Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Αχμέτ Νταβούτογλου:Κατάρριψη αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Τουρκίας (δηλ, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ή η καλύτερη επίθεση είναι η άμυνα κατά το δοκούν!!!]

Νίκο Κοτζιά - Που ήσουν νιότη πούλεγες πως θα γινόταν άλλος…,

Δεν θα διστάσει η Τουρκία να καταρρίψει στρατιωτικά αεροσκάφη τα οποία παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, Αχμέτ Νταβούτογλου, το Σάββατο, μία ημέρα μετά την κατάρριψη αγνώστου ταυτότητας μη επανδρωμένου αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
Ειδικότερα, η κατάρριψη έγινε εντός του τουρκικού εναερίου χώρου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
«Καταρρίψαμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος την Παρασκευή. Εάν ήταν επανδρωμένο, θα πράτταμε το ίδιο. Οι κανόνες εμπλοκής μας είναι γνωστοί. Όποιος παραβιάζει τα σύνορά μας, θα λαμβάνει την αναγκαία απάντηση», υπογράμμισε ο κ. Νταβούτογλου, σε προεκλογική εκδήλωση του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο ίδιος.

Ώστε όποιος παραβιάζει εναέρια σύνορα θα καταρρίπτεται κύριε Νταβούτογλου;

Εναέριος Χώρος - Αρχείο Παραβάσεων/Παραβιάσεων Πηγή: http://www.geetha.mil.gr/el/violations-el/fir-violations-el.html

Εναέριος Χώρος - Αρχείο Παραβάσεων/Παραβιάσεων

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΕΕΧ) - ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΚΕK)  ΤΟΥ ICAO
Συγκεντρωτικά 2015
Συγκεντρωτικά 2014
Συγκεντρωτικά 2013
Συγκεντρωτικά 2012
Συγκεντρωτικά 2011
Συγκεντρωτικά 2010
Συγκεντρωτικά 2009

Στοιχεία Ανά Ημέρα Παραβιάσεων Ε.Ε.Χ. και Παραβάσεων Κ.Ε.Κ. ICAO - Οκτώβριος 2015
A/AΗμ/νίαΣχηματισμοίΑ/ΦΟπλισμέναΑ/ΦCN-235Ε/ΠΣυνολο Α/ΦΠαραβάσεις Κ.Ε.ΚΠαραβιάσεις Ε.Ε.Χ.ΕμπλοκέςΥπέρπτησηΠεριοχή
1316/10/201512-1-334--Βορειοανατολικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
1215/10/20152822111542-Βορειοανατολικό, Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
1114/10/20152822-105311-Βορειοανατολικό, Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
1013/10/201514---41---Νοτιοανατολικό Αιγαίο
912/10/201516-1-733--Βορειοανατολικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
811/10/2015---1-11---Νοτιοανατολικό Αιγαίο
709/10/2015---2-231--Νοτιοανατολικό Αιγαίο
608/10/201531222115732-1Βορειοανατολικό, Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
507/10/2015310431141039-2Βορειοανατολικό, Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
406/10/2015---1-112--Κεντρικό Αιγαίο
305/10/2015---21354--Κεντρικό & Νοτιοανατολικό Αιγαίο
202/10/2015---1-11---Νοτιοανατολικό Αιγαίο
101/10/2015162--615--Βορειοανατολικό Αιγαίο
Παρατηρήσεις
  • Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
  • Για τα παραπάνω στοιχεία ενημερώνεται αρμοδίως το Υπουργείο Εξωτερικών.
Υπόμνημα
  • Παραβάσεις Κ.Ε.Κ. = Παραβάσεις Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας
  • Παραβιάσεις Ε.Ε.Χ. = Παραβιάσεις Εθνικού Εναέριου Χώρου
  • Α/Φ = Αεροσκάφος
  • Ε/Π = Ελικόπτερο
  • ICAO = International Civil Aviation Organization
=======================================================

Μετά τα παραπάνω Ν.Κοτζιάς: 

"Κοινή επιθυμία να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο και το Κυπριακό"






«Κοινή μας επιθυμία είναι να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο, να λύσουμε τα ζητήματα του Αιγαίου και να πέσουν οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις γύρω από το χαρακτήρα σειράς περιοχών. Θέλουμε να λύσουμε, επίσης, το Κυπριακό. Είναι μια ευκαιρία.

Ένα ανοιχτό παράθυρο, που συνηθίζουν να λένε οι Αμερικάνοι». Με αυτή τη δήλωση ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επισφράγησε τη συνάντησή του στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κοινοτήτων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, των μικρών μειονοτήτων που υπάρχουν στο νησί και να αποκατασταθεί η Κύπρος ως ένα κράτος ανεξάρτητο, κυρίαρχο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με φιλικές σχέσεις προς όλους και πριν από όλα βέβαια προς την Τουρκία και την Ελλάδα. Μία Κύπρος, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, που να διασφαλίζει όμως το μέλλον και την αίσθηση ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι είναι κύριοι φίλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Κοτζιάς.
Στη συνέχεια, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αποκάλυψε πως επήλθε συμφωνία «για να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές συζητήσεις, που αφορούν την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου ήδη έχουμε μία επιτυχία θα έλεγα». 
«Ήδη συμφωνήσαμε και ανακοινώνουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη θαλάσσια ασφάλεια, που περιλαμβάνει εννέα τεχνικές πλευρές που δεν είναι για να αναλυθούν σε μια συνέντευξη τύπου» υπογράμμισε.
Ο Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς για το Κυπριακό είπε πως «προωθώντας τις λύσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό θα αφήσουμε τους θετικούς ασκούς ανέμου, θα δώσουμε ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και θα κάνουμε ακόμα πιο σημαντικό το ρόλο τους στην περιοχή και παραπέρα.
Ευχαριστώ για το πάρα πολύ καλό θετικό και φιλικό κλίμα όλων των συζητήσεών μας. Η αίσθησή μου ήταν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό κλίμα φιλικής διάθεσης και πρόθεσης να βρούμε ουσιαστικές λύσεις και γι’ αυτό άλλη για άλλη μία φορά χίλια ευχαριστώ για τη φιλοξενία που είχαμε χθες και σήμερα».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων:
«Eυχαριστώ για την πρόσκληση, στην όμορφη Άγκυρα, που έχει αλλάξει μετά από 16 χρόνια που είχα να έρθω, και ευχαριστώ και για τις συναντήσεις που είχα και με τον Πρωθυπουργό κ. Νταβούτογλου και τη συνάντηση που θα έχω σήμερα το μεσημέρι με τον Πρόεδρο κ. Ερντογάν.
Δεχτήκαμε την πρόσκληση για τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Τουρκία και περιμένουμε όποια μέρα θέλει τον Υπουργό τον κ. Τσαβούσογλου. Είστε πάντα καλοδεχούμενος και εσείς και ο κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα και σε ένα από τα πολλά όμορφα ελληνικά νησιά.
Βρίσκομαι εδώ σαν φίλος που εργάζεται, πάνω από 25 χρόνια για την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση της φιλίας και του διεθνούς δικαίου. Πάντα εκτιμώ και θέλω να κάνω ειλικρινείς συζητήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες και στους δύο λαούς.
Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ, προσωπικά, τον κ. Υπουργό, που σήμερα το βράδυ θα βρεθούμε στη γενέτειρά του, την Αττάλεια, για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία εξαιρετικά καλή διοργάνωση, όπως ήταν και η διοργάνωση της επίσκεψής μου.
Γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι, οι Έλληνες αλλά και οι διεθνείς, τις ανησυχίες που έχω εκφράσει εδώ και αρκετούς μήνες για την αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο, που είναι μέσα σε ένα τρίγωνο, όπως πάντα λέω, Ουκρανία, Λιβύη, Μέση Ανατολή. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο παράγοντες σταθερότητας σ’ αυτήν την περιοχή και ανταλλάξαμε πρώτες σκέψεις για το πως θα μπορούσαν να θεσμοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητά τους.
