skip to main | skip to sidebar

  • * Αρχική Σελίδα
  • * 1-1-4- News
  • * My web video
  • * Στοχασμός-Πολιτική
  • * Επικοινωνια
  • * Περιεχόμενα
  • * Φιλικά Ιστολόγια
  • * Χρήσιμες Σελίδες
  • * Posts RSS
  • * Σχόλια RSS
"Οι φιλόσοφοι απλά ερμήνευσαν τον κόσμο, με διάφορους τρόπους, το ζήτημα είναι να τον αλλάξουμε" Καρλ Μαρξ

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η φωνή μας είναι η ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών. Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις - κριτικές. Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)
Η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές
Φίλτατε Επισκέπτη του ιστολογιού μας, πριν διαβάσεις τις επιλεκτικές αναρτήσεις μας πρέπει να γνωρίζεις την υποκειμενικότητα των θέσεών μας και εάν συναινείς τότε μπορείς να συνεχίσεις να μας επισκέπτεσαι (για δε τους ασφαλίτες, τους πληρωμένους κυβερνητικούς εγκάθετους, και για όσους έμμισθους συστημικούς "υπαλλήλους", παρόλο που δεν θα τους αφορά η παρούσα διευκρίνηση, έτσι και αλλιώς θα μπαινοβγαίνουν απρόσκλητοι και θα αποδελτιοποιούν και θα ενημερώνουν τα αφεντικά τους). Ο παρών ιστοχώρος ανήκει ιδεολογικά στην θεωρία των δύο άκρων και στην πραγματική δημοκρατία με την εξής ερμηνεία που εμείς ως δημοσιογραφία των πολιτών την ορίζουμε και υποστηρίζουμε ότι: 1. Το ένα άκρο είναι οι πολιτικοί και το άλλο οι φορολογούμενοι πολίτες. 2. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της πραγματικής δημοκρατίας πρέπει να είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Κύριο και απαραίτητο γνώρισμα με Ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή συγκυρία έχουν επίσης θέση δύο κομβικά σημεία της σκέψης του Καστοριάδη για τη δημοκρατία: H ανακλητότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και ο περιορισμός των εξουσιών (καθώς και η εναλλαγή) των (μη εκλεγμένων) κρατικών αξιωματούχων. Τέλος... Εάν οι θέσεις και το σκεπτικό θεωρείς ότι δεν σε αφορά... μάλλον χάνεις πολύτιμο χρόνο να μας διαβάζεις.
"Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, μηδέ λεβέντες Όσσα, ραγιάδες έχεις μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονάν τη θεία τραχειά σου γλώσσα,των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι ... Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, και Μαμμωνάδες βάρβαροι,και χαύνοι λεβαντίνοι, λύκοι ώ κοπάδια οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη." Κωστής Παλαμάς
 ""Η δημοσίευση απόψεων και κριτικής είναι η ψυχή της δημοκρατίας... ο σιωπών δοκεί συναινείν""
Σημείωση: * Τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν τις απόψεις του εκάστοτε συντάκτη και εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα τους
Δεν φιλοξενούμε και Δεν υιοθετούμε παραπλανητικές ή υβριστικές δηλώσεις, μη τεκμηριωμένες απόψεις, μονόπλευρα επιχειρήματα για αμφιλεγόμενα ζητήματα, αυτές μπορεί να εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και μόνον. Σχόλια που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα διαγράφονται άμεσα και χωρίς άλλη προειδοποίηση
Οι Χρήστες μπορούν να εκφράζουν γνώμες - απόψεις κόσμια και σύμφωνα με τους νόμους της ελεύθερης διάδοσης των ιδεών τους, που επιτρέπονται από το ισχύον σύνταγμα μας και παράλληλα τηρούν τους όρους δεοντολογίας χρήσης του ιστοτόπου μας - ειδάλλως θα αποκλείονται.

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ληστεία με τέσσερα γράμματα: ΟΑΕΕ

του Γιάννη Μανιάτη* 
Με αυτό τον τρόπο περιγράφει συνοπτικά η πλειοψηφία των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ τη σχέση με το ασφαλιστικό του ταμείο, καθώς όλο και περισσότεροι καθημερινά ανακαλύπτουν τη διαχρονική ληστεία σε βάρος τους, από τον ασφαλιστικό τους φορέα. Είναι όμως έτσι ή μήπως ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι, μαζί με τις οικογένειές τους, αποφάσισαν ένα ωραίο πρωί να σταματήσουν να πληρώνουν τις εισφορές τους ενώ μπορούσαν;
Ήδη από τον Ιούλιο του 2013, με έρευνα της MARC για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, είχε εντοπιστεί το πρόβλημα πως οι μικρομεσαίοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έφταναν στα οικονομικά τους όρια και κάποιοι μάλιστα τα είχαν εξαντλήσει. *(1) 

Σε αυτή την έρευνα οι "7 στους 10 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που συμμετείχαν, δεν θα έχουν μελλοντικά, καμία πηγή πρόσθετου εισοδήματος, πέραν της σύνταξης". Κάτι που σημαίνει πως τα εισοδήματά τους δεν τους επέτρεπαν να εξασφαλίσουν κάποιας μορφής πρόσθετο εισόδημα.

Το στοιχεί αυτό, γνωστό στην τότε κυβέρνηση μέσω της ΓΣΕΒΕΕ, αποκαθήλωνε τον καθολικό χαρακτήρα της φοροδιαφυγής και ειδικά το μέγεθος αυτής, στον συγκεκριμένο χώρο ελευθέρων επαγγελματιών, αναδεικνύοντας πως η ενδεχόμενη φοροδιαφυγή του κάθε "τυροπιτά", παρά το γεγονός πως συνιστά μια παράνομη πράξη, σε αρκετές περιπτώσεις είναι πράξη επιβίωσης κι όχι πλουτισμού κι ανάλογα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. ...

"Πάνω από 1 στους 4 ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, είχε πλέον σταματήσει να καταβάλλει εισφορές στο ταμείο" ενώ "μόνο οι μισοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, που συμμετείχαν στην έρευνα, θα ήσαν σε θέση να καταβάλουν τις εισφορές τους για το επόμενο διάστημα του 2013" και "9 στους 10 ερωτηθέντες ήσαν υπέρ της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής κλάσης" με "4 στους 10 ασφαλισμένους να εκτιμούν ότι μπορούν αντεπεξέλθουν σε μια εισφορά έως 300€ το δίμηνο, ώστε να είναι συνεπείς".
Όλα αυτά τα στοιχεία ενίσχυαν ότι ανέφερα προηγουμένως αλλά παρ’ όλα αυτά η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και η διοίκηση του ΟΑΕΕ, έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο, πως οδηγούν σε φτωχοποίηση ένα σημαντικό κομμάτι της μικρής επιχειρηματικότητας, με ότι συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους, στους υπαλλήλους τους αλλά και στην οικονομία γενικότερα, καθώς ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ δεν είναι μόνο έμποροι αλλά και βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες από τον χώρο της δευτερογενούς παραγωγής, των υπηρεσιών κι άλλοι.

Κάπως έτσι φτάνουμε στα μέσα Φεβρουαρίου του 2014, όταν δημοσιοποιείται η γνωμοδότηση των έγκριτων νομικών Μανιτάκη – Καϊδατζή*(2), σύμφωνα με την οποία ο ΟΑΕΕ παρανομούσε σε βάρος των ασφαλισμένων του, τόσο με τις αντισυνταγματικά υψηλές εισφορές που τους επέβαλλε από το 2009 και μετά, όσο και με την άρνησή του να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους οφειλέτες, ενώ τους χρέωνε τα ανάλογα ποσά. 

Την εποχή εκείνη οι συγκεκριμένες παρανομίες του ΟΑΕΕ, σε βάρος των ασφαλισμένων του, είχαν εκτιμηθεί σε ένα ποσό της τάξης των 4 δις! Με απλά λόγια οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ είχαν πληρώσει 1,5 ΕΝΦΙΑ επιπλέον, με το κύριο βάρος να πέφτει σε όσους λόγω οφειλών δεν είχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ είχαν χρεωθεί τα ανάλογα ποσά.
Το επόμενο διάστημα ακολούθησε ένα τσουνάμι προσφυγών κατά του ΟΑΕΕ, το οποίο και συνεχίζεται διαρκώς αυξανόμενο και οι δύο πρώτες αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων, κόλαφος κατά του ΟΑΕΕ, οι οποίες υποχρέωναν τον οργανισμό να παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους οφειλέτες.

Αυτές οι αποφάσεις κατά του ΟΑΕΕ*(3), αν και προσωρινές, εκτός του ότι δικαίωναν την γνωμοδότηση Μανιτάκη – Καϊδατζή, σύμφωνα με την πλειοψηφία των νομικών, θεωρείται πολύ δύσκολο έως απίθανο να ανατραπούν στις κανονικές δίκες.

Τον Ιούνιο του 2014, δημοσιεύεται μελέτη του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ *(4). Σε αυτή παρουσιάζεται με αναλυτικούς πίνακες η αύξηση οφειλετών προς τον ΟΑΕΕ στα χρόνια της κρίσης από το 2007 που ήδη κάποια από τα επαγγέλματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ είχαν μπει σε κρίση, όπως για παράδειγμα τα 200 επαγγέλματα γύρω από τον χώρο των κατασκευών. 

Συγκεκριμένα : το 2007 το 15% των ασφαλισμένων είχαν οφειλές - το 2008 το ποσοστό έγινε 18% - το 2009 έγινε 21% - το 2010 αυξήθηκε στο 34% - το 2011 ανέβηκε στο 43% - το 2012 στο 44% - για να φτάσει στο 50% το 2013.
Η ίδια μελέτη κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο ΟΑΕΕ θα είχε αύξηση εσόδων, εάν έδινε τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, κάτι που ζητούσε και η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προηγούμενης έρευνας από την MARC.

Κάπως έτσι φτάνουμε στα τέλη του 2014, όταν σε ομιλία στις 12 Νοεμβρίου στο ΕΒΕΑ, η τότε διοικητής του ΟΑΕΕ, κα Κωτίδου, ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία του οργανισμού*(5). 
Σύμφωνα με αυτά, οι ενεργοί οφειλέτες ήσαν πλέον 375.000, κάτι παραπάνω από έναν στους δύο ασφαλισμένους – δηλαδή, περίπου ένα εκατομμύριο ανασφάλιστων πολιτών, ίσως και παραπάνω, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους και όπως η ίδια ανέφερε "για τους ενεργούς ασφαλισμένους, ποσοστό 70% του συνόλου της οφειλής έχει δημιουργηθεί από το 2009 και μετά" παραδεχόμενη πως "η μεγάλη αύξηση οφειλομένων ποσών συντελέστηκε στα χρόνια της κρίσης" - επιβεβαιώνοντας την προ ενός έτους έρευνα, αλλά και την πρόσφατη μελέτη του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ.

Μετά απ’ όλα τα παραπάνω κι ενώ υπήρξαν κι άλλες αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων κατά του ΟΑΕΕ,θα περίμενε κανείς πως η νέα κυβέρνηση, η οποία σημειωτέον ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί αναλογικότητα εισφορών, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πάγωμα με κεφαλαιοποίηση των οφειλών, αφορολόγητο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες κι άλλα πολλά και κυρίως υπό το βάρος μιας νέας ηθικής, με ρητορική για κοινωνική δικαιοσύνη, θα έδινε λύσεις στα όσα αναφέρθηκαν. Λύσεις που θα έδιναν ανάσα στην πραγματική οικονομία, θα διασφάλιζαν την βιωσιμότητα του ταμείου και θα επανέφεραν στη νομιμότητα και στο κοινωνικό κράτος το μεγαλύτερο μέρος των οφειλετών.

