Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΕΦΕΤ: ''Μαϊμού'' ελεγκτές (εκτός τους επίσημους "εκβιαστές" - λαμόγια) στην αγορά - Προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις τροφίμων κλπ...

Σύμφωνα με καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΕΤ, παρατηρείται εσχάτως αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής, από άτομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ, τα οποία επικαλούνται εργασιακή σχέση με τον Φορέα και προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και να αποσπάσουν χρηματικά ποσά προκειμένου αυτοί να αποφύγουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στις περιπτώσεις όπου πράγματι διαπιστώνονται παραβάσεις σε ελεγχόμενες από τον ΕΦΕΤ επιχειρήσεις, ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Φορέα, είτε για την επιβολή διοικητικής κύρωσης δια των αρμοδίων οργάνων του, είτε ποινικής δια της παραπομπής των παραβατών στη δικαιοσύνη.
Τονίζουμε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ φέρουν πάντα υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου της υπηρεσίας τους, τις οποίες και επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους στην ελεγχόμενη επιχείρηση.
Καλούμε τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων τροφίμων στους οποίους απευθύνονται άτομα επικαλούμενα ιδιότητα ελεγκτών του ΕΦΕΤ, με σκοπό την καταβολή σε αυτά χρημάτων για αποφυγή δήθεν κυρώσεων, να καταγγέλλουν αμέσως το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.
Μετά τα παραπάνω ενεργοποιήθηκε ο ΕΦΕΤ: 
Κρούσματα αντιποίησης αρχής και προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων, καταγγέλλει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κάνοντας λόγο για άτομα τα οποία επικαλούμενα εργασιακή σχέση με τον Φορέα, προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από εκπροσώπους επιχειρήσεων και καταστημάτων διάθεσης τροφίμων, ζητώντας συνήθως την κατάθεση χρηματικού ποσού σε συγκεκριμένο λογαριασμό τραπέζης, για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους. Προσποιούνται, επίσης, τους περιφερειακούς ελεγκτές του ΕΦΕΤ ισχυριζόμενοι ότι μπορούν, έναντι τιμήματος, να παρεμποδίσουν ή να καθυστερήσουν τους ελέγχους.
Με αφορμή κάποια κρούσματα των τελευταίων ημερών, τόσο στη νησιωτική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ο ΕΦΕΤ εφιστά την προσοχή των εκπροσώπων των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού αντιποίησης αρχής σε βάρος του Φορέα:



Απευθύνει έκκληση προς τις διεπαγγελματικές οργανώσεις να ενημερώνουν τα μέλη τους ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ αφενός δεν έχουν καμία συναλλαγή οποιασδήποτε μορφής με τους ελεγχόμενους και αφετέρου, κατά τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου, φέρουν πάντοτε υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου και, σε κάθε άλλη περίπτωση όπου δεν αποδεικνύεται η ιδιότητα του ελεγκτή του ΕΦΕΤ, να προσφεύγουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας τη συνδρομή της αστυνομίας. Παρακαλούμε, επίσης, όπως ενημερώνετε άμεσα τον ΕΦΕΤ, είτε μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεών του, είτε μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας του και της Διοίκησης.

Ο ΕΦΕΤ βρίσκεται ήδη από καιρό σε συνεργασία με τις διωκτικές αρχές βοηθώντας στην εξιχνίαση των εγκληματικών αυτών πράξεων.



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.