Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Ο ΕΝΦΙΑ είναι παράλογος και θα τον καταργήσουμε... αλλά προς το παρόν πληρώστε "κοψοχέρηδες": gsis.gr: Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων) - Απατεώνας - Συνώνυμα Αντώνυμα Σημασία...

Αλέξης Τσίπρας – Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας

Open book 01.svg Ουσιαστικό

απατεώνας αρσενικό
  • το πρόσωπο που ξεγελάει κι εξαπατά συστηματικά τους άλλους για δικό του όφελος, με το να εκμεταλλεύεται την εμπιστοσύνη, την καλή διάθεση που δείχνουν ή την αφέλειά τους


Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ στο τέλος του Οκτωβρίου 2015 είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2016.
Picture 0 for gsis.gr: Εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015 (Ενιαίος Φόρος Ακινήτων)
Ξεκίνησε, με αρκετά προβλήματα, από το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015 και αναρτώνται σταδιακά στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2015, σε 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στο σύστημα Taxis θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι ίδιος με πέρυσι εκτός για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για τα οποία καταργήθηκε η απαλλαγή τους. [Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή Ε9 για να δείτε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2015 και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής, επιλέγοντας τα links στο τέλος του άρθρου].


Να σημειωθεί ότι λόγω υψηλού αριθμού επισκέψεων (φόρτου) η υπηρεσία E9 τίθεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός λειτουργίας (αδυναμία σύνδεσης). Δοκιμάστε ξανά λίγο αργότερα.


Θυμίζουμε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ στο τέλος του Οκτωβρίου 2015 είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet. Οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από το φόρο έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι ενώ διατηρήθηκε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
[άνθρωπος που εξαπατά συστηματικά τους άλλους]
απατεώνας: 
αδίστακτος / σεσημασμένος απατεώνας
λωποδύτης: πρόκειται για μεγάλο λωποδύτη, έχει εξαπατήσει πολλούς
λοβιτουρατζής, 
παπατζής
ματσαράγκας
μπαγαμπόντης
μπαγαπόντης
παγαπόντης
βαγαπόντης
αρπάχτρα
λαμόγιο: τα λαμόγια του χρηματιστηρίου
λαμόγιας
μασκαράς: πώς έμπλεξες με τέτοιο μασκαρά;
φιδέμπορας
εμπαίκτης: εμπαίκτες του λαού
[αδίστακτος απατεώνας]
θεομπαίχτης
 αετονύχης
[απατεώνας που εξαπατά τους άλλους κάνοντας επίδειξη ανύπαρκτων γνώσεωνθαυματουργικώνικανοτήτων ή προσόντων]
αγύρτης
καμποτίνος
κομπογιαννίτης
θαυματοποιός
τσαρλατάνος
[πλανόδιος θαυματοποιός]
 σαλτιμπάγκος
[αυτός που εξαπατά τους άλλους με διάφορα τεχνάσματα]
ταχυδακτυλουργός: μου πάσαρε σάπια μήλα, ο ταχυδακτυλουργός
[αυτός που διαπράττει μικρής σημασίας απάτες]
μικροαπατεώνας
απατεωνίσκος
 μικροκακοποιός
[αυτός που κάνει κομπίνες]
κομπιναδόρος
[αυτός που παίζει το παράνομο παιχνίδι παπάς]
 παπατζής
[απατεώνας που εξαπατά τους άλλους μεταχειριζόμενος μαγικά φίλτρα]
 μάγος
[μεγάλος απατεώνας]
μεγαλοαπατεώνας
μεγάλης ολκής απατεώνας

-------------------------------------------------------------------------------------


Την δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν θα αναλάβει την κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον Σκάι τονίζοντας πως είναι ένας φόρος λαιμητόμος ενώ τόνισε πως θα αντικατασταθεί από έναν φόρο Μεγάλης Ακίνητης. 

«Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν 4 πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό διευκρίνισε πως θα ισχύσει από το 2015, μετά το σχετικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή, ενώ ο ΕΝΦΙΑ για το 2014 θα πληρωθεί κανονικά καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε πως θα υπάρξει μια απώλεια 1,8 δισ η οποία θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ τόνισε πως θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι αντικειμενικές αξίες.

Για το περιουσιολόγιο, επεσήμανε πως δεν θα είναι μέσο φορολόγησης και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και όχι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Για το θέμα των καταθέσεων ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε πως «η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ». «Οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε «είναι εγγυημένες οι τράπεζες μας είναι στο ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένες από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος.»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αρνείται να συνδιαλλαγεί, τονίζοντας πως «του ζήτησα  να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά δεν δέχτηκε γιατί δεν έχει επιχειρήματα».

Μάλιστα κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως έχει κάνει εθνική πολιτική την γονυκλισία. «Εμείς λέμε πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της αυτοδυναμίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε πως «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές» και εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά δεν θα πάει. 

«Ο ελληνικός λαός έχει και τη γνώση και την εμπειρία και την σοφία, έχει και την εμπειρία με αυτή τη συγκυβέρνηση πως λειτούργησε και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου