλυτη ταύτιση με τη θέση του διευθυντηρίου της Ε.Ε., όπως και με τον σημερινό επίτροπο Αβραμόπουλο, που απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα και δήλωνε: "Το καθεστώς Άσαντ πρέπει άμεσα να αποσυρθεί" (7 Σπετέμβρη 2012). Ο γνωστός για τη "σωτήρια" επιχείρηση Υγείας με τα εμβόλια των εκατομμυρίων -πλήρωσε ο ελληνικός λαός-, που θα τον παρέπεμπε σε δίκη για το σκάνδαλο εμβόλια ο ΓΑΠ, στα εωτερικά ζητήματα μιας τρίτης χώρας, ξεδιάντροπα, δουλικά και σε διατεταγμένη υπηρεσία. Μια πολιτική απέναντι στον φίλο Συριακό λαό, που με θρησκευτική ευλάβεια τήρησαν κι οι προκάτοχοί του Βενιζέλος και Κοτζιάς.
Για τον ρόλο και τη σχέση του “left.gr με τη διεθνή δημοσιογραφική πορνεία εναντίον της Συρίας, κανείς δημοσιογράφος ή έντυπο δεν υψώνει φωνή στην Ελλάδα, παρά μόνον η εφημερίδα του ΚΚΕ “Ριζοσπάστης”, το portal “902” κι ορισμένα ανεξάρτητα ιστολογοφόρα, που δεν σιτίζονται από payroll ΜΚΟ ή πρεσβειών, όπως το “leninreloaded”.
Τι είναι το νέο εφεύρημα της δύσης (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ), που νομίζουν ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να μείνουν στην περιοχή, το “Συριακό Δημοκρατικό Μέτωπο”;
Το “Συριακό Δημοκρατικό Μέτωπο” είναι η αυτόματη μετατροπή των τζιχαντιστών της “μετριοπαθούς” αντιπολίτευσης στη Συρία, των μισθοφόρων της δύσης, σε μια νέα αντικαθεστωτική οργάνωση μισθοφόρων, πάντα και από την πρώτη στιγμή αμερικάνικη σφραγίδα και  αποτελείται κυρίων από:
- ομάδες Κούρδων του People's Defense Units – YPG
- τον γνωστό “ελεύθερο συριακό στρατό” (Free Syrian Army), που τώρα πολεμάει μαζί με το ισλαμικό κράτος εναντίον του άσαντ
- την αραβική ομάδα al- Sanadid Army offensive, με στήριξη από τους Κούρδους του Ιράκ (Iraqi Kurdistan Peshmerga)
- ένοπλες ομάδες Ασσυρίων, με την ονομασία Mawtbo Fulhoyo Suryoyoe (MFS)
Η βάση τους είναι στην Al Hasakah, στα βορειοανατολικά σύνορα Τουρκίας-Συρίας, την περιοχή που ονομάζουν Συριακό Κουρδιστάν.  Αυτός ο νέος μισθοφορικός στρατός της δύσης, επικαλείται ότι θα συγκεντρώσει περίπου 30.000 χιλιάδες μαχητές εναντίον της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης κι όπως το προηγούμενο δυτικό έκτρωμα, δήθεν εναντίον των τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους, που τώρα δραπετεύουν τρομοκρατημένοι από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, προς την Τουρκία.
Το νεογέννητο τέρας, όπως ακριβώς τα προηγούμενα (Αλ Κάιντα, ισλαμικό κράτος) ήδη προικοδοτήθηκε με βαρύ οπλισμό από τις ΗΠΑ. Επισήμως ανακοινώθηκε η αποστολή νέων όπλων, νέοι μισθοφόροι εμφανίζονται δειλά μέσω Τουρκίας, Ιορδανία και Ιράκ, για να αντικαταστήσουν όσους δραπέτευσαν στη δύση ή σκοτώθηκαν από τις ρωσικές επιχειρήσεις.
Ρόλο υποστήριξης αναλαμβάνουν για μια ακόμη φορά η Σαουδική Αραβία κι η Τουρκία του Ερντογάν, που σπαράσσεται από ένα πόλεμο με εμφύλιες διαστάσεις.

Ο Ερντογάν, που στο πρόσωπό του το μεγάλο κεφάλαιο, η δύση, βλέπει τον ιδανικό ηγέτη για την ανοικοδόμηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας για τα συμφέροντά τους, με τη βοήθεια της “διπλωματίας” των ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ, προσεταιρίστηκε τους “φιλοδυτικούς” Κούρδους, υποσχόμενος αυτονομία αν συμπαρατασσόταν εναντίον του Άσαντ, αμέσως μετά την πτώση της νόμιμης κι εκλεγμένης κυβέρνησης του λαού της Συρίας.
Μάλιστα, υποσχέθηκε και τμήμα της Τουρκίας, όπου μαζί με τμήμα της Συρίας και του ιράκ (εκεί οι Κούρδοι είναι χωροφύλακες του Ισραήλ), για το νέο Κουρδικό κράτος.
Οι ηγεσίες των Κούρδων, οι οποίοι μέρα με την ημέρα αποδεικνύονται “ευάλωτοι” στα πάντα και πολύ μακριά από τους ιστορικούς ηρωικούς αγώνες του κουρδικού λαού, δέχτηκαν να δαγκώσουν το χέρι που τους πρόσφερε  τροφή, μόρφωση, ελευθερία κι εθνική ταυτότητα: τη Συρία!
Το ΄χει η μοίρα του λαού της Συρίας να τον προδίδουν όσοι ευεργετούνται από αυτό τον περήφανο κι αδούλωτο λαό. Ο Άσαντ τους προστάτευσε από το μαχαίρι του Ερντογάν και του ισλαμικού κράτους κι όμως κάποιοι σήμερα στρατεύονται εναντίον του, με το “Συριακό Δημοκρατικό Μέτωπο”.
Όμως, οι προδότες κι οι πουλημένοι πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα και θα το εισπράξουν με εκωφαντικό τρόπο. Ένα ακόμη λάθος κάποιων Κούρδων ηγετών, ευρωλάγνοι, που επιτέλους θα ξεσκεπαστούν, αν υλοποιηθεί το σχέδιο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ.
Τώρα οι καταστάσεις έχουν αλλάξει:
Ο Συριακός λαός άντεξε μια σκληρή κι αμείλικτη ιμπεριαλιστική επίθεση σε στρατιωτικό πεδίο, αλλά και σε οικονομικό. Ακόμη κι η Ελλάδα των μνημονίων στρατεύτηκε στον πόλεμο εναντίον της Συρίας: Διακοπή διπλωματικών σχέσεων κι εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας.
Η Ρωσία, μετά από επίσημη πρόσκληση της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, ανέλαβε καθήκοντα εναντίον των τρομοκρατών, των φονιάδων μισθοφόρων του ισλαμικού κράτους.
Η Κίνα έχει ελλιμενίσει στόλο της στις ακτές της Συρίας.
Το μήνυμα από την Κασπία έχει κόψει κάθε όρεξη εμπλοκής στις ΗΠΑ.
Η Χεζμπολά είναι στη Συρία κι υπερασπίζεται τον λαό της. Κι η Χεζμπολά είναι η οργάνωση που το 2006 έτρεψε σε φυγή και σε ήττα τον “ανίκητο” στρατό του Ισραήλ.
Το Ιράν δεν προσφέρεται να πουλήσει τη Συρία. Οι Φρουροί της Επανάστασης πολεμούν στη Συρία μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας.
Τέλος, το φασιστικό τουρκικό καθεστώς του Ερντογάν, παρά τα συνεχή λίφτινγκ της γερμανικής Ε.Ε., παραμένει ο αδύνατος κρίκος, Ο Ερντογάν το έχει κατανοήσει και προσπαθεί να διασωθεί.
Η Συρία Αντιστέκεται και θα νικήσει!


Σχετικά:
Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο!
Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»! 
Τώρα την ορχήστρα διευθύνει ο Πούτιν κι η δύση διαιρεμένη, παραμιλάει...
Έφθασε στην Ταρτούς της Συρίας το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning C-16, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις της Ρωσίας...
Συρία: η δημοσιογραφική πορνεία σε διατεταγμένη Υπηρεσία...
-  EKTAKTO! Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν διακοπή του "προγράμματος" εκπαίδευσης κι εξοπλισμού των "εξεγερμένων" στη Συρία
Maria Saadeh: Ο Άσαντ δεν είναι δικτάτορας...
 Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.