Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσίπρα στο Ισραήλ: Βάλε ένα κιπά κι εσύ (έστω αναδρομικά), μπορεί έτσι να παραμείνεις πρωθυπουργός!

Σχετικά: Λέγεται ότι για να γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα πρέπει να φορέσεις πρώτα κιπά - Γελάει και το παρδαλό κατσίκι με τον Τσίπρα Εξωτερικού...
Το πρόγραμμα της επίσκεψης:
Πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού σε Ιεροσόλυμα 

25 Νοεμβρίου 2015
09:00 Αναχώρηση
10.30 Άφιξη στο αεροδρόμιο Ben Gurion
12.15 Σύντομη ξενάγηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ολοκαυτώματος
13.30 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ B. Netanyahu και κοινές δηλώσεις στον τύπο. Γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού. Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του.
16.00 Συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα) Y.Herzog
16.45 Συνάντηση με την Νεολαία του Εργατικού Κόμματος
18.00 Συνάντηση με ΜΚΟ
20.00 Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz
26 Νοεμβρίου 2015
10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Rivlin
11:00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων
 Την Τετάρτη το πρωί μετά από σύντομη ξενάγησή του στο Μνημείο Ολοκαυτώματος όπου και θα καταθέσει στεφάνι, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Εν συνεχεία, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του.

Στις 16:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Εργατικό Κόμμα), Y.Herzog, και κατόπιν συνάντηση με τη Νεολαία του Εργατικού Κόμματος. Στις 18:00 θα υπάρξει συνάντηση με ΜΚΟ. Στις 20:00 ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Ενέργειας κ.Steinitz.

Την Πέμπτη, στις 10:00 ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν. Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον χώρο της ελληνικής Κοινότητας Ιεροσολύμων και κατόπιν, στις 12:10, θα αναχωρήσει ...
για την Παλαιστίνη.

Διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή. 
Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνομιλίες υψηλού επιπέδου, τις διμερείς σχέσεις και τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τον πρόεδρο της χώρας και άλλους αξιωματούχους. Στις βαλίτσες του ο κ. Τσίπρας έχει -μεταξύ άλλων- τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ως επιδίωξη τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας (μεταφορά φυσικού αερίου, διαχείριση υδάτινων πόρων) του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Θα προωθηθεί, επίσης, η σύγκληση τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, στα πρότυπα της αντίστοιχης με την Αίγυπτο. Είναι αυτονόητο ότι οι συνομιλίες θα συμπεριλάβουν και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν και άλλους αξιωματούχους.

Αύριο, Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Μαχμούτ Αμπάς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πρόκειται για μια επίσκεψη που θα επιβεβαιώσει τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, ενώ παράλληλα, θα συμβάλει στην αναβάθμιση των σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο.

Ο ηγέτης των Παλαιστινίων αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα, το διήμερο 21 - 22 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.



Σχετικό: Το Παρίσι προειδοποιεί Αθήνα - Τσίπρα! [Το ατόπημα Καμμένου - Τσίπρα]

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.