Συμφωνήσαμε να ξαναρχίσουν οι διερευνητικές συζητήσεις, που αφορούν την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπου ήδη έχουμε μία επιτυχία θα έλεγα. Και ευχαριστώ και την ελληνική πλευρά, την ελληνική διπλωματία, που εργάστηκε σκληρά γι’ αυτό και την πλευρά του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Ήδη συμφωνήσαμε και ανακοινώνουμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη θαλάσσια ασφάλεια, που περιλαμβάνει 9 τεχνικές πλευρές που δεν είναι για να αναλυθούν σε μια συνέντευξη τύπου.
Κοινή μας επιθυμία είναι να λυθούν τα προβλήματα στο Αιγαίο, να λύσουμε τα ζητήματα του Αιγαίου και να πέσουν οι εντάσεις και οι αμφισβητήσεις γύρω από το χαρακτήρα σειράς περιοχών.
Θέλουμε να λύσουμε, επίσης, το Κυπριακό. Είναι μια ευκαιρία. Ένα ανοιχτό παράθυρο, που συνηθίζουν να λένε οι Αμερικάνοι. Πιστεύουμε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κοινοτήτων, Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, των μικρών μειονοτήτων που υπάρχουν στο νησί και να αποκατασταθεί η Κύπρος ως ένα κράτος ανεξάρτητο, κυρίαρχο, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με φιλικές σχέσεις προς όλους και πριν από όλα βέβαια προς την Τουρκία και την Ελλάδα. Μία Κύπρος, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, που να διασφαλίζει όμως το μέλλον και την αίσθηση ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι είναι κύριοι φίλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Θέλω να πω και από αυτό το βήμα, ότι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Την πορεία που ξεκινήσαμε το φθινόπωρο του ’99 στο Τάμπερε και αποφασίσαμε στο Ελσίνκι το ’99. Η Ελλάδα δεν έχει ‘ναι μεν αλλά’ για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας. Θέλουμε την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέλουμε μια ευρωπαϊκή Τουρκία.
Θέλουμε μία Τουρκία που θα υιοθετήσει όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που να αναγνωρίζει τον πλούτο του τουρκικού λαού σε πολιτισμό, σε παραδόσεις, σε εμπνεύσεις, σε διεισδυτικότητα και σε πολιτική σκέψη.
Επίσης, συζητήσαμε την ανάγκη να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας παραπέρα σε μια σειρά από τομείς. Ιδιαίτερα στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, που γι’ αυτήν δεν φταίνε οι ψυχές που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στις θάλασσες, ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, αλλά τα σκληρά κοινωνικά προβλήματα και οι πόλεμοι στην περιοχή τους και βέβαια τα κυκλώματα που έχουν κάνει μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μπίζνες στη μεταφορά ανθρώπων. Και συμφωνήσαμε ότι πρέπει οι Υπουργοί μας Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, να συνεργαστούν για τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και για τη διαμόρφωση μιας πολύ αυστηρής νομοθεσίας και νομολογίας στο ζήτημα.
Επίσης, μια επιτροπή θα επανεξετάσει και θα ελέγξει την πορεία όλων των συμφωνιών που υπήρξαν στις δύο συναντήσεις Κυβέρνησης προς Κυβέρνησης. Σκεφτόμαστε τη διαμόρφωση μιας τεχνικής ομάδας για την ανάθεση των οικονομικών μας σχέσεων. Δίκτυα υποδομών, οικονομικές σχέσεις και συνεργασία, αποτελούν θεμελιακή βάση για τη διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, όχι μόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αλλά και σ’ όλα τα Βαλκάνια.
Μελετώ με προσοχή την τουρκική πολιτική και διαπιστώνω ότι, όπως και εμείς, δεν θέλουν να αποκλείουν κανέναν από συνεργασίες. Και το λέω με αφορμή τα Βαλκάνια.
Νομίζω ότι προωθώντας τις λύσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό θα αφήσουμε τους θετικούς ασκούς ανέμου, θα δώσουμε ώθηση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και θα κάνουμε ακόμα πιο σημαντικό το ρόλο τους στην περιοχή και παραπέρα.
Ευχαριστώ για το πάρα πολύ καλό θετικό και φιλικό κλίμα όλων των συζητήσεών μας. Η αίσθησή μου ήταν ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικό κλίμα φιλικής διάθεσης και πρόθεσης να βρούμε ουσιαστικές λύσεις και γι’ αυτό άλλη για άλλη μία φορά χίλια ευχαριστώ για τη φιλοξενία που είχαμε χθες και σήμερα».
Δημοσιογράφος: Ερώτηση σχετικά με το Κυπριακό
Κοτζιάς: Η ελληνική Κυβέρνηση έχει κάνει δύο εκτεταμένες συναντήσεις με την κυπριακή Κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα αυτό. Ήταν και πρόσφατα στην Αθήνα ο καλός φίλος, Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης.
Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει με όλους τους τρόπους και θέλει να διευκολύνει τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυπριακή Κυβέρνηση. Θέλουμε το Κυπριακό να λυθεί, αλλά να λυθεί με σωστό τρόπο. Δεν θέλουμε κανείς να επιβάλλει ή να πιέζει έξωθεν τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Κύπρο. Είναι καλή ευκαιρία και η εκλογή του κ. Ακιντζί. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που κρατάει ακόμα, αυτά τα στοιχεία που λέγαμε παλιά της «κυπριακής συνείδησης». Θέλουμε να βρούμε τρόπους και συζητήσαμε πώς να βοηθήσουμε και να διευκολύνουμε αυτή τη διαπραγμάτευση. Η λύση του Κυπριακού θα απελευθερώσει πολλές δυνάμεις στην περιοχή.
Ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Η αίσθηση που έχω αποκομίσει είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο κ. Νταβούτογλου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Τσίπρας έχουν αυτό που λέμε «καλή χημεία». Είναι νέοι άνθρωποι με δημιουργική σκέψη, με αντίληψη του διεθνούς περιβάλλοντος και των συμφερόντων των δύο κρατών.
Γι’ αυτό με μεγάλη χαρά θα έρθει ο κ. Τσίπρας στην Τουρκία για να συζητήσουν όλα τα ζητήματα που χρειάζονται προώθηση και κατανόηση. Θέλω να σας πω ότι στις διεθνείς σχέσεις, το σημαντικό είναι να λύνονται προβλήματα. Αλλά εξίσου σημαντικό για να φθάσουμε στην λύση των προβλημάτων είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης. Και μια αίσθηση ασφάλειας, ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε. Ένα πρώτο μεγάλο βήμα ήταν η σημερινή μου συνάντηση με το συνάδερφο Υπουργό και τον ευχαριστώ.
Νομίζω ότι η εμπιστοσύνη που νοιώθαμε ότι μπορούμε να έχουμε ο ένας για τον άλλο, ότι μιλάμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα πάνω σε όλα τα θέματα, και με την ευθύνη που έχουμε για τις χώρες μας, αυτή η εμπιστοσύνη έκανε ένα άπλετο βήμα στο μέλλον, μπροστά!
Νομίζω ότι η επίσκεψη του κ. Τσίπρα θα είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα. Και αν επιτρέπεται να το πω επειδή δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, οι δύο χώρες είναι τυχερές που έχουν αυτούς τους Πρωθυπουργούς. Ανοιχτοί στα καινούργια και στις ανάγκες του 21ου αιώνα. Τα προβλήματα υπάρχουν και πρέπει να παλέψουμε να τα λύσουμε. Ελπίζω να λύσουμε όσο το δυνατό περισσότερα.
Δημοσιογράφος: Ερώτηση για το DHKP-C και την απελευθέρωση του Ξηρού.
Κοτζιάς: Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον τουρκικό λαό για τον χαμό χθες ενός ακόμα τούρκου πολίτη. Και είμαστε πάντα στη διάθεση της Τουρκίας αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι. Και θέλω να πω ότι συμφωνώ με τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη, έτσι όπως εκφράστηκε από το συνάδερφό μου, τον κ. Υπουργό.
Απλώς πρέπει όλοι εμείς που ανήκουμε σε δυτικούς θεσμούς να αναρωτηθούμε αν όλα τα τελευταία χρόνια ήταν όλα καλώς καμωμένα στην περιοχή μας. Και αν είχαμε έγκαιρα σκεφτεί τις λύσεις που πρέπει να έχουμε έτοιμες για κάθε ενέργειά μας.
Τώρα, στο ερώτημά σας. Εγώ ξέρετε έρχομαι από την Αριστερά. Και από μικρό παιδί εντάχθηκα στη μάχη ενάντια στη Χούντα και στο φασισμό. Είχαμε στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα την περίοδο 1967 – 74. Το 1967 έγραψα το πρώτο μου άρθρο, στον παράνομο Τύπο. Είναι πολλά χρόνια πίσω. Και ήταν ενάντια στην τρομοκρατία. Το πρώτο κείμενο που έχω γράψει στη ζωή μου. Δημόσια. Έστω και στον παράνομο Τύπο. Νοιώθω βαθειά εχθρότητα απέναντι στην τρομοκρατία.
Και θέλω κι από αυτό το βήμα να εκφράσω και τη λύπη μου για κάθε άνθρωπο που χάνεται από την τρομοκρατία και ειδικότερα για τους Τούρκους διπλωμάτες που χάθηκαν στην Ελλάδα. Παρακάλεσα το συνάδερφό μου Υπουργό να εκφράσει για άλλη μια φορά στις οικογένειες των θανόντων τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον πόνο τους, ο οποίος ποτέ δεν ξεπερνιέται.
Τώρα, ειδικότερα για το νόμο. Ο νόμος είναι προϊόν νομοθετικής διαδικασίας που έλαβε υπόψη του 11 καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Είναι ένας νόμος που ανταποκρίνεται στις αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Αυτό είναι το πλαίσιό του. Επειδή όμως αυτός ο νόμος θα μπορούσε σε έναν τρομοκράτη να του δώσει κάποιες δυνατότητες, όπως ρωτάτε, στο νόμο προβλέφθηκαν αυστηρές προβλέψεις. Πρώτον, ο κρατούμενος πρέπει να κάνει αίτηση. Δεύτερον, να ελεγχθεί από ιατρική επιτροπή αν πράγματι υπάγεται στις αναπηρίες που προβλέπει ο νόμος.
Ο Ξηρός είναι 98% ανάπηρος. Είναι τυφλός. Και έχει σκλήρυνση. Τρίτον πρέπει να κάνει αίτηση στο δικαστήριο που τον καταδίκασε για να μετακινηθεί. Τέταρτον, αν του δώσει άδεια το δικαστήριο, μετακινείται υπό αυστηρή επίβλεψη και με περιορισμένες δυνατότητες επικοινωνίας με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Ερωτήθηκα σχετικά από φίλους δυτικούς και τους είπα ότι δεν προβλέπω ότι ο Ξηρός θα κάνει χρήση αυτού του νόμου. Τους το είπα υπεύθυνα. Προχθές αρνήθηκε να κάνει αίτηση. Άρα είμαστε εκεί, δεν έχει κάνει αίτηση και δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει ένα νόμο που θεωρεί ότι του περιορίζει τις ελευθερίες. Και θέλω να κάνω μια παρατήρηση, θα την πω δημόσια. Δεν αφορά τη χώρα που βρίσκομαι, αφορά άλλες χώρες.
Όταν δίδασκα στο Harvard, στο Πανεπιστήμιο του Harvard, την περίοδο 2000 – 2002 είχε εκδοθεί ένα βιβλίο του Αντόνιο Νέγκρι, του επικεφαλής των Ερυθρών Ταξιαρχιών, ο οποίος δίδασκε επίσης στη διπλανή αίθουσα. Ούτε βραχιολάκι είχε, ούτε αναπηρία είχε.
Επίσης, να σας πω, από το Γκουαντανάμο, το γνωστό στην Κούβα, έχουν αφεθεί τρομοκράτες που συμμετέχουν στον τζιχαντισμό. Χωρίς βραχιολάκια βέβαια και χωρίς να έχουν ζητήματα υγείας. Κατά συνέπεια, εμείς έχουμε έναν βαριά άρρωστο τρομοκράτη, ο οποίος με τις προϋποθέσεις που του βάζουμε δε ζητάει να χρησιμοποιήσει το νόμο, απόδειξη ότι ο νόμος δεν ήταν γι’ αυτόν. Και πολλοί από τους δυτικούς μας φίλους που μας κάνουν αυστηρή κριτική φέρθηκαν πιο εύκολα σε ανάλογες περιπτώσεις. Αυτό το λέω πολύ ευγενικά.
defencenet

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.