Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συναγερμός: Η Ευρώπη δέχεται επίθεση - Λουτρό αίματος στο Παρίσι - Σκηνές αποκάλυψης από τις έξι συντονισμένες επιθέσεις

Most Popular




Μία μαύρη μέρα για την Ευρώπη ξημέρωσε σήμερα. Στη Γηραιά ήπειρο, που έχει γίνει και στο παρελθόν στόχος για το Ισλαμικό Κράτος, έχει σημάνει συναγερμός από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Δέκα μήνες μετά το Charlie Hebdo και παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η χώρα, οι τρομοκράτες κατάφεραν να πνίξουν και πάλι στο αίμα το Παρίσι. Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ και δέος, ενώ τα βίντεο απεικονίζουν το χάος που επικρατεί στους δρόμους που βάφτηκαν με το αίμα τουλάχιστον 153 άμαχων πολιτών. Η επόμενη μέρα βρίσκει το Παρίσι να μετρά τις πληγές του, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ να βρίσκεται σε πυρετώδεις επαφές για να προστατέψει τη χώρα του από νέα αιματηρή επίθεση και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες να συσκέπτονται με το βλέμμα στις τρομοκρατικές επιθέσεις. Η Ευρώπη δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και το ερώτημα είναι αν αυτή η επίθεση άνοιξε το δρόμο για μία χερσαία επέμβαση. Το βέβαιο είναι ότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι η ίδια για τις σχέσης της Δύσης με τα μουσουλμανικά κράτη, ο εθνικισμός και η ακροδεξιά θα βρουν πρόσφορο έδαφος ενώ οι προοδευτικοί ηγέτες θα βρεθούν απολογούμενοι. Το σκηνικό που διαμορφώνεται αναμένεται να εντείνει την πολιτική αβεβαιότητα, αυξάνοντας το γεωπολιτικό ρίσκο και δημιουργώντας συνθήκες ακραίας εθνικιστικής και θρησκευτικής πόλωσης.
 Οι τρομοκράτες χτύπησαν στην καρδιά της Γαλλίας λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση από το Πεντάγωνο ότι ο Τζιχάντι Τζον είναι νεκρός μετά την ειδική επιδρομή στη Συρία που πραγματοποίησαν τα αμερικανικά αεροσκάφη. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν βρήκαν τη Γαλλία απροετοίμαστη. Αντιθέτως, οι γαλλικές αρχές βρίσκονταν σε αναμονή για μία μεγάλη επίθεση και είχαν εκπονήσει σχέδιο. Ωστόσο τα έξι συντονισμένα χτυπήματα κατάφεραν να αιματοκυλήσουν τη χώρα. Ο αριθμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται, αλλά μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 153 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Την ευθύνη ανέλαβαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι τζιχαντιστές της ακραίες οργάνωσης. Οκτώ τρομοκράτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, οι επτά εκ των οποίων πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά που είχαν φορέσει: Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.

Κλείνουν τα σύνορα:
Λίγη ώρα μετά το μακελειό ο Γάλλος πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα στο λαό του και κήρυξε τη Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Γάλλος πρόεδρος απαγόρευσε την κυκλοφορία στους δρόμους, ενώ έκλεισε τα σύνορα. Η απαγόρευση αναμένεται να κρατήσει τουλάχιστον 12 ημέρες. Την ίδια ώρα, το Βέλγιο λαμβάνει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, υπό το φόβο να βρεθούν στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους. Τα σύνορα κλείνει και η Αυστρία και η Ιταλία, με τον Ματέο Ρέντσι να αποκλείει τη Ρώμη. Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία αποτελεί κομβικό σημείο (όπως και η Ελλάδα) υποδοχής μεταναστών.  Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης. «Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook.
 
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη, απειλεί Λονδίνο και Ρώμη
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη τα ξημερώματα του Σαββάτου για τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτό μετέδωσε η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site, που αναφέρει ότι μήνυμα των τζιχαντιστών προειδοποιεί για νέες επιθέσεις.
«Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11ηΣεπτεμβρίου».
Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν: «Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».
Νωρίτερα, τη στιγμή που η Γαλλία ζούσε στιγμές τρόμου, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν για τις πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό στο Παρίσι.
Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.
«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.
 
 Οι επιθέσεις
Στη γαλλική πρωτεύουσα σημειώθηκαν έξι συντονισμένες επιθέσεις, ανάμεσα τους μία έξω από το Stade de France κατά τη διάρκεια του αγώνα Γαλλία-Γερμανία και η πλεόν αιματηρή σε συναυλία στο Μπατακλάν όπου οι δράστες κράτησαν πολλούς ομήρους. 
Η πρώτη επίθεση έγινε στις 22.17 (ώρα Γαλλίας) κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικό μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι δράστες ήταν απέξω, ζωσμένοι με εκρηκτικά και προσπάθησαν να μπουν στο στάδιο, ωστόσο εξουδετερώθηκαν. Σημειώθηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις, η μία εκ των οποίων οφειλόταν σε βομβιστή-καμικάζι, ενώ μέσα στο στάδιο βρίσκονταν 80.000 θεατές, περιλαμβανομένου του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία, τουλάχιστον στη σύγχρονη ιστορία της. Ο αγώνας αρχικά συνεχίστηκε, αλλά επικράτησε πανικός καθώς οι φήμες για τις επιθέσεις εξαπλώνονταν και οι θεατές παρέμειναν στο γήπεδο και αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ελικόπτερα της αστυνομίας πέταξαν πάνω από το στάδιο ενώ ο Ολάντ μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών για να προεδρεύσει ενός κλιμακίου για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Ακολούθησε στις 22.30 η επίθεση στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο ένοπλοι με καλάσνικοφ και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκοτώνοντας 18 άτομα.
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ το επόμενο μεγάλο χτύπημα ήταν στις 22.47 στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη συναυλία.
Ακολούθησε ομηρία κατά την οποία τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι σκότωσε τέσσερις δράστες. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ». 


http://www.sofokleousin.gr/archives/266136.html

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.