Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Τα μασάει για τα 15.000.000 η Χ.Τρικούπη

Τι απαντάει (αργοπορημένα) το ΠΑΣΟΚ στα δημοσιεύματα για κρυμμένα λεφτά σε χρηματοκιβώτιο στα γραφεία του κόμματος


Με καθυστέρηση αρκετών ημερών (γιατί άραγε;) απάντησε το ΠΑΣΟΚ στα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Χαριλάου Τρικούπη να φυλάσσει (αν όχι σήμερα, παλαιότερα) σε χρηματοκιβώτιο το ποσό των 15.000.000 ευρώ. Σύμφωνα, λοιπόν, με την αργοπορημένη ανακοίνωση του κόμματος, τα εν λόγω ρεπορτάζ αποτελούν στημένα μυθεύματα, καθώς τα τρέχοντα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι λιτά, η διαχείρισή τους απολύτως διαφανής και δεν επιτρέπει αμφισβήτηση.
Στη λιτή και σε χαμηλούς τόνους διεκπεραιωτική απάντηση υπενθυμίζεται ότι «το πόρισμα του ελέγχου που με δική μας πρωτοβουλία έγινε για την περίοδο 2007-2012 βρίσκεται από τις 11/10/2013, δηλαδή επί 27 μήνες, στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών», ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, προσθέτουν ότι το κόμμα ζητά από τα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να ολοκληρώσουν το ταχύτερο τη διαδικασία ελέγχου. ...
Την ίδια ώρα, πάντως, από τη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν σχεδόν στον αέρα τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος φέρεται ότι καλείται για εξηγήσεις, αφού δεν του αφιερώνουν ούτε μια πρόταση, για να τον καλύψουν. Επιβεβαιώνουν ουσιαστικά την πλήρη έλλειψη των παραστατικών, αιτία που, μεταξύ άλλων, οδήγησε το κόμμα στην... πτώχευση, με δεδομένο ότι το χρέος του ανέρχεται στα 140.000.000 ευρώ!
Σε κάθε περίπτωση να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real News», από τις έρευνες στα (αμαρτωλά) ταμεία του ΠΑΣΟΚ εξακριβώθηκε ότι εντός των γραφείων υπήρχαν 15.000.000 ευρώ μετρητά, τα οποία ουδέποτε εμφανίστηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Εξαιτίας του γεγονότος ότι το ποσό είναι προφανώς τεράστιο, ο επί σειράν ετών υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις γιατί τόσα πολλά χρήματα παρέμεναν σε χρηματοκιβώτιο, αντί ,όπως είναι και το λογικό, να κατατεθούν σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα. Για την ιστορία, την εισαγγελική έρευνα είχε παραγγείλει η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.