Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Πολυτεχνείο: Επεισοδιακή κατάθεση στεφάνου από τον Πρωθυπουργό


Πριν ακόμη φθάσει στο χώρο του Πολυτεχνείου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να καταθέσει στεφάνι, δύο ομάδες συγκεντρωμένων έξω από τις πύλες του Πολυτεχνείου άρχισαν να σπρώχνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση.

Ομάδα ατόμων προσπάθησε να απομακρύνει από τον χώρο τα κυβερνητικά στελέχη Παππά, Βαρεμένο, Τσιρώνη και Φλαμπουράρη.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, παρέμεινε για ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε από το χώρο.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:
Δείτε το βίντεο από το MEGA:
Διαβάστε επίσης:

Βούτσης και Κοντονής στην επέτειο του Πολυτεχνείου πριν από δεκαετίες - ΦΩΤΟ
Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα - enikos.gr
Σαρανταδύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που έμελλε να αποτελέσει την μεγαλύτερη πράξη αντίστασης στην χούντα των συνταγματαρχών.
Το Real.gr φέρνει στο φως άγνωστες φωτογραφίες από στελέχη της Αριστεράς που συμμετείχαν στις επετείους της εξέγερσης τα πρώτα χρόνια, όταν ακόμα ήταν φοιτητές ή ενταγμένοι σε Αριστερές Νεολαίες. Σήμερα, ο ένας βρίσκεται στη θέση του Προέδρου της Βουλής και ο άλλος στο υπουργικό συμβούλιο.
Δείτε εδώ τον σημερινό Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην πρώτη επέτειο του Πολυτεχνείου το 1974. Ήταν ένας από τους τρεις ομιλητές του διασχολικού Αθηνών, καθώς δεν υπήρχε τότε ΕΦΕΕ. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής.
Έναν χρόνο αργότερα, το 1975, ο Νίκος Βούτσης φωτογραφίζεται με συντρόφους του στα Προπύλαια, σε μία από τις πρώτες εκδηλώσεις που έγιναν μετά την πτώση της χούντας. Η ομιλία του είναι εστιασμένη στη χούντα στη Χιλή, αλλά και τον Σαλβαδόρ Αλιέντε.
Πύρινο λόγο σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου απευθύνει από το βήμα εδώ, ως φοιτητής ακόμα, ο σημερινός υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.
Ακριβώς από κάτω, ο Σταύρος Κοντονής, σε πορεία του Πολυτεχνείου να κρατά το σύμβολο της εξέγερσης, την ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου. Διακρίνεται πίσω αριστερά.
Πηγή: real.gr
Διαβάστε επίσης: Επί ποδός 6.000 αστυνομικοί

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου