Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Νέα κυβερνητικά σενάρια - Οταν αυτοεξευτελίζεται ο Α. Τσίπρας (3 Βίντεο) - "ΔΕΝ γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει..." - Πάμε τώρα παρακάτω:



Η κυβερνητική πλειοψηφία πελαγοδρομεί και το ένα σενάριο διαδέχεται το άλλο για το πώς θα διαχειριστεί την μνημονική – ταξική πολιτική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει.

Την ίδια στιγμή που οι παραιτήσεις μελών του οργανωμένου ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου επεξεργάζεται μεθοδεύσεις για το πώς θα παρουσιαστεί «καλό παιδί» και υπάκουος μαθητής» στα κελεύσματα των ξένων δανειστών – τοκογλύφων του ελληνικού κράτους.

Πριν κάνουμε αναφορά σ’ αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να σταθούμε λίγο στο...
 ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας στην γερμανική εταιρεία Fraport. 


Σήμερα υλοποιείται μια ήδη ανειλημμένη κυβερνητική δέσμευση στους «προστάτες» της, ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο  για το οποίο η ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αμφισβητώντας την νομιμότητά του  καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για απιστία σε όλους όσους συνέβαλλαν στην συμφωνία-σκάνδαλο.

Ας δούμε όμως τι έλεγε ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, προεκλογικά, μιλώντας στην Ρόδο καυτηριάζοντας την τότε κυβέρνηση που σκόπευε να προχωρήσει στο σκάνδαλο που σήμερα κάνει η κυβέρνησή του:
«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων, γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη. Το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. … Αρκετά λοιπόν μ αυτό το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις αλλά αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας έναντι ευτελούς τιμήματος».


Πάμε τώρα παρακάτω. Όπως ακούμε στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ το οποίο παραθέτουμε τα σενάρια για ψήφο εμπιστοσύνης και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές απομακρύνονται με το Μέγαρο Μαξίμου να σχεδιάζει κλείσιμο της βουλής και δημιουργία θερινών τμημάτων.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί αυτοί αποσκοπούν στο να περάσουν από την βουλή, μέσα στο καλοκαίρι, διάφοροι μνημονικοί – εφαρμοστικοί νόμοι που εκκρεμούν οπότε είναι πολύ εύκολο να το διαχειριστεί αυτό η κυβέρνηση στα θερινά τμήματα.
Οι βουλευτές που θα συμμετέχουν θα είναι της απολύτου εμπιστοσύνης της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Οι αρχηγοί των κομμάτων καθορίζουν την σύνθεσή της) και στην περίπτωση ακόμα που βρεθεί κάποιος να διαφωνήσει έχει την δυνατότητα ο πρωθυπουργός να τον αντικαταστήσει.

Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεται ο Τσίπρας να αποφεύγει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης, που δεν ήξερε πώς θα καταλήξει και η κυβέρνηση αποκτάει πολιτικό χρόνο για να διαχειριστή την … κυβίστηση της. Προφανώς οι «εταίροι» θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα την κυβέρνηση ώστε να ψηφιστούν όλα το προαπαιτούμενα για να μπει σε εφαρμογή το νέο «αριστερό» Μνημόνιο – λαιμητόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Φυσικά όλα αυτά είναι σενάρια κορυφής, σχεδιασμοί, επί χάρτου της κυβέρνησης και των ξένων «εταίρων» της. Ο Σεπτέμβρης προβλέπεται πολύ «θερμός» μήνας και αν βγει ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο όλα μπορεί να ρθουν τα πάνω –κάτω.

Οταν αυτοεξευτελίζεται ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας
Τσίπρας: Με 1,40 εισιτήριο οι εργαζόμενοι θέλουν ένα μηνιάτικο
Τι τα έλεγες αφού δεν τα πίστευες;



Αυτά έλεγε ως απλός και ταπεινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ:
Τσίπρας: Με 1,40 εισιτήριο οι εργαζόμενοι θέλουν ένα μηνιάτικο



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.