Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Στο αρχείο η αναφορά Χαϊκάλη κατά εισαγγελέων για (την δήθεν) "απόπειρα_δωροδοκίας"


Σχετικά: Γιώργος Αποστολόπουλος: Είμαι αθώος - ΒΙΝΤΕΟ

Στο αρχείο τέθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμ. Ρασιδάκη, η μηνυτήρια αναφορά του τέως υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τέως βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη σε βάρος δυο εισαγγελικών λειτουργών για κατάχρηση εξουσίας, σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ρασιδάκης έκρινε αβάσιμη την μηνυτήρια αναφορά του κ. Χαϊκάλη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2015 ο πρώην υφυπουργός κατέθεσε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά σε βάρος δύο εισαγγελέων οι οποίοι, τον Δεκέμβριο του 2014, είχαν αρχειοθετήσει τις καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του.

Ο κ. Χαϊκάλης εγκαλούσε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ερεύνησε τις καταγγελίες του, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, με το αιτιολογικό ότι οι καταγγελίες του αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος.

Ο τότε βουλευτής υποστήριζε ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ο Γιώργος Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από 2-3 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να συμβάλει με την ψήφο του στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου