Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το δελτίο των κινητοποιήσεων σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα

Σχετικό: Ώρα μηδέν για προσφυγικό και αγροτικό στο Μαξίμου - «Η μέρα της κρίσης» για τα μπλόκα των αγροτών που συνεχίζουν διασπασμένοι -Στο Σύνταγμα πουλήθηκε ο αγώνας, λέει αγρότης της Κορίνθου – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν φεύγουν από τα μπλόκα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνάντησης στο Μαξίμου

Αμετακίνητοι στις κινητοποιήσεις τους σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα, παραμένουν αρκετοί άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Ορισμένοι εξ΄αυτών, ωστόσο, τηρούν στάση αναμονής, με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις και ελπίζοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα από τη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, συνάντηση που έχει οριστεί το μεσημέρι.

Κατά τα λοιπά, το σημερινό δελτίο των κινητοποιήσεων για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα έχει ως εξής:


  • Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και σε εκείνο επάνω στον κρατικό αερολιμένα. Εκπρόσωποι και των τριών μπλόκων βρίσκονται στην Αθήνα. Ορισμένοι δε από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συνάντηση διάλογο με τον πρωθυπουργό.
  • Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου, με τον συντονιστή, Αναστάση Σοϊλεμέζη, να επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Περιμένουμε τις εξελίξεις. Είμαστε πανέτοιμοι να σφίξουμε και πάλι τη στάση μας εάν κριθεί απαραίτητο».
  • Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο. «Σήμερα δεν προβλέπεται κάποια κινητοποίηση, ενώ αργότερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών, Βαγγέλης Μισαηλίδης.
  • Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια επιπλέον κινητοποίηση για σήμερα.
  • Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται, προς το παρόν, να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
  • Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00-15:00 και 20:00-23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 22:00.
  • Στα διόδια των Μαλγάρων, από τις 12:00 το μεσημέρι ξεκινά εκ νέου ο αποκλεισμός. «Δεν πρόκειται να ανοίξουμε μέχρι να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και αν τελικά η κυβέρνηση αποδεχτεί την πρόταση της Νίκαιας για συνάντηση με τα 69 μπλόκα που συμμετείχαμε στη χθεσινή συνάντηση» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, Αχιλλέας Καμπούρης.
  • Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Εκπρόσωποι και μέλη της συντονιστικής του μπλόκου συμμετέχουν με την ομάδα των Τεμπών στον σημερινό διάλογο με τον κ. Τσίπρα.
  • Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).
  • Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, ο δρόμος θα κλείσει από τις 17:00 έως τις 22:00, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννη Καρακασίδη, ενώ στην αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη, ο δρόμος άνοιξε μετά τα μεσάνυχτα και όλη μέρα θα παραμείνει ανοιχτός, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια.
  • Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, δεν θα γίνει καμία κινητοποίηση. Τονίζεται ότι οι συμμετέχοντες στο μπλόκο έχουν υπογράψει με την ομάδα των Τεμπών.
  • Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας. Ο επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου, Μαυρουδής Μιντσιούδης, βρίσκεται στην Αθήνα.
  • http://tinyurl.com/zf7gqpa
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.