Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΑΘΑΝΑΤΟΙ - Η Πολιτεία τούς ξέχασε, αλλά η κοινωνία τους θυμάται:20 χρόνια χωρίς τους ήρωες των Ιμίων...

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν στις 26 Ια­νουαρίου, από την έναρξη της κρίσιμης εβδομάδας των Ιμίων. Νομίζουμε ότι είναι η ώρα να ανάψει η φλόγα της ιστορικής μνήμης...

Διότι, δυστυχώς, η ζο­φερή πραγματικότητα με τα τουρκικά πολεμικά πλοία να φτάνουν έως τις ακτές της Αττικής και της Εύβοιας και τα πολεμικά αεροπλάνα της γείτονος να «αλωνί­ζουν» στο Αιγαίο επιβεβαιώνει ότι η σημερινή πολιτι­κή ηγεσία μας προσπαθεί να ξεπεράσει σε οσφυοκαμψία και τους διαχειριστές της τύχης μας εκείνη την επο­χή, τότε που η χώρα μας απώλεσε εθνικό έδαφος και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχία μας, το οποίο στη συ­νέχεια χαρακτηρίστηκε «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο!….

Σαν χθες, λοιπόν, ο δήμαρχος Καλύμνου Δ. Διακομιχάλης, ο παπάς της ενορίας και 2 συμπολίτες του, αντιδρώντες στην αμφισβήτηση από την Τουρκία της ελληνικότητας των Ιμίων, πήγαν στο νησί και ύψωσαν την ελληνική σημαία.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 31 Ιανουάρι­ου. Ύστερα από σύσκεψη στο Μαξίμου, χωρίς να παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, ο οποί­ος ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια Τούρκοι κομάντος.

Αμέσως απονηώθηκε ελικόπτερο από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», με πλήρωμα τους 3 ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο και Γιαλοψό, οι οποίοι, αφού εντόπισαν στο νησί 10 Τούρκους, διατάχθηκαν να επιστρέψουν στη βάση τους.

Σε λίγα λε­πτά χάθηκαν τα ίχνη του ελικοπτέρου και η επίσημη θέση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήταν ότι η κατάρριψη και ο θάνατος των 3 στρατιωτικών οφειλόταν στην κακοκαιρία!

Βεβαίως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επέμειναν να υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο κατερρίφθη από τους Τούρκους....
http://tinyurl.com/zxzhjb2
 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.