Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα: "Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός"


Η Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας (προηγούμενη ονομασία: Σύλλογος Έλληνες Φορολογούμενοι), σε συνεργασία με το τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και το Σύλλογο Αποφοίτων του τμήματος, ξεκινούν μία πρωτοποριακή προσπάθεια: Τον κατ' έτος επιστημονικό προσδιορισμό ενός ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται από την εφορία, τις τράπεζες και τα δικαστήρια, αλλά ακόμη και για τη χάραξη οικονομικής και εισοδηματικής πολιτικής.

Στα πλαίσια της κίνησης αυτής, πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα: 

“Αφορολόγητος Οικογενειακός Προϋπολογισμός: 

Η συμβολή της οικιακής οικονομίας στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης”.

Σ' αυτή την πρώτη προσπάθεια, στόχος είναι να αποδειχθεί ότι, το αφορολόγητο όριο ενός ατόμου ή μίας οικογένειας δε μπορεί να είναι σταθερό, αλλά στον προσδιορισμό του θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψη και αντικειμενικοί παράγοντες (π.χ. αριθμός παιδιών, τυχόν ασθένειες ή άλλα σοβαρά γεγονότα που επηρεάζουν τον φορολογούμενο).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 11:00 πμ έως τις 2:30 μμ, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Αμφιθέατρο “Γ. Καραμπατζός”), Ελ. Βενιζέλου 70, Καλλιθέα.

Στην ημερίδα θα ομιλήσουν μέλη της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας, αλλά και ειδικοί επιστήμονες του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

(Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους φοιτητές)

Οι ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξουν, έχουν ως εξής:


Ρόιδω Μητούλα, Αναπλ. Καθηγήτρια, Πρόεδρος του τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου: “Το Τμήμα Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας στη σύγχρονη πραγματικότητα”.
Χρήστος Κλειώσης, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας:“Η διεθνής και συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης”
Θρασύβουλος Μίαρης, Φοροτεχνικός, Γραμματέας της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Η νομοθετική εξέλιξη του αφορολόγητου ορίου – Πρακτικά παραδείγματα”.
Γιάννης Σιάτρας, Οικονομολόγος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Η φορολογική πολιτική ως βασικός άξονας στη διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας”.
Παναγιώτης Χασιώτης, Δικηγόρος, Μέλος Δ.Σ. της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας: “Το αφορολόγητο όριο στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις”.
Ελένη Παστραπά, ΕΔΙΠ Τμήματος Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας: “Διαχείριση Οικογενειακού Προγραμματισμού”.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία της Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδος στο 210 3242032.

-- 
Γιάννης Σιάτρας
Γενικός Διευθυντής

Ένωση Φορολογουμένων Ελλάδας
Μνησικλέους 2 & Μητροπόλεως 43
10556 Αθήνα
τηλ: 210 3242032, 6948 259545
fax: 210 3242802


Ίδρυση: 2010
Μέλος του Taxpayers Association of Europe
www.forologoumenos.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.