Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 3 Δεκέμβρη και στην απεργία των εργαζομένων στις Περιφέρειες στις 11 Δεκέμβρη

Την Πέμπτη, 3 του Δεκέμβρη, πραγματοποιείται νέα, δεύτερη μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, Πανελλαδική Πανεργατική απεργία, με κεντρικό αίτημα την ακύρωση της προωθούμενης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατεδάφισης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων σε εφαρμογή του 3ου μνημονίου, που ενέκρινε από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ στη Βουλή, στις 14 του περασμένου Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε η απόφαση της «παράξενης» - για το συγκεκριμένο θέμα - πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΠΑΜΕ) για κήρυξη της απεργίας στις 3/12 και όχι στις 10/12 που θα μπορούσε να προετοιμαστεί καλύτερα, παίρνουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της μετατροπής της σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.

Να παραμείνει η μισθοδοσία των εργαζομένων στην Περιφέρεια στον κρατικό προϋπολογισμό απαιτούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια Αττικής και καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα και σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 3 Δεκέμβρη και στην απεργία όλων των εργαζομένων στις Περιφέρειες στις 11 Δεκέμβρη.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας με τους αντιπεριφερειάρχες Διοίκησης και Οικονομικών για το θέμα της μισθοδοσίας «έγινε προσπάθεια να αποσπαστεί η “συναίνεση” του συνδικαλιστικού οργάνου, για να αναιρέσουν έτσι χωρίς “κόστος” την προηγούμενη απόφασή τους και να εγγράψουν τη μισθοδοσία στον ...
προϋπολογισμό της Περιφέρειας του 2016, δηλαδή στους ΚΑΠ», καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Περιφέρεια.

«Η Περιφερειακή Αρχή πρέπει να βρει τη δύναμη και τον τρόπο να υλοποιήσει με την κυβέρνησή της την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εμείς από τη μεριά μας θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να πετύχουμε το αίτημά μας να “παραμείνει” η μισθοδοσία μας στον κρατικό προϋπολογισμό.

“Δεν θέλουμε καμιά σύνδεση των μισθών μας με τους φόρους και την ανταποδοτικότητα” δηλώσαμε και “δεν θα μας κάνετε συνένοχους”», σημειώνουν οι ταξικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις της ΛΑΕ, με μαζικές εξορμήσεις στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές, δίνουν τη μάχη, με την απεργιακή ανακοίνωση στο χέρι, εργαζόμενο τον εργαζόμενο για τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις. Μάλιστα με δυναμική και αποφασιστική παρέμβαση συνδικαλιστών που πρόσκεινται στη ΛΑΕ, πείστηκαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς να αποφασίσουν μορφές απεργιακής κινητοποίησης, οι οποίες διευκολύνουν τη μετακίνηση των απεργών για συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η μαζική, ενωτική και μαχητική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη νέα Πανελλαδική Πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργατικών συνδικάτων σε όλη τη χώρα θα είναι μια δυναμική απάντησή τους στο θέατρο της Συνόδου των πολιτικών αρχηγών, στην οποία το μόνο επίδικο ήταν το ποιος νεομνημονιακός ή παλαιομνημονιακός θα φορτώσει στον άλλο το πολιτικό κόστος για τον νέο σφαγιασμό των συντάξεων, που όλοι μαζί αποφάσισαν με τη έγκρισή τους στο 3ο μνημόνιο.

Η νέα απεργιακή Πανεργατική κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να είναι ακόμα πιο επιτυχημένη απ΄ αυτήν της 12ης Νοέμβρη και ν΄ αποτελέσει το δεύτερο κρίκο στην αλυσίδα του νέου κύκλου εργατικών και λαϊκών αγώνων, που ξεκίνησαν μόλις λίγο μετά από τις βουλευτικές εκλογές, γεγονός πρωτοφανές στη χώρα και όχι μόνο.

Αυτός ο νέος κύκλος αγώνων μπορεί να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, τα μνημόνια και την κυβέρνηση που τα υπηρετεί και τα εφαρμόζει και να ανοίξει νέους, ελπιδοφόρους, εναλλακτικούς δρόμους για τον λαό και την πατρίδα μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.