Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έγκλημα πολέμου:Η Τουρκία λειτούργησε ως μπράβος του ISIS. Και οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους τους Δυτικούς και, βέβαια, στους Αμερικανούς (ΗΠΑ) οι οποίοι στηρίζουν πλαγίως την ύπουλη πράξη των Τούρκων.

In September 2015, Russia conducted military operations within Syria in support of the Syrian government, bombing areas held by rebel groups, including theSyrian Turkmen Brigades, which operate close to the Syria–Turkey border

On November 24, 2015, Russian Su-24 fighter was shot down by a Turkish F-16C, and the two pilots ejected within Syrian territory controlled by Turkmen rebels. 
A commander of the Syrian Turkmen Brigades told Reuters that his forces opened fire on a pilot parachuting from the downed aircraft, and the group uploaded an image of rebel soldiers holding flaps of a NPP Zvezda K-36 ejection seat.[40][41]Russian RIA later reported after retrieval that one of the pilots was killed by gunfire..

[Φώτο από MassMedia-gr.blogspot.comΕίπαμε να διασκευάσουμε μια φωτοσύνθεση για να γίνει πιο κατανοητό, σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, τι θα ακολουθήσει ως συνέπεια της "πρωτοβουλίας" των Τούρκων να ακουμπήσουν τη Ρωσία.)

Η Τουρκία λειτούργησε ως μπράβος του ISIS. Και οι λόγοι είναι γνωστοί σε όλους τους Δυτικούς και, βέβαια, στους Αμερικανούς (των ΗΠΑ) οι οποίοι στηρίζουν πλαγίως την ύπουλη πράξη των Τούρκων. Η οποία, σημειωτέον, οδήγησε σε έγκλημα πολέμου: τη δολοφονία στον αέρα ενός εκ των δύο Ρώσων πιλότων την ώρα που έπεφτε με το αλεξίπτωτο κινδύνου.

Το άρθρο 42 του Πρωτοκόλλου I, της Συνθήκης της Γενεύης, απαγορεύει ρητά την επίθεση σε πιλότους και πληρώματα που πέφτουν με αλεξίπτωτο, έχοντας εγκαταλείψει αεροσκάφος που βρίσκεται σε κίνδυνο. Ενώ μόλις προσγειωθούν θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να παραδοθούν πριν την επίθεση, εκτός αν είναι εμφανές ότι επιδίδονται σε εχθρική πράξη ή προσπαθούν να ξεφύγουν. Αερομεταφερόμενα στρατεύματα που πέφτουν με αλεξίπτωτα από αεροσκάφος, είτε βρίσκεται σε κίνδυνο είτε δεν βρίσκεται, δεν καλύπτονται από την προστασία που παρέχει το τρέχον άρθρο και, ως εκ τούτου, μπορούν να δεχθούν επίθεση κατά την κάθοδό τους[1].

Αν οι πιλότοι που δέχτηκαν την επίθεση ήταν δυτικοί, τότε οι χώρες τις Δύσης θα αποδοκίμαζαν έντονα τη βάρβαρη, απάνθρωπη και άνανδρη επίθεση. Και θα υπόσχονταν την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που διέπραξαν το έγκλημα πολέμου. Άνθρωποι είναι μόνο οι Δυτικοί;

--------------------
1. In 1977, this practice was finally codified in Protocol I in addition to the 1949 Geneva Conventions:
Article 42 - Occupants of aircraft

a) No person parachuting from an aircraft in distress shall be made the object of attack during his descent.

b) Upon reaching the ground in territory controlled by an adverse Party, a person who has parachuted from an aircraft in distress shall be given an opportunity to surrender before being made the object of attack, unless it is apparent that he is engaging in a hostile act.
c) Airborne troops are not protected by this Article.
Attacks on parachutists - From Wikipedia, the free encyclopedia