Αντ’ αυτού όμως, όχι μόνο λύσεις δεν δόθηκαν προς την κατεύθυνση ενός κράτους δικαίου, με ισονομία και ισοτιμία των πολιτών, αλλά πρόσφατα το πανελλήνιο άκουσε τον αρμόδιο υφυπουργό να καυχάται για την ιδέα του να επιβάλει πρόσθετο ασφαλιστικό χαράτσι, εν είδη ταφόπλακας, σε έναν ήδη φτωχοποιημένο χώρο και τον υπουργό να τα μαζεύει μετά την θύελλα αντιδράσεων σε αυτή την δήλωση αλλά και στα όσα ανέφερε το πόρισμα της επιτροπής – καλοπληρωμένων κρατικοδίαιτων – σοφών. Τακτική που συνεχίστηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό κο Πετρόπουλο, όταν σε συζήτηση επιτροπής της Βουλήςαπέκλεισε το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν οι οφειλές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχε ο ΟΑΕΕ, ενώ την χρέωνε και παρά της ήδη γνωστές αποφάσεις της δικαιοσύνης. 

Το ποιος, λοιπόν, είναι ο μπαταχτσής, και ποιος ο κλέφτης, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης της χώρας, καθώς δεν αρκεί να έχεις την εξουσία και τα μέσα προπαγάνδας για να προβάλλεις μια στρεβλή πραγματικότητα, διαστρέφοντας την μαρτυρία των αποδείξεων, όπως έγινε μέχρι σήμερα, για να διασώζεται το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης, σε βάρος της πραγματικής οικονομίας.
Παραπομπές: 

1. Ήξεραν και το πρόβλημα και τη λύση για τον ΟΑΕΕ

2. Γνωμοδότηση Μανιτάκη – Καϊδατζή

3. Αποφάσεις κατά του ΟΑΕΕ

4. Μελέτη αύξησης εσόδων του ΟΑΕΕ με ελεύθερη επιλογή κατηγορίας

5. Με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ, το 70% των οφειλών στον ΟΑΕΕ έγιναν μετά το 2009 


* Γιάννης Μανιάτης - Τμήμα Επικοινωνίας & Δημ. Σχέσεων Πανελλήνιας Συντονιστικής Συλλόγων Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων ΟΑΕΕ 

πηγή capital.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"
| More
Αναρτήθηκε από nasosgr στις 18:00
Ετικέτες Ληστεία με τέσσερα γράμματα: ΟΑΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης κινητού
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)

- ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ -

 aw2
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ στο ΣΤΟΧΑΣΜΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Ο ιστοχώρος "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" έχει την αγάπη των αναγνωστών του.

Αναρτήστε μας στα "αγαπημένα σας", είναι κάτι που το έχουμε απόλυτη ηθική ανάγκη.

Όσοι φίλοι ενοχλούνται, είμαστε πρόθυμοι για διάλογο και για τυχόν επεξηγήσεις. ΔΕΝ υποτιμούμε κανέναν -
ΔΕΝ απαξιώνουμε κανέναν.
Όλοι έχουμε το δικό μας δίκαιο δικαίωμα, στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών και στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο, για μια πιο ελεύθερη και ευνομούμενη δημοκρατία.

--------------------------------------------
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί και να μην συμπίπτουν πάντοτε με τα περιεχόμενα των άρθρων που φιλοξενούνται στα πλαίσια της γενικότερης ενημέρωσης των αναγνωστών μας
-------------------------------------------------------------
Το παρόν ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των φιλοξενούμενων άρθρων. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε με την κύρια πηγή ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας με εμάς
--------------------------------------------

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - Νάσος Ζαγγογιάννης.
Επικοινωνήστε μαζί μας : nasosgr.zangi@gmail.com
Τώρα θα είμαστε -Εάν φυσικά το επιθυμείτε - 
στο FaceBook 

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Α.Καζαμίας: Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Εξέταση Μάρτυρα: Δέσποινα Μαρκοπούλου (2/12/25)

Εξέταση Μάρτυρα: Δέσποινα Μαρκοπούλου, εκπρόσωπος Σ.Ο.Λ. Α.Ε. (Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Α.Ε.) - 2/12/25 =====================  ...

