Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση ψηφίστηκε το “σύμφωνο συμβίωσης”: 194_υπέρ, 55_εναντίον

Σχετικό: Επιτέλους... η Ελλάδα στη Λέσχη των εκσυγχρονισμένων & πολιτισμένων χωρών! 
Δείτε πως υποδέχονται την μεγάλη αριστερή και ριζοσπαστική απόφαση για τους γκέι και λεσβίες... έξω από το ναό της "Δημοκρατίας"! 
(από "σίβυλλα")

Οι νεολαίοι της ριζοσπαστικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνουν το μήνυμα ευχαρίστησης από τη μεγάλη ρήξη που κάνει ο σύντροφος Τσίπρας με το κατεστημένο!
Καλούς απογόνους, αγοράκια της "αριστεράς" του Σόρος και του 4ου Ράιχ...
O Tσε, ο Βελουχιώτης, όσοι άφησαν τη ζωή στα βουνά για τη Λευτεριά, στα εκτελεστικά αποσπάσματα των ναζί... δικαιώνονται!


Αν ο Αλέξης έχει προβλημα να προχωρήσει άμεσα στις υιοθεσίες από γκέι και λεσβίες... υπάρχει η "λύση" από το δημοκρατικό Ισραήλ: Η ισραηλινή νομοθεσία επιτρέπει και προτρέπει γκέι και λεσβίες να αποκτούν επί πληρωμή παιδιά, αλλά από χώρες εκτός Ισραήλ

Σχετικό: Η ομοφυλοφιλία, ο Ένγκελς και οι «αριστεριστές»…


Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Σύμφωνο συμβίωσης, άσκηση δικαιωμάτων, ποινικές και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη , το ΠΟΤΑΜΙ, η Ένωση Κεντρώων και ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα 194 βουλευτές ψήφισαν Ναι , 55 Όχι και 51 απήχαν.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε διχασμένη, καθώς δεν υπήρχε κομματική γραμμή. ...


Παρά τις αλλαγές που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι βουλευτές διασταύρωσαν πολλές φορές τα «ξίφη» τους. Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία η συζήτηση… εκτροχιάστηκε.

Η ΝΔ δια του εισηγητή της Χαράλαμπου Αθανασίου, προειδοποίησε ότι αν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν αποσαφηνίσει πλήρως τα τρία ζητήματα που είναι «κόκκινο πανί» για το κόμμα του, και είναι ο γάμος, η υιοθεσία και η ιθαγένεια, δεν πρόκειται να το στηρίξει.

Ωστόσο, από τη γραμμή αυτή διαφοροποιήθηκε η βουλευτής του κόμματος Νίκη Κεραμέως, η οποία δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρα για το Σύμφωνο Συμβίωσης, γιατί όπως είπε, «το επιβάλλει η πραγματικότητα».

«Μπήκα στην πολιτική για να εκφράσω τις προσωπικές απόψεις. Ο σεβασμός στις διεθνείς συμβάσεις δεν μπορεί να είναι αλά καρτ ούτε να εξαρτάται από τις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων», τόνισε η βουλευτής.

Υπέρ του συμφώνου ψήφισαν συνολικά 19 «γαλάζιοι» βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Θεόδωρος Φορτσάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Αρνητικά ψήφισαν 29 βουλευτές ενώ άλλοι 27 απουσίαζαν από την ψηφοφορία.

Ομως, υπήρξαν και αρκετές ηχηρές απουσίες. Μεϊμαράκης, Γεωργιάδης, Καμμένος, Καραμανλής και Σαμαράς δεν πήγαν στη Βουλή ενώ «Ναι» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Πολύ δύσκολη ήταν η καταμέτρηση αφου ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών απουσίαζαν, πολλοί ψήφισαν σε άλλα άρθρα ναι και σε άλλα όχι και η διαδικασία προφανώς θα καθυστερήσει.

Σε μια συνεδρίαση που θα μείνει στην ιστορία για το θέμα του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για το απίστευτο υβρεολόγιο, τις ακροδεξιές προκλήσεις και τα βρόμικα υπονοούμενα, οι βουλευτές ψήφισαν τελικά το επίμαχο νομοσχέδιο.

Αναδείχθηκε επίσης ο διχασμός που επικρατεί τόσο στα κόμματα όσο και στην κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο αγγίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

http://mignatiou.com/2015/12/tsipras-gia-ta-omofila-zevgaria-klini-apopse-enas-kiklos-opisthodromisis-ke-ntropis/

http://mignatiou.com/2015/12/simfono-simviosis-diaforopiisis-voulefton-apo-tin-episimi-thesi-tou-kommatos-tous/

http://mignatiou.com/2015/12/i-ntropi-tis-ch-a-frasis-pezodromiou-apo-tous-vouleftes-tis-nazistikis-organosis/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.