Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τη διεθνή ασφάλεια! (Βίντεο)

Γράφει ο mitsos175


Τι πονετικοί που είναι αυτοί οι Αμερικάνοι! Θυμήθηκαν ότι τα πυρηνικά κάνουν κακό. Μπράβο αγαπούλες μου. Πως το πάθατε; Άκουσαν ότι η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή σε βόμβα υδρογόνου. Κι όπως καταλαβαίνετε, τους κακοφάνηκε. Διότι, αν ένα κράτος, που έχουν βάλει στο μάτι, έχει κι αυτό πυρηνικά, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Τα πυρηνικά όπλα είναι όντως κάτι πολύ άσχημο. Όπως όλα τα όπλα. Φτιάχτηκαν για να σκοτώσουν, για να καταστρέψουν. Αλλά όταν ένα κράτος το παίζει "Καουμπόι" ενώ βλέπει τα υπόλοιπα σαν "Ινδιάνους", τα κράτη που απειλούνται δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια.

Ανησυχούν οι ΗΠΑ για τη διεθνή ασφάλεια! Ανησυχούν και για τα πυρηνικά! Ποιοί; Οι ΗΠΑ! Το κράτος που είναι το ΜΟΝΟ που χρησιμοποίησε ατομικές βόμβες εναντίον ανθρώπων - μάλιστα αμάχων. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν απέχουν πολύ από τη χερσόνησο της Κορέας.

"Να μην γίνουν πυρηνικές δοκιμές". Συμφωνώ απόλυτα, να μην γίνουν. Όμως πόσες πυρηνικές δοκιμές έκαναν οι ΗΠΑ; Πάνω από 1000!!! Και πάνω από τις μισές που έκαναν όλα τα υπόλοιπα κράτη μαζί! (ΕΣΣΔ, Κίνα, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ινδία, Πακιστάν). Διαθέτουν δε 7.260 πυρηνικές κεφαλές! Να σημειώσουμε ότι και το Ισραήλ έχει πυρηνικά, 80 κεφαλές. Εκεί δεν ανησύχησαν όμως οι Αμερικάνοι, παρόλο που η περιοχή θεωρείται πιο "εύφλεκτη". ...


Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί, το είδα πρόσφατα: Υπήρχε ένα σχέδιο των ΗΠΑ λίγο μετά το Β' Π.Π. με εμπνευστή το Στρατάρχη και μετέπειτα Πρόεδρο Αϊζενχάουερ (1953-1961), για αιφνιδιαστικά πλήγματα με ατομικές βόμβες σε Κομμουνιστικές χώρες. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε πράξη αυτή η μαζική σφαγή, ήταν ότι η ΕΣΣΔ πρόλαβε να κατασκευάσει κι αυτή ατομικές βόμβες (1949). Δεν το λέω για να δικαιολογήσω τις δοκιμές ή την κατοχή τέτοιων όπλων, αντίθετα θέλω την πλήρη και οριστική κατάργησή τους.

Γιατί όταν ένα κράτος και μάλιστα ιμπεριαλιστικό, έχει μόνο του αυτά τα όπλα, θα τα χρησιμοποιήσει αργά ή γρήγορα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Το μόνο που θα το αποτρέψει δυστυχώς, είναι ο φόβος αντίστοιχων αντιποίνων. Η λεγόμενη "ισορροπία του τρόμου" που τη γνωρίσαμε κατά του διάρκεια του "Ψυχρού Πολέμου", ο οποίος ήταν ακριβώς "Ψυχρός" για να μη γίνει ο "Τελευταίος" Πόλεμος.

Πάντως η Ν. Κορέα αμφισβητεί την ύπαρξη Βόμβας Υδρογόνου. Ίσως γιατί πανικοβλήθηκαν κι έχουν περάσει σε φάση άρνησης. Αν ένα κράτος θελήσει να φτιάξει πυρηνικά, θα το κάνει. Υπάρχει η τεχνογνωσία σε πάρα πολλούς. Τα υλικά είναι μεν δύσκολο να βρεθούν, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Η Σοβιετική Ένωση είχε αναλάβει πρωτοβουλίες, έκανε προτάσεις για μείωση των όπλων μαζικής καταστροφής με στόχο την εξάλειψη τους. Δυστυχώς οι προτάσεις εκείνες αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία. Αν γίνονταν δεκτές στο σύνολό τους, θα ήμασταν πολύ πιο ασφαλείς.

Χρειάζεται επομένως το αντίθετο από αυτό που γίνεται τώρα: Μια προσέγγιση μέσω τις διπλωματίας. Όσο υπάρχουν κραυγές, ψέματα και προπαγάνδα εναντίον της Βορείου Κορέας, τόσο το κράτος αυτό θα εξοπλίζεται για να προστατευθεί.

Οι ΗΠΑ δείχνουν μια ολοένα αυξανόμενη επιθετικότητα. Σε συνδυασμό με την απίστευτη υποκρισία τους θέτουν όλο τον πλανήτη σε κίνδυνο. Δεν είναι μόνο στην Κορεατική χερσόνησο που δημιουργούν προβλήματα είναι σε όλο τον πλανήτη κι αν δεν σταματήσουν, θα πληρώσουν πανάκριβα αυτή τους την αλαζονεία. .

Ρωσία: Μεγάλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τέτοιες ενέργειες αυξάνουν περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ρωσία: Μεγάλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου [http://tinyurl.com/jrh4noj]

Η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου που, όπως ισχυρίζεται, πραγματοποίησε με επιτυχία η Βόρεια Κορέα συνιστά μεγάλη παραβίαση του διεθνούς δικαίου αν επιβεβαιωθεί, δήλωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία χαρακτηρίζεται έτσι κι αλλιώς από ένα πολύ υψηλό δυναμικό στρατιωτικής και πολιτικής αντιπαράθεσης", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμή μιας μικρού μεγέθους βόμβας υδρογόνου, λέγοντας ότι σημείωσε σημαντική πρόοδο στην ικανότητά της να πραγματοποιεί πλήγματα και θέτοντας σε συναγερμό τους γείτονές της.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.