Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ο Κύκνος που έγινε Chicken... ξανά Κύκνος;

Ο Stefano Fassina, ηγέτης του νέου ιταλικού κόμματος “Ιταλική Αριστερά”, ο αγαπημένος φίλος και σύντροφος του Βαρουφάκη στο ευρωπαϊκό του εγχείρημα, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπεύθυνος για την Οικονομία στην Εθνική Γραμματεία του “Δημοκρατικού Κόμματος”, έφαγε το ξύλο της ζωής του από μέλη του κόμματός του, όταν με θράσος πήγε να συμπαρασταθεί στους απολυμένους από το εργοστάσιο “Alcoa” της Σαρδηνίας, που διαδήλωσαν στη Ρώμη. «Με τους εργάτες ή τον Μόντι… Δεν είναι εδώ η θέση σου… 
Μας πουλήσατε, προδότες… Μπάσταρδε, γελοίε…» (11 Σεπτέμβρη 2012)


Της Μαργαρίτας Ισιδώρου  - "PRESS-GR"
O κίνδυνος για ότι έχει απομείνει αντιμνημονιακό στην ελληνική πολιτική σκηνή, έχει ονοματε- πώνυμο: Βαρουφάκης!
Σημείωνα στις 18 Φλεβάρη 2015: Πως ο Κύκνος έγινε Chicken..., για τον πανέμορφο μαύρο κύκνο κύριο Βαρουφάκη, που μετατράπηκε σε Chicken, σύμφωνα με την θεωρία των παιγνίων που διδάσκει.
Ο τότε τσάρος του Τσίπρα, σε πλήρη συμφωνία με τον πρωθυπουργό υπόγραψε την αποδοχή των προηγούμενων μνημονίων κι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε πως τέλος η τρόικα και τα μνημόνια (αργότερα η τρόικα βαπτίστηκε θεσμοί και τώρα εκ νέου τρόικα, τα μνημόνια συμφωνία και τώρα πάλι 3ο μνημόνιο), επιβεβαίωσε όσα γράφτηκαν τις ημέρες ευτυχίας κι αριστερού ναρκωτικού για τα εκατομμύρια ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ: “Η πολιτική σου είναι η αυτοικανοποίηση της αυταρέσκειας... Δεν δουλεύεις για την Ελλάδα αλλά για το περιπλανώμενο εγώ σου...
Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας, θα έσκιζαν τα μνημόνια κι η Μέρκελ έντρομη θα χόρευε  το ζουρνά της ελληνικής “πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνησης και δέχτηκα έντονη κριτική από...
προσωπικούς φίλους, γνωστούς, αλλά και σχόλια του τότε “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ, για τον μέντορα του Τσίπρα!
Όλοι στην κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”,συμπεριλαμβανομένων της σημερινής “Λαϊκής Ενότητας”, είχαν μεθύσει από την κυβερνητική εξουσία κι ο άνθρωπος που ανέδειξε και προώθησε τον Τσίπρα στις γνωστές λέσχες και τα σαλόνια του νεοφιλελευθερισμού, ήταν ένα απλησίαστο ταμπού. Όταν ο κ. Βαρουφάκης περιέφερε τον Τσίπρα, ως μαϊμού σε πανηγύρια περασμένων δεκαετιών”, γνώριζαν και κάλυπταν πολιτικά αυτό το θέατρο όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ: Τέξας, εβραϊκό κογκρέσο, Κόμο και σια... Όταν ο Τσίπρας “έγραφε” άρθρα στον γερμανικό, αμερικάνικο κι ευρωπαϊκό τύπο, όλοι γνώριζαν τον συγγραφέα. Πάντα και σκόπιμα, ο Βαρουφάκης άφηνε τη δική του υπογραφή, σφραγίδα σ' εκείνα τα άρθρα που χρεωνόταν στον Αλέξη Τσίπρα: ολόκληρες προτάσεις των άρυρων, ήταν copy paste κειμένων του Βαρουφάκη!
Το μήνυμα σαφές: εγώ τον ετοιμάζω, εγώ θα τον τελειώσω... όταν εσείς αποφασίσετε!