Αναζητείστε δημοσιευμένα θέματα στο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

Η κλασική μουσική θεραπεύει την ψυχή και ηρεμεί την καρδιά – Μπετόβεν, Μπαχ, Μότσαρτ, Σοπέν, Τσαϊκόφ

διαχρονικά έργα κλασικής μουσικής :| Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν |

Ευανθία Ρεμπούτσικα – Το Αστέρι Κι Η Ευχή

Ευανθία Ρεμπούτσικα - Το Αστέρι Κι Η Ευχή

Διάλογος Αθηναίων - Μηλίων: Το δίκαιο του ισχυροτέρου

Η ισχύς και το δίκαιο του ισχυροτέρου [Τα δύο περίφημα αποσπάσματα απ’ τον "Διάλογος Αθηναίων - Μηλίων" στο 5ο βιβλίο του Θουκυδίδη]
Ο Θουκυδίδης, η αθηναϊκή δημοκρατία, ο διάλογος Αθηναίων και Μηλίων για την Ισχύ και το Δίκαιο, καθώς η σχέση της τραγωδίας με την φιλοσοφία και την δημοκρατία απασχόλησαν τους τρείς Έλληνες στοχαστές, τον Κ. Καστοριάδη, τον Κ. Παπαϊωάννου και τον Π. Κονδύλη.

web counter

Συνολικές προβολές σελίδας

φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ᾿ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας . . .

Η γνώση, η αλήθεια και οι αξίες είναι έννοιες σχετικές

Σημείωση σε όσους μας αποστέλλουν εξώδικα: Κάθε πληροφορία που αναρτάται στο διαδίκτυο, κείμενα, εικόνες ή βίντεο (με σχετική σημείωση της πηγής - πολλές φορές δεν υπάρχει δυνατότητα της αρχικής, παρά μόνο με υπολογισμό της χρονικής ανάρτησης) θεωρούμε ότι είναι ελεύθερα και χωρίς κόστος για αναδημοσίευση. Αν παρόλα αυτά υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα που χρεώνονται (δεν μας αφορούν), παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα κατεβάσουμε, διότι εμείς δεν χρεώνουμε ούτε έχουμε έσοδα από άλλες πηγές, αφεντικά, διαφημίσεις κλπ.
Επίσης: Αναρτήσεις άλλων ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το παρόν ιστολόγιο "Στοχασμός-Πολιτική".

Η άσκηση των 60 δευτερολέπτων για να ξαναβρείς τη μνήμη σου

"Θαύμα" Αγίου Φωτός: Έτσι αποκαλύφθηκε η αλήθεια

Η σκληρή αλήθεια για το Άγιο Φως: Update - Η δικαίωση Αλικάκου

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Η Δύναμη μας είναι η αγάπη των αναγνωστών μας

Η φωνή μας είναι η ενεργή δημοσιογραφία των πολιτών.
Στείλτε μας και τις δικές σας απόψεις - κριτικές.
Δια δώστε την ιδέα της δημοσιογραφίας των πολιτών και ας παλέψουμε όλοι μαζί ενώνοντας την φωνή όλων μας, χωρίς παρωπίδες, κομματισμούς ή ιδιοτελείς σκοπούς.
Ενθαρρύνατε την ανάδειξη και άλλων φωνών με τη δημιουργία νέων ιστολογίων.
Κάθε ιστολόγιο που κλείνει είναι ένα βαρύ κτύπημα στη δημοκρατία, κάθε νέο ιστολόγιο την ενισχύει και ελέγχει την εξουσία.
Εάν θεωρείται τη φωνή μας έγκυρη, ελεύθερη και αξιόλογη αναρτήστε το σύνδεσμό μας και στο δικό σας ιστοχώρο.
 aw2

Translate Στοχασμός - Πολιτική

Welcome to TinyURL!™

Enter a long URL to make tiny:

Εκπέμπoυμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ 24ώρες

Εκπέμπoυμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ 24ώρες
Ψυχαγωγία, ειδήσεις από την Ελλάδα, τον κόσμο, τον Απόδημο Ελληνισμό. Σχόλια, σάτιρα, διάλογος-συμμετοχή ακροατών, συνεντεύξεις κ.ά... Aναφορές στην ιστορία, πολιτισμό, παραδόσεις της Ελλάδας, στα γράμματα, τέχνες κ.ά.

ενεργό link

Έγγραφη Δήλωση:

Έγγραφη Δήλωση:
Επιθυμία καύσης

Blogs and Sites

myblogs.gr

Τα εν οίκω και εν δήμω

Τα εν οίκω και εν δήμω
Καταθέτω, καταθέτεις, καταθέτουμε........... όχι χρήματα - πού να τα βρεις τέτοιους καιρούς - ούτε βέβαια τα όπλα.....μόνο δουλειά "εν τάξει" και "εν οίκω" για το "δήμο" των απανταχού εργατών φιλολόγων και όσων "φίλα προσκείμενων" μαθητών μας!!!!!

Παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια

Θα αφήσω γένια και μαλλιά για να με λένε γέρο τον πόνο πουχω στην καρδιά μονάχος τον ξέρω. Γλεντάτε νέοι τον ντουνιά γιατί καιρός διαβαίνει Και όποιο μπει στη μαύρη γη ποτέ δεν ξαναβγαίνει
Εορτολόγιο  

Να μην Ζήσουμε σαν Δούλοι

>>>
Να μην ζήσουμε σαν δούλοι ! - Να μην ζήσουμε σκυφτοί !

Romeo And Juliet - Franco Zeffirelli

Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση: -channel 114news-

src="http://cdn.livestream.com/embed/114news?layout=4&color=0x000000&autoPlay=true&mute=true&iconColorOver=0xe7e7e7&iconColor=0xcccccc&allowchat=true&height=385&width=640" style="border:0;outline:0" frameborder="0" scrolling="no">
Watch live streaming video from 114news at livestream.com

1-1-4- News WEB TV - -channel 114news-

channel 114news
Επιλέξτε μία από τις εκπομπές μας "ON DEMAND"
και στο: http://vimeo.com/16310364
Livestream Free Channel Verification Application Approved
Congratulations, 114news is verified!
Effective immediately, you can now stream to unlimited concurrent viewers. In addition, your Livestream Free channel is now listed at livestream.com and is available via search or by browsing the Channel Guide. Plus, your channel is now eligible for promotion in throughout the Livestream Network.
— The Livestream Team
...
Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση
... 
Για ON Line σύνδεση πατήστε: -channel 114news-
...
Για επιλογή video on demand ΕΔΩ

Κάτι πιο σημαντικό από τα μνημόνια

Αμοιβή 100.000 ευρώ από το Wikileaks για το μεγαλύτερο μυστικό της Ευρώπης: Τα τρία μεγάλα Τ (Trade: ΤΤΙΡ ως το «το ΝΑΤΟ της οικονομίας») Εταιρική Σχέση του Ειρηνικού , τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων και Υπηρεσιών [VIDEO: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ και ΕΠΕΙΓΟΝ]
Το WikiLeaks προσπαθεί να συγκεντρώσει το ποσό των 100.000 ευρώ προκειμένου να το προσφέρει ως αμοιβή για αυτό που θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό μυστικό

Η πιο όμορφη μουσική στον κόσμο 🌿 Ακούστε αυτή τη μουσική και θα νιώσετε καλύτερα

Peace Melody

Νίκος Γκάτσος Όλα τα τραγούδια



Νίκος Γκάτσος Όλα τα τραγούδια