Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


Συμπαράστασις

Η ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ συμπαρίσταται στον πόνο και τον αγώνα των Ελλήνων αγροτών, κτηνοτρόφων, όλων των φτωχών και εργαζομένων, ως και όλων των επαγγελματιών που αγωνίζονται σήμερα δια την επιβίωσίν των ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλει η Κυβέρνησίς μας δια να ευχαριστήσει τους κατακτητάς μας και να τους διευκολύνει να αρπάξουν την γην και το ύδωρ των Ελλήνων.

Επειδή εγενήθην γεωργοκτηνοτρόφος και μέχρι να ενηλικιωθώ εργαζόμουν 15 έως 18 ώρες την ημέρα, διότι τότε δεν υπήρχαν γεωργικά μηχανήματα, ως γεωργοκτηνοτρόφος πλην του χειμώνος, που εργαζόμουν ΜΟΝΟΝ 10 με 12 ώρες την ημέρα δια να βοσκήσουμε, να ταΐσουμε και περιποιηθούμε τα ζώα μας, πρόβατα, αγελάδες, άλογα, κλπ, παρακαλώ να μου επιτρέψετε οι γεωργοί να σας προτείνω μερικά από τα μέτρα που γράφω στη μελέτη μου για την ανάπτυξιν της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και τα δημοσιεύω στο διαδίκτυο στο σάϊτ www.ethnegersia.gr δια να τα συμπεριλάβετε στις διαπραγματεύσεις σας με την Κυβέρνησιν δια την βελτίωσιν των συνθηκών ζωής σας:
α. Επειδή οι έμποροι πληρώνουν στους γεωργούς και κτηνοτρόφους τα προϊόντα τους μετά ένα χρόνο και πλέον μέχρι 20 μήνες να ζητήσετε από την Κυβέρνησιν να ορίσει μία τράπεζα (π.χ. την Αγροτική αν λειτουργεί ακόμη) να εξοφλεί την διατακτική του εμπόρου εις το ακέραιον,εφ΄όσον παρήλθον 30 ημέρες και δεν την επλήρωσεν ο έμπορος. Η Τράπεζα έχει υπαλλήλους και νομικούς να εισπράξει τα χρήματά της και με τόκο συν το πρόστιμο δια τον κακόπιστο έμπορο.

β. Να καταργήσει αμέσως όλους τους κομματικούς συνεταιρισμούς και να τους αντικαταστήσει με Δημοκρατικούς συνεταιρισμούς. Εάν εις ένα χωρίο υπάρχουν 180 γεωργοί θα τοποθετηθούν τα ονόματα όλων εις μίαν κληρωτίδα και εάν δια τον συνεταιρισμό χρειάζονται 7 άτομα, κληρώνουμε 7 ονόματα τα οποία θα διοικήσουν για ένα χρόνο και μετά κληρώνουμε άλλα 7 ονόματα που θα αντικαταστήσουν τους πρώτους για τον επόμενο χρόνο. Οι νέοι παραλαμβάνουν αφού ελέγξουν πλήρως τις πράξεις των προηγούμενων και περάσουν από δίκην όλους τους παρανομίσαντες.

γ. Να ζητήσετε την αποξήρανση εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων βάλτου που είναι στις εκβολές των ποταμών Αλιάκμωνος, Λουδία Αξιού και Γαλλικού και να δοθούν στους γεωργούς προς καλλιέργεια. Επίσης να ζητήσετε να σας δοθούν προς καλλιέργεια τα 4 εκατομμύρια στρέμματα γης που ο Υπουργός Σκανδαλίδης του ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε ότι δύνανται να δοθούν εις νέους αγρότες.

δ. Να ζητήσετε την κατάργησιν όλων των μεσαζόντων στην διακίνησιν των προϊόντων σας. Καν να εφαρμοσθεί η «Κοινωνική υποστηριζόμενη γεωργία» ένα σύστημα που τα προϊόντα θα πηγαίνουν από τους γεωργούς κατ’ ευθείαν στους καταναλωτές, χωρίς μεσάζοντες και εμπόρους.

Το σύστημα αυτό το εφαρμόζουν ήδη άνθρωποί μας με μεγάλη επιτυχίαν, αλλά προχωρεί βραδέως διότι δεν το στηρίζει το κράτος, ούτε τα ΜΜΕ, διότι είναι στα χέρια των εκμεταλλευτών. Γι’ αυτό χρειάζεται κρατική παρέμβασις.

Παρακαλώ όποιος γεωργός το διαβάσει, ας φροντίσει να διαβασθεί το παρόν στο μπλόκο που δύναται, διότι εγώ είμαι εγχειρισμένος και δεν έχω τη δυνατότητα να επισκεφθώ τα μπλόκα.

Ο Πρόεδρος της Εθνεγερσίας

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.