Προσφάτως στην Ιταλία έσκασε και το σκάνδαλο -διασπάθιση δημοσίου χρήματος- στην κρατική ραδιοτηλεόραση: «Περισσότερα από 1.000 ευρώ το λεπτό για τον Βαρουφάκη στην RAI... ο πρώην υπουργός έγινε ένας “κονφεριασιέ πολυτελείας”...».
Βέβαια, η σχέση του πρώην υπουργού με το χρήμα, είναι δική του υπόθεση. Όμως, ο κύριος που ομολογουμένως σχεδίασε, καθοδήγησε και ενταφίασε -σε πλήρη συνεργασία με Τσίπρα, Δραγασάκη και σια- τις ελπίδες των εκατομμυρίων ψηφοφόρων, ενός ολόκληρου λαού, σήμερα ετοιμάζει ένα νέο “αριστερό” πολιτικό κίνημα και μάλιστα βρίσκει συμπάθειες σε ότι απόμεινε αριστερό κι αντιμνημονιακό σ' αυτόν τον τόπο.
Μάλιστα, δίνεται μια πανευρωπαϊκή διάσταση σ' αυτό το νέο εγχείρημα. Στη γειτονική Ιταλία, μετά το οριστικό τέλος του κόμματος “Λίστα Τσίπρα για να αλλάξει η Ευρώπη”, ότι είχε απομείνει σ' αυτό τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο, μαζί με αποκόμματα του “Δημοκρατικού Κόμματος” (Ρέντζι), δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό κόμμα, την “Ιταλική Αριστερά”.
Το αποτελούν οι γνωστοί φίλοι του Τσίπρα με το κόμμα “Sel” του υπόδικου Niki Vendola (φανατικός οπαδός του Σουλτς και της γερμανικής σοσιαλδημοκρατία) -δεξί χέρι του Τσίπρα στην Ιταλία- και το στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και σήμερα διορισμένου -οι βουλευτές στην Ιταλία “εκλέγονται” με λίστα κι όχι σταυρό προτίμησης- βουλευτή του “Δημοκρατικού Κόμματος” Stefano Fassina, που στην εκλογική του περιφέρεια διορισμού, στη Νάπολη, γελάνε κι οι κότες για την “αριστεροσύνη” του! Το παιδί του Μόντι (Τριλατεράλε, Παπαδήμος...), που στις 11 Σεπτέμβρη 2012, είχε φάει το ξύλο της αρκούδας και μάλιστα από μέλη του κόμματός του!.
Εκείνο που δείχνει το τι σημαίνει η νέα "ενασχόληση" του Βαρουφάκη, είναι χαρακτηριστικό στιγμιότυπο της καλοπληρωμένης συνέντευξής του στην κρατική RAI (δείτε βίντεο).
Ενώ μιλάει για μια ενότητα με τον ιταλικό πολιτικό κόσμο (τα σχέδια για το νέο “αριστερό” ευρωπαϊκό εγχείρημα), ο παρουσιαστής της εκπομπής Fabio Fazio, του δείχνει 4 προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής σκηνής και του ζητάει να πει “ποιους γνωρίζει” κι ο Βαρουφάκης απαντάει ότι γνωρίζει τον “Στέφανο”! Ναι, με το μικρό του όνομα, τον νεοφιλελεύθερο του ΔΝΤ!
Δεν αναγνωρίζει τον Beppe Grillo, αρχηγό του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στην Ιταλία... αξιωματική αντιπολίτευση λόγω του ότι το ιταλικό εκλογικό σύστημα -σε αντίθεση με το ελληνικό- δίνει το μπόνους εδρών στους συνασπισμούς κομμάτων και ποινή εδρών στις καθόδους αυτόνομων κομμάτων, αλλά ούτε τον  Niki Vendola, που μέχρι χθες ήταν ότι είχε απομείνει στον Τσίπρα στη γειτονική χώρα...
Βέβαια, έπλεξε το εγκώμιο στον μέντορα του “Στέφανου”, του Μόντι του Κόμο, της στοάς Τριλατεράλε!
Συνεπώς, μια ανάγνωση και μια ματιά σ' ότι αλιεύσαμε σχετικά στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνει πως: Όχι ένα ή δύο, αλλά πολλά βήματα μπροστά είναι το "σύστημα"!

Σχετικά:




==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.