Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η ποινή της Διευθύντριας δεν αφορά μόνο τη σφραγίδα αλλά και άλλα 3 αδικήματα - Το υπουργείο Παιδείας έκανε λάθος στο όνομά του σε νομοσχέδιο- Δεν το άλλαξε παρά τις επισημάνσεις

Ο π. εκπαιδευτικός του Πειραματικού του Παν. Αθηνών και νυν υποψήφιος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Αναστάσιος Κουτσούκος, απαντώντας σε άρθρο της Σχολικής Συμβούλου  Χριστίνας Πετροπούλου  η οποία αναφέρεται στη Διευθύντρια του Πειραματικού Πανεπιστημίου Αθηνών ότι τιμωρήθηκε με δύο μήνες κράτηση του μισθού επειδή δεν χρησιμοποίησε νέα σφραγίδα, μας ενημερώνει ότι τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.
Η ποινή για τη συγκεκριμένη Διευθύντρια δεν αφορά μόνο τη χρησιμοποίηση σφραγίδας που δεν είναι σε ισχύ  αλλά και τρία άλλα αδικήματα τα οποία περιλαμβάνονται στην απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΠΔΕ Αττικής.
Σχετικό:Το υπουργείο Παιδείας έκανε λάθος στο όνομά του σε νομοσχέδιο- Δεν το άλλαξε παρά τις επισημάνσεις
Πρόκειται για το ΦΕΚ Α' 143/09-11-2015 του Νόμου 4342/2015 (άρθρο 41). 
Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο ο Υπουργός αναφέρεται ως Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αντί του «σωστού», Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. ...

Προσωπικά, θεωρώ πολύ φυσικό να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αν σου αλλάζουν συνεχώς το όνομα, κάπου μπερδεύεσαι κι εσύ ο ίδιος!
Αλήθεια, δόθηκε και στην περίπτωση του Υπουργείου εντολή για διεξαγωγή ΕΔΕ, ώστε να τιμωρηθεί ο… ένοχος,  όπως έγινε στην περίπτωση της Δ/ντριας του ΠΣΠΑ;
Τίνος ο μισθός θα παρακρατηθεί και για πόσους μήνες;  
Όσο για τις ονομασίες του Υπουργείου, θα κάνω μια σύντομη αναδρομή, από την ίδρυσή του έως σήμερα, ώστε να έχουμε μια σφαιρική εικόνα του όλου θέματος:
•    1833-1926: Υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημοσίου Εκπαιδεύσεως.
•    1926-1949:  Υπουργείο Θρησκευμάτων και Παιδείας.
•    1949-1955: Υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας.
•    1955-2009: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
•    2009-2012: Υπουργείο Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
•    2012-2013: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.
•    2013-τέλη Ιανουαρίου 2015: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
•    Τέλη Ιανουαρίου 2015 - Σεπτέμβρη 2015: Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
•    Σεπτέμβρης 2015–σήμερα: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Δεν ήταν μία, αλλά δύο οι φορές που ο Βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς επεσήμανε στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να διορθώσουν στο κείμενο του νομοσχεδίου για τις Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και την ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση, το λάθος όνομα για το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
Αρχικά, στην επιτροπή ανέφερε ότι επειδή το συγκεκριμένο άρθρο 41 για τους διακριθέντες σε Μαθητικές Ολυμπιάδες ήταν copy-paste από το προηγούμενο Πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία: «… με τον «δαίμονα του copy paste» δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ γιατί αναφέρεται μέσα σε αποφάσεις του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αυτό πρέπει να διορθωθεί γιατί έχουμε πλέον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αν υπάρχουν κάποιοι από το Υπουργείο Παιδείας να το διορθώσουν…».
Έπειτα στην Ολομέλεια όπου παρευρίσκετο και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Πολιτισμού κ. Φίλης: «… είναι τόσο copy-paste που ο υπουργός αναφέρεται ως Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στην παράγραφο 1.γ και θα πρέπει να διορθωθεί αυτό στο τελικό κείμενο, γιατί τώρα έχουμε και υπουργό Πολιτισμού και υπουργό Παιδείας, μην γίνει κανένα μπέρδεμα.»
Παρά λοιπόν τις 2 συνεχείς παραινέσεις, το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Να μην κάνουν τις διορθώσεις και να δημοσιευθεί το ΦΕΚ του Νόμου 4342/2015 με τα λάθη στην ονομασία του υπουργείου! Για του λόγου το αληθές, το λάθος στο επίσημο ΦΕΚ:

 Ο κ. Μαυρωτάς σχετικά με το θέμα δήλωσε:
“Αυτό μαρτυράει πλήρη αδιαφορία απέναντι στην αντιπολίτευση και προχειρότητα απέναντι στις νομοθετικές διαδικασίες. Έτσι κάτι που επισημάνθηκε όχι μία, αλλά ΔΥΟ φορές κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία, τελικά αγνοήθηκε και προέκυψε η λάθος έκδοση και στο ΦΕΚ.
Εν κατακλείδι, αν έχουν τόσο κλειστά τα αυτιά τους και δείχνουν τόση αδιαφορία ακόμα και στις συστάσεις μας για να διορθώσουν τα προφανή λάθη, τότε τι ελπίδες έχουμε να ακουστούν οι όποιες προτάσεις μας;”.
Κωστας2
12 Δεκ 2015 12:16
 Μετασχόλιο σημειολογικό:
1. Υπήρχαν λεφτά για έκδοση νέας σφραγίδας.
2. Είχε παρέλθει ο «εύλογος χρόνος» για παραγγελία. (τρία τέρμινα;)
3. Είχε γυρίσει πίσω κάποιο έγγραφο ως μη ορθός σεσφραγισμένον («σουσφραφίδα» έλεγον παμπαλαιώς)
4. Αρνήθηκε να αλλάξει σφραγίδες, καίτοι προς τούτο εκκλήθη!
(Μόνο το τελευταίο είναι ουσιαστικός λόγος)
ΑΛΛΙΩΣ:
Το δημοσίευμα θα έλεγε ΟΝΟΜΑΤΑ και ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ!
ΔΕΝ ΛΕΕΙ!
Η ποινή των 2 μηνών επιβάλλεται μόνο από Συλλογικό όργανο. Αιρετούς δεν είχε; Μπας και το Πειραματικό διέπεται υπό ειδικό καθεστώς; (Μπορεί!)
ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ!
ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΛΕΠΡΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ!
Προσωπικώς, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ!
Σιγά να μην άργησε να παραγγείλει σφραγίδα και να της έβαλαν ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ!!!
ΣΙΓΑ!
ΣΙΓΑ!
Μας κρύβετε ΟΥΣΙΩΔΗ «λεπτομέρεια!»
Εγώ λέω να μας αποκαλύψετε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ , διότι αυτά δεν εγίνοντο ούτε επί Χούντας!
Ως αναγνώστης του άρθρου σας διαμαρτύρομαι, διότι με υποτιμάτε....
Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να κατανοείτε την διαμαρτυρία μου....
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.