Ξεκάθαρη απειλή Πούτιν και για πόλεμο: Οι Αμερικανοί γνώριζαν, τους είχαμε ενημερώσει
Russian President Vladimir Putin (R) and French President Francois Hollande (L) talk after a press conference following their talks in the Kremlin, Moscow, Russia, 26 November 2015. EPA, SERGEI CHIRIKOV
“Πράξη προδοσίας” από μια χώρα που η Ρωσία θεωρούσε ως φίλη της, χαρακτήρισε την κατάρρευση του ρωσικού βομβαρδιστικού από το τουρκικό F-16 ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν γνώριζε την ταυτότητα του αεροσκάφους πριν την επίθεση. Επίσης αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί ήταν ενήμεροι για τις ρωσικές επιχειρήσεις και αναρωτήθηκε:
Μήπως διέρρευσαν αυτοί την πληροφορία στους Τούρκους;
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Πούτιν με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ μετά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο και ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και η ανταλλαγή δηλώσεων και θυμίζει πολεμικά ανακοινωθέντα.
Η επίθεση του Ρώσου Προέδρου εναντίον της Αγκυρας χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς παρατηρητές ως άνευ προηγουμένου, καθώς επανέφερε το θέμα της σχέσης των τζιχαντιστών με την τουρκική ηγεσία. Ως γνωστόν, κατηγορείται ο Μπιλάλ Ερντογάν, υιός του Τούρκου Προέδρου ως ένας εκ των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την απάνθρωπη οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.
Είπε πως η μεταφορά πετρελαίου από περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτος στην Τουρκία γίνεται σε βιομηχανική κλίμακα, και σημείωσε: “Βρίσκω δύσκολο να πιστέψω ότι η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας δεν γνωρίζει τίποτε γι’ αυτό”.  Η Ρωσία, αποκάλυψε, παρακολουθεί τη μεταφορά από αέρος μέρα και νύχτα.
Τόνισε ο κ. Πούτιν: “Είναι όλα ασυναρτησίες και φτηνές δικαιολογίες. Αλλά αποτελούν μια επιλογή της τουρκικής πλευράς”, είπε με νόημα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Πούτιν έθεσε την Αμερική και τις χώρες της Δύσης προ των ευθυνών τους, τονίζοντας πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Αμερική και τους συμμάχους της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Αλλά, όπως προειδοποίησε, η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.
Τόνισε ότι είναι απολύτως απαράδεκτα περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας. “Συνεχίζουμε (με δεδομένο) ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα”.
Η τελευταία του φράση θεωρήθηκε στην Ουάσιγκτον και σε άλλες δυτικές πρωτεύουσες ως ξεκάθαρη απειλή ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση και εναντίον όσων θέσουν εμπόδια στις ρωσικές επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.
Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι “η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε πού και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν (την στιγμή του περιστατικού). Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη. Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής”, υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ακόμα ότι τΤα ηχητικά αρχεία όπου έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του βομβαρδιστικού προτού το καταρρίψουν είναι χαλκευμένα.http://mignatiou.com/2015/11/moscha-ta-ichitika-archia-ton-tourkon-gia-to-aeroplano-ine-chalkevmena/
ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ-ΟΛΑΝΤ ΕΔΩ:http://mignatiou.com/2015/11/poutin-olant-simfonisan-stin-anagki-sigkrotisis-evreos-sinaspismou-kata-tou-ik/
Η Μόσχα κήρυξε οικονομικό πόλεμο
Πολεμικό κλίμα κατά της Τουρκίας διαμορφώνεται στη Ρωσία, μετά και τις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, με τη Μόσχα να έχει κηρύξει τον οικονομικό “πόλεμο” στην Άγκυρα.
Όπως μετέδωσε ο Θανάσης Αυγερινός στο Mega, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε σχέση με τουρκικές υπηρεσίες και ανακάλεσε τον εκπρόσωπο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας από την Άγκυρα. Την ίδια ώρα, η Μόσχα ανακοίνωσε σειρά οικονομικών αντιποίνων, αρχής γενομένης από την επίσημη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε, με την οποία καλούνται οι Ρώσοι πολίτες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και να απομακρυνθούν το ταχύτερο από τη χώρα για λόγους ασφαλείας. Οι τελευταίοι τουρίστες επιστρέφουν στη Ρωσία στις 7 Δεκεμβρίου και η Μόσχα προαναγγέλλει ουσιαστικά πως με την ταξιδιωτική οδηγία, η Τουρκία θα χάνει περίπου 10 δισ. δολάρια ετησίως.
Στο “τραπέζι” μπήκαν και τα ενεργειακά σχέδια, με την κατασκευή του αγωγού TurkishStream και ενός πυρηνικού εργοστασίου να έχουν “παγώσει”, ενώ πρακτικά σταματούν και οι εισαγωγές προϊόντων, φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία. Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά δίκτυα προβάλλουν διαδηλώσεις πολιτών που γίνονται έξω από τουρκικά προξενεία, ακόμη και στην Τσετσενία, ενώ δεκάδες Τούρκοι επιχειρηματίες και επισκέπτες μίας έκθεσης απελάθηκαν με προσχηματικές δικαιολογίες για την βίζα τους.
Στο ίδιο βαρύ κλίμα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε από τους Αμερικανούς να αποκαλύψουν ποιος σκότωσε τον Ρώσο πιλότο υπονοώντας πως η Ουάσινγκτον γνωρίζει και εγκρίνει τις κινήσεις της Άγκυρας.
Σφυροκοπούν τζιχαντιστές οι Ρώσοι: Στο στρατιωτικό πεδίο, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επίθεση και σε δεύτερο τουρκικό κονβόι, σε ένα ανηλεές σφυροκόπημα των περιοχών που ελέγχονται από τους ισλαμιστές αντάρτες στα σύνορα με την Τουρκία. Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν, όπως είπαν πηγές των ανταρτών σε τουρκικά κανάλια, αλλά και στελέχη μίας οργάνωσης που προσφέρει ανθρωπιστικό έργο στην περιοχή. Η περιοχή όπου βομβαρδίστηκαν τα φορτηγά είναι στρατηγικής σημασίας και βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι αναφέρουν ότι οι εξελιγμένοι πύραυλοι S-400 βρίσκονται ήδη σε βάση τους στη Συρία, με την Άγκυρα να απαντά ενισχύοντας με άρματα μάχης τις δυνάμεις της στα σύνορα.
Λάδι στη φωτιά ρίχνουν οι δηλώσεις Πούτιν και Ερντογάν
Στο πολεμικό σκηνικό προστίθενται οι δηλώσεις Πούτιν και Ερντογάν, που ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ο Ρώσος πρόεδρος απαιτεί εξηγήσεις και αποζημιώσεις για την κατάρριψη του μαχητικού. “Μέχρι στιγμής, δεν ακούσαμε ούτε σαφή συγγνώμη από την ανώτατη πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, ούτε ακούσαμε προτάσεις για αποζημίωση ηθικής και υλικής βλάβης. Ούτε υποσχέσεις ότι θα τιμωρηθούν οι εγκληματίες για το έγκλημα που συντελέστηκε. Δημιουργείται η εντύπωση ότι η τουρκική ηγεσία συνειδητά εξωθεί τις ρωσοτουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε καλώντας τους Ρώσους να ζητήσουν συγγνώμη. “Αυτοί που πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη δεν είμαστε εμείς, αλλά εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας. Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας μας έκαναν το καθήκον τους”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Τιμώνται από τη Ρωσία οι δύο πιλότοι
Στη Ρωσία, ο πιλότος που έχασε τη ζωή του ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας. Σκοτώθηκε προτού φτάσει στο έδαφος με το αλεξίπτωτό του από Τουρκομάνους αντάρτες που δρουν στην περιοχή και συνδέονται με την Τουρκία. Οι αντάρτες βεβήλωσαν τη σορό του, και την περιέφεραν στην καρότσα φορτηγού, ενώ φωτογράφησαν προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα αλλά και τον σταυρό και το φυλαχτό που είχε στο λαιμό του ο Ρώσος αξιωματικός.
Ο δεύτερος πιλότος επέζησε και έπεσε μέσα στο συριακό έδαφος, όπου τον έσωσαν Ρώσοι και Σύροι κομάντο μετά από πολύωρη επιχείρηση. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επιμένει ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. “Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικά, δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία”, δήλωσε ο Κόνσταντιν Μουράκτιν.
“Πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι η ταχύτητα του βομβαρδιστικού και ποια ενός μαχητικού F-16. Eάν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να εμφανιστούν και να πετάξουν παράλληλα μ’ εμάς. Όμως δεν υπήρξε τίποτα”, συμπλήρωσε. Ο Ρώσος πιλότος προειδοποιεί πως θέλει να πάρει εκδίκηση για τον σύντροφό του, τον οποίο σκότωσαν οι Τουρκομάνοι. “Ανυπομονώ να πάρω εξιτήριο και να επιστρέψω στα καθήκοντά μου. Θα ζητήσω να με αφήσουν στην αεροπορική βάση. Θέλω να εκδικηθώ για τον διοικητή μου”, δήλωσε.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.