Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Όμηροι παραμένουν 5 Ευρωπαίοι και το 7μελές πλήρωμα - Την Κύπρια πρώην σύζυγό του θέλει να δει ο αεροπειρατής (Live) -


  • Ο αεροπειρατής θέλει να δει την Κύπρια πρώην σύζυγό του και ζήτησε να της παραδώσουν μία επιστολή
  •  
  • Η γυναίκα μεταφέρεται στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να μιλήσει με τον δράστη 
  •  
  • Καθηγητής κτηνιατρικής σε πανεπιστήμιο ο δράστης
  •  
  • Aπελευθερώθηκαν οι περισσότεροι επιβαίνοντες
  •  
  • Kρατά εντός του αεροσκάφους δύο μέλη πληρώματος και αρκετούς επιβάτες
  •  
  • Το χρονικό του θρίλερ με την πτήση της Egypt Air
  •  
  • Live όλες οι εξελίξεις (
  • iefimerida.gr/news)

Λάρνακα: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air στο αεροδρόμιο Λάρνανας έγινε γύρω τις 08:50 το πρωί. Το Airbus A320 εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Αίγυπτο και λίγο μετά τις 8:20 το πρωί εισήλθε στο FIR Λευκωσίας, ζητώντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω αεροπειρατείας.

11:10 Η Αστυνομία προ λίγων λεπτών αποκάκρυνε κατά πενήντα μέτρα τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Λάρνακας

11:07 Δεν έχει να κάνει με τρομοκρατία η αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της Egypt Air, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

11:05 «Εύχομαι οι εμπλεκόμενοι να βιώσουν τον αποτελεσματικό και επαγγελματικό τρόπο διαχείρισης της κατάστασης», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

10:49 ...
10:49Δράστης της αεροπειρατείας είναι Ιμπραήμ Ζαμάχα, ο οποίος φέρεται να είναι Λίβυος.

10:46 Πριν από λίγα λεπτά ο αεροπειρατής έριξε από το αεροπλάνο επιστολή, ζητώντας από την Αστυνομία να την παραδώσει στην πρώην σύζυγό του, η οποία είναι Κύπρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώην σύζυγός του μεταφέρεται αυτή την ώρα στο αεροδρόμιο.



10:41 Η Hermes Airports προβαίνει σε διευθετήσεις ώστε οι προγραμματισμένες πτήσεις που ήταν να αφιχθούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο της Πάφου.
Σύμφωνα με την Hermes, σε μεταγενέστερο στάδιο και αν δεν διευθετηθεί το ζήτημα και δεν ανοίξει το αεροδρόμιο της Λάρνακας, τότε κάποιες πτήσεις που θα αναχωρούσαν από τη Λάρνακα θα διευθετηθούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Πάφου.
10:40 Έτοιμη να εκκενώσει το αεροδρόμιο η Πολιτική Άμυνα. Ο αναπληρωτής διοικητής της Πολιτικής Άμυνας Λουκάς Χατζημιχαήλ δήλωσε πριν από λίγο στο philenews ότι τα άτομα που έχουν κατέβει από το αεροσκάφος βρίσκονται υπό την ευθύνη των Hermes Airports και αναμένεται ότι θα μεταβούν στον προορισμό τους αργότερα και ανάλογα με την έκβαση της αεροπειρατείας.

«Η Πολιτική Άμυνα είναι έτοιμη να στείλει δυνάμεις της για εκκένωση του αεροδρομίου εάν βεβαίως αυτό κριθεί απαραίτητο, όμως το ενδεχόμενο εκκένωσης του αεροδρομίου με τα δεδομένα αυτής της στιγμής είναι απομακρυσμένο» συμπλήρωσε.

10:33 Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο αεροπειρατής φέρεται να ζήτησε ή πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

10:31 Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής και είναι Λίβυος

10:29 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Ελ Σίσι είχε ο Πρόεδρος τη;ς Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης. Αυτό αναφέρει σε tweet ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


#Now: Telephone conversation of #Cyprus President @AnastasiadesCY and President of #Egypt #Sisi

10:17 Για ερωτικούς λόγους φαίνεται ότι έγινε η αεροπειρατεία, καθώς ο αεροπειρατής ζητά να στείλει επιστολή σε Κύπρια.

10:15 Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι όμηροι παραμένουν τρεις Βρετανοί, ένας Ιταλός κι ένας Ιρλανδός όλοι επιβάτες της πήσης.

10:13 Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του αεροδρομίου και κατευθύνθηκαν προς το κυρίως κτίριο. 


10:12 Στο χώρο που βρίσκεται σταθμευμένο το αεροσκάφος παραμένουν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος.
10:08 Σύμφωνα με πληροφορίες ελεύθεροι αφέθηκαν όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους, εκτός από πέντε μη αραβικής καταγωγής επιβάτες και το επταμελές πλήρωμα.


09:58
 Για αεροπειρατή που είναι ζωσμένος με εκρητικά έκανε λόγο επιβάτης που κατέβηκε από το αεροπλάνο.

09:54 Άρχισε η αποβίβαση των επιβατών. Απελευθερώθηκαν περίπου 20 άτομα.



09:51 Αυτή την ώρα λεωφορείο βρίσκεται δίπλα από το αεροπλάνο.

09:49 Τρείς πτήσεις που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πήραν οδηγίες πριν μερικά λεπτά να κατευθυνθούν στο αεροδρόμιο Πάφου. Πρόκειται για τις πτήσεις της Aegean από Αθήνα, πτήση της Germania από το Μόναχο και πτήση C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Ελευσίνα. 

09:44 Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Egypt Air, στο αεροσκάφος βρίσκονται 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. 

09:42 Γίνονται διευθετήσεις για να απελευθερωθούν τα γυναικόπαιδα.

09:40 Απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αεροπειρατής


Our flight MS181 is officially hijacked. we'll publish an official statement now. #Egyptair


09:39 Κανονικά εκτελέιται η πτήση της Aegean  από Αθήνα καθώς και πτήση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας προς τη Λάρνακα, Ωστόσο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν από λεπτό προς λεπτό.

09:18 Έχουν συσταθεί δύο κέντρα χειρισμού κρίσεως απο την Αστυνομία, ένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας και ένα στη ΜΜΑΔ.

09:17 Η Αστυνομία τέθηκε σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ιωνά Νικολάου. Ενήμερος για τις εξελίξεις είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Πύργος Ελέγχου του Αεροδρομίου έδωσε την πληροφορία στις 8:30 στην Αστυνομία για αεροπλάνο προερχόμενο από την Αίγυπτο το οποίο βρισκόταν υπό αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε γύρω στις 9 παρά δέκα στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

09:10 Να σημειωθεί ότι για την επόμενη μία περίπου ώρα δεν αναμένονται προσγειώσεις άλλων αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας -στις 10:00 αναμένονται προσγειώσεις στρατιωτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα και πτήση της Aegean από την Αθήνα.

Η πτήση της Aegean για Θεσσαλονίκη που θα αναχωρούσε στις 08:35, όπως και της Wizz για Βουκουρέστι, βρίσκονται σε αναμονή.

09:04 Το αεροσκάφος Airbus A320-232 της Egyptair με αριθμό νηολογίου SU-GCB, απογειώθηκε στις 08:06 εκτελώντας την πτήση MSR 181, από το αεροδρόμιο «Μπρογκ Ελ Άραπ» της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Καίρου όπου αναμενόταν να προσγειωθεί στις 09:07. Αντί αυτού το αεροσκάφος κατευθύνθηκε προς αεροδρόμιο Λάρνακας πετώντας σε σχετικά πολύ χαμηλό ύψος, όπου προσγειώθηκε γύρω στις 08:50.



09:02 Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αεροπειρατή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκφράσει οποιοδήποτε αίτημα.

09:00 Αυτή την ώρα, το αεροπλάνο βρίσκεται στον ειδικό χώρο ασφάλειας στο παλιό αεροδρόμιο κοντά στο υπόστεγο των Κυπριακών Αερογραμμών δίπλα στους κλιβάνους (περιοχή Ακτής Μακένζυ). 

We are investigating reports about a possible hijack of EgyptAir flight #MS181 that landed at Larnaca, Cyprus. pic.twitter.com/WdwTIYEwxF


Γράφει: Πέτρος Θεοχαρίδης
Φωτογραφίες: Γιάννης Νησιώτης
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/305933/anagkastiki-prosgeiosi-airbus-tis-egypt-air-sti-larnaka#sthash.cHdyEE7H.dpuf

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.