Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Τόσκας-ε το μυστικό και αποκαλύπτει ανερυθρίαστα: Τούρκος υπάλληλος θα αποφασίσει για την επαναπροώθηση των προσφύγων

Είναι ο ίδιος που αμήχανα "φοβέριζε" στις 13 Νοεμβρίου 2015: (βλέπε σχετικό): 
Σε αστυνομικούς των ΜΑΤ: Όταν μιλάω δεν θέλω να μιλάει κανένας, εντάξει; 



Την παρουσία Τούρκων παρατηρητών σε ελληνικά νησιά οι οποίοι θα φροντίζουν για την γρήγορη προώθηση μεταναστών στην Τουρκία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Νίκος Τόσκας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
«Το πρωτόκολλο προθέσεων που υπογράψαμε στη Σμύρνη είναι μια επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης  μεταναστών στην Τουρκία του 2002. Σ’αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται γρηγορότερα η προώθηση και μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας, στην Τουρκία.» επεσήμανε.
Περιγράφοντας τη διαδικασία ο κ. Τόσκας εξήγησε ότι ο Τούρκος παρατηρητής «θα ελέγχει
τα χαρτιά μαζί με τους δικούς μας, θα υπογράφει ένα "πρωτόκολλο παραλαβής» και θα πηγαίνει τους ανθρώπους στη χώρα του.» 

Η παραδοχή του αυτή, σε εκπομπή του Σκάι, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με πρώτο τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, που δήλωσε πως «δεν δέχεται τούρκο χωροφύλακα στα νησιά». Είναι έγκλημα να βάλεις τούρκο παρατηρητή στα νησιά, είπε και ζήτησε να μπουν ουδέτεροι αξιωματούχοι: «Εγώ δεν βάζω χωροφύλακα αμφισβήτησης» είπε. 

Στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να ανοίξει και πάλι η Αμυγδαλέζα ως κέντρο κράτησης μεταναστών.
Παράλληλα ο κύριος Τόσκας ενημέρωσε πως η κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά καταυλισμών σε απόσταση περίπου 20-25 χιλιομέτρων πίσω από τα σύνορα, από την Ειδομένη, όπου οι συνθήκες θα είναι πιο ανθρώπινες για τους πρόσφυγες, ώστε αυτοί να εγκαταλείψουν την Ειδομένη, τόνισε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Οι καταυλισμοί αυτοί δεν θα έχουν όλες τις ανέσεις, αλλά με τις βασικές και θα σχηματίζουν ένα «κορδόνι» πίσω από την Ειδομένη, είπε και πρόσθεσε πως «σήμερα μοιράζουμε φυλλάδια σε τρεις γλώσσες στους πρόσφυγες για να πάνε, όχι με τη βία, στα κέντρα φιλοξενίας, ώστε αργότερα να υπάρξουν και οι προϋποθέσεις προώθησής τους στην Ευρώπη», είπε. (thecaller.gr)

Τι δεν κατάλαβες; 
Για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"
Νάσος